Allt du behöver för en clothes swap kväll! 

Har du kläder i din garderob som du inte längre använder men som är i väldigt gott skick? Att byta kläder med dina vänner i en så kallad clothes swap är ett perfekt sätt att bli av med kläder du inte längre bär, och samtidigt gå hem med kläder från dina vänners garderober.

Men vad behöver du för att anordna denna hållbara klädbytarkväll och vad bör du tänka på för att få tillställningen så minnesvärd som möjligt?  

Vad innebär clothes swap? 

Clothes swap är ett event som fokuserar på ett bytesmöte av kläder, där du väljer ut plagg från din garderob som du inte längre använder eller vill ha som du tar med till eventet. Där har dina vänner gjort samma sak och när ni kommer till eventet hänger ni upp alla era kläder och sedan kan ni välja kläder av varandra att ta hem.  

Detta är inte bara ett bra sätt att fylla på sin garderob, det är även en miljövänlig handling där gamla kläder kommer till nytta hos någon annan. För en clothes swap kväll är det vanligt att man dessutom gör det hela till ett event där man både dekorerar och bjuder på dryck och snacks.  

Vart ska du anordna din clothes swap? 

Du kan anordna en clothes swap kväll i princip vart som helst, men det är vanligt att du antingen anordnar tillställningen i ditt eget hem om du har gott om plats, eller att du hyr en lokal nära ditt hem där du lätt kan transportera alla kläder och tillbehör.  

Om du har möjlighet är det även populärt att ordna med eventet på ett närliggande café eller en utställningsplats. På sommaren om vädret tillåter är det dessutom en god idé att hålla i eventet utomhus.  

Tillbehör och dekoration 

Clothes swap är ett event där du verkligen kan bestämma helt och hållet utefter din egen stil kring vad för dekorationer och tillbehör du vill dekorera ditt hem med. Först och främst kommer du behöva olika klädställningar som ni ska hänga era kläder på. Se till att ni har gott om plats beroende på hur mycket kläder ni förväntar er att samla ihop under kvällen.  

För dekorationer så kan du välja en färgskala av dekorationer som du vill dekorera ditt event med. Om du vill hålla det stilrent kan du gå i silver, guld, rosé och champagnetoner som matchar bra ihop med de flestas övriga inredning. Ett gott tips är att blåsa upp ballonger med helium och låta dem sväva uppe i taket som en god dekoration.  

Andra tillbehör och dekorationer som kan passa bra på en clothes swap kväll är serpentiner, girlanger och ballongbågar som du kan placera ut i ditt hem eller den lokal ni ska ha eventet i. 

Vad vill du bjuda på? 

För ett event som clothes swap är det trevligt att förbereda eventet med både dryck och snacks för alla gäster som ska byta kläder. Ha gärna en välkomstdrink som exempelvis champagne och alkoholfria alternativ som Pommac när gästerna anländer. Ett clothes swap event är en typisk tillställning där man minglar och går runt i lokalen med sin dryck och smakar på snittar och snacks, så förbered gärna ett flertal olika alternativ. Du kan bland annat bjuda på passande ostar med kex, eller snittar med skagenröra.  

Om dina gäster inte känner varandra särskilt väl kan du även förbereda några lekar eller spel som bryter isen och gör det lättare att mingla med varandra. Om det är fler än en som är intresserad av ett plagg kan ni komma överens om att spela om plagget. Ni kan bland annat singla slant om vem som vinner eller arrangera en lek som går ut på att kasta en pingisboll i glas där vinnaren går hem med plagget.

Slutligen 

Att samla dina vänner för en clothes swap kväll är ett roligt och miljövänligt sätt att bli av med era gamla kläder som dammar i garderoben. Att samtidigt ordna till en fest på samma gång gör att du och dina vänner dessutom kan mysa och skratta ihop under en hel kväll. Att alla på eventet sedan kommer gå hem med nya kläder är även ett stort plus! 

Lämna en kommentar