Tips inför höst- och vinterbröllop

När det är dags att planera bröllop tänker de allra flesta på sommaren. Det är varmt, ljust och romantiskt. Ändå finns det en mängd fördelar med att ha bröllopet på hösten eller vintern istället. Fundera en liten stund – kanske ni rent av skulle föredra ett höstbröllop eller vinterbröllop istället för att ha det på sommaren?

Fördelar med höstbröllop

●       Det är vanligtvis varken för varmt eller kallt ute.

●       Höstfärgerna – det blir magiska, färgsprakande eller trolska bilder.

●       Skördetid – skapa en minnesvärd meny.

Fördelar med vinterbröllop

●       Magiskt – tända ljus, facklor och tomtebloss gör bröllopet sagolikt

●       Romantiskt – när det är kallt ute betyder närheten till varandra ännu mer

●       Vädret – ja faktiskt! Vädret är en icke-fråga på vinterbröllop jämfört med sommarbröllop.

Tips inför bröllopet

Oavsett årstid finns det ett antal saker som är gemensamt för alla bröllop. Gästlistor ska ordnas, bröllopslokalen bokas och inbjudningar ska skickas ut. Ett bra urval av bröllopssånger är ett annat måste. Med en budget för bröllopet får ni det ekonomiska att gå ihop. Därefter finns det ett antal saker som är lite speciellt för just höst- och vinterbröllop. Här är våra tips!

Höstbröllop – tips

Säsongsbetonad meny: Ta vara på all den rikedom hösten erbjuder i matväg. Ta hjälp av en kock som har känsla för att använda alla härliga råvaror från skördetiden. Skogen bjuder dessutom på bär och svamp.

Foton: Använd höstens härliga färger för att skapa magiska bröllopsbilder. En bra fotograf kan skapa fantastiska bilder även om det är dimma eller regn. Bilderna blir mjukare och kan bli helt trolska!

Brudklänning och blommor: Spets kan passa bra ihop med höstens stämning. Andra alternativ är guld eller rosa. En stor och pösig klänning kanske passar mindre bra på höstbröllop. Blommorna får gärna matcha höstfärgerna – dahlior, gerbera, rosor, orkidéer eller solrosor.

Vinterbröllop – tips

Fota innan vigseln: Det kan vara kul att ha åtminstone några bröllopsbilder då det fortfarande är ljust ute. Traditionen säger förvisso att man inte ska se varandra innan vigseln, men det är det många som tummar på.

Tomtebloss och facklor: Tomtebloss istället för ris utanför kyrkan bidrar till en härlig stämning. Facklor eller marschaller utanför bröllopslokalen gör att vinterbröllopet kommer att kännas som tagen ur en saga!

Ljusslingor: Dra er inte för att använda ljusslingor för att dekorera buskar och träd. På sommaren står naturen för stämningen men på vintern när det är mörkt ute får ni använda fantasin för att bygga upp rätt atmosfär.

Varma kläder: Acceptera att det är vinter och att det är kallt. Se till så att både brud och brudgum håller sig varma när ni vistas utomhus, till exempel under fotograferingen.

Lämna en kommentar