Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Dekorationer till kräftskivan – Höj stämningen på skivan!

Kräftskivor anordnas vanligen vid sommarens slut, och med en festlig kräftskiva avslutas den på bästa möjliga sätt.  

Ska du styra ihop en kräftskiva eller dekorera en? Då är det bra om du har inspiration till passande dekorationer och andra roliga tillbehör som kan höja stämningen på kräftskivan ännu mer! 

1. Kräftmåne 

Vi alla har nog varit på en kräftskiva någon gång eller fler. Vad vore en kräftskiva utan kräftmånen som nästan är obligatorisk att dekorera med under festen? Det är en mycket fin dekoration och man ser direkt vad som är på gång när den hänger i luften. Den passar perfekt till temat och är väldigt enkel att matcha till andra kräftskivdekorationer.  

Denna modell är gjord av papper och finns tillgänglig i en storlek på 45 centimeter. Kräftmånen är otroligt färgglad och säljs till ett mycket bra pris. När du ändå är i farten – varför inte köpa ett par stycken som du kan hänga upp i lampor eller tak? 

Finns att köpa här:

2. Kräfthaklapp

Ännu ett måste under kräftskivan är ett par kräfthaklappar. När man äter kräftor blir det väldigt lätt kladdigt om händerna och det är mycket möjligt att du råkar spilla. Självklart vill du inte förstöra din fina outift och gå runt och lukta kräfta resten av kvällen. Vad passar då bättre än en passande haklapp? 

Ett paket innehåller 4 stycken haklappar, så köp gärna till ett par extra då det kan behövas under festen. Haklapparna är gjorda av papper i kräftmotiv och vid köp får du med ett snöre som du smidigt kan knyta om halsen.  

Finns att köpa här:

3. Skaldjurstång 

Brukar du ha problem med att få upp kräftorna eller har du en vän som ska gå på sin första kräftskiva och aldrig rört en kräfta förut? Då passar det perfekt att duka fram en skaldjurstång eller två. Vi alla är medvetna om att det ibland kan vara lite knepigt att få upp kräftorna när det är dags att sätta sig till bords. Med en skaldjurstång blir måltiden mycket enklare och mindre kladdig! 

Denna skaldjurstång är gjord av metall och har en stilren svart design. Ett stort plus är att den även kan komma till god användning vid andra skaldjursmåltider! 

Borddukningen har stor betydelse för festen 

Dukningen av bordet är någonting som är centralt inför en kräftskiva. Dukningen ska helst gå i samma mönster till själva temat. Ett bra alternativ är att använda dig av papperstallrikar och pappersmuggar då det kan bli lite stökigt under denna tillställning. 

Inhandla gärna papperstallrikar i 8-pack med motivet av en måne och kräftor. Någonting som går hand i hand med papperstallrikar är även pappersmuggar. De har samma design och skapar därför en helhet på bordet. Även dessa säljs i 8-pack.  

Finns att köpa här:

Som nämnts tidigare så blir man väldigt lätt kladdig om händer och mun vid ätande av kräftor. Därför är det väldigt bra om du dukar fram ett par servetter på bordet. Även dessa servetter kommer i samma design som muggarna och tallrikarna, vilket gör hela dukningen mycket snygg! 

Det är även vanligt att bordet kan bli lite kladdigt och det kommer inte vara roligt att städa bort under morgondagen. Därför är det perfekt att använda sig av festlig röd duk för att skydda ditt bord. Den går utmärkt att torka av med en trasa och kan sedan användas vid flera andra tillfällen.  

Finns att köpa här:

Belysning  

Det är vanligt att kräftskivan pågår tills solen gått ner, därför är det bra om du har en lite festligare belysning som kan höja stämningen på festen. En ljusslinga i form av gula månar är ett gott exempel att hänga där festen äger rum.  

Ett annat festligt alternativ är en ljusslinga i form av röda kräftor. Denna passar perfekt till temat och ger kräftskivan den mysbelysningen den behöver! 

Finns att köpa här:

Lämna en kommentar