Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Bästa gräddsifon 2024 – perfekt för både matlagning och bakning!

1. iSi Gourmet Whip Sifon2. Ibili Gräddsifon3. Exxent Gräddsifon
iSi Gourmet Whip SifonIbili GräddsifonExxent Gräddsifon

Bästa gräddsifon 2024 – En gräddsifon är ett perfekt redskap för dig som älskar att stå i köket och testa nya recept, framförallt inom bakning. En gräddsifon kan dock även komma till god användning vid andra olika tillfällen som exempelvis tillagning av såser eller när du ska blanda drinkar. En gräddsifon är därför ett köp som definitivt kommer underlätta din matlagning. 

Med oändligt många olika modeller av gräddsifoner ute på marknaden förstår vi att det kan kännas svårt att veta vad du behöver tänka på vid köp. Vi har därför listat våra favoriter! 

Topp 3 gräddsifoner bäst i test 2024

1. Vår vinnare! iSi Gourmet Whip Sifon

 • För både varma och kalla rätter 
 • 3 munstycken medföljer 
 • Volym på 0,5 L 
 • Rostfritt stål 

Gourmet Whip Sifon kniper hem förstaplatsen på vår topplista. Med denna gräddsifon av rostfritt stål kan du enkelt göra grädde, såser eller mousse . Gourmet Whip sifon är temperaturbeständig och har en smart silikontätning och erbjuder dig en enkel och smart användning. Denna gräddsifon går utmärkt att diskas i maskin och är även lufttät. Att den är lufttät innebär att grädden du gjort kan hålla sig fin och fräsch i upp till hela 10 dagar om du låter den stå i kylskåpet.

Gräddsifonen går att använda i samband med både kalla och varma rätter. Om du exempelvis önskar att tillaga varma såser så går det alldeles utmärkt, det enda du behöver göra är att låta den ligga i vattenbad upp till högst 75 grader.  

Sifonen rymmer 0,5 liter och vid köp av denna produkt får du även med tre olika munstycken. Den är även utrustad med ett halkfritt silikongrepp som erbjuder dig ett bra grepp. Gräddpatroner medföljer dock inte vid köp och behöva köpas in separat. 

Priser saknas för tillfället

2. Ibili Gräddsifon – Prisvärd!

 • Enkel användning 
 • Prisvärd 
 • 2 munstycken medföljer 
 • Rymmer 0,5 L 

Om du är ute efter en gräddsifon av mycket hög kvalitet som även är enkel att använda är Ibili Gräddsifon någonting för dig. Vid köp av denna gräddsifon medföljer två olika munstycken som kan komma till god användning vid olika mönster eller bakverk.  

Detta är ett väldigt prisvärt alternativ som förutom att hjälpa dig att göra grädde, även är väldigt enkel att använda och rengöra. Du kan även köpa till ett flertal olika tillbehör till denna gräddsifon som bland annat engångs spritspåsar och gräddpatroner. 

Gräddsifonen har en volym på 0,5 liter, är gjord utav slitstarkt och robust rostfritt stål och den rekommenderas att alltid diskas för hand.  

Priser saknas för tillfället

3. Exxent Gräddsifon – Användarvänlig! 

 • Rostfritt stål 
 • Rymmer 0,5 L 
 • Maxtemperatur på 75 grader 
 • Diskas för hand 

Exxent Gräddsifon är en sifon i rostfritt stål som erbjuder dig en väldigt smidig men framförallt snabb användning. Denna produkt är perfekt för att göra grädde men klarar även att göra såser eller mousse. Den har en väldigt snygg och funktionell design som kommer ta din matlagning och bakning till nya nivåer.  

Denna produkt går både att kylas ner samt värmas upp vilket är perfekt vid tillagning av såser. Om du vill värma den klarar den av högst av 75 grader.  

Vid köp av denna produkt medföljer inga gas- och gräddpatroner utan det är någonting som behöver köpas separat. Exxent gräddsifon bör diskas för hand och den rymmer 0,5 liter.  

Priser saknas för tillfället

Patroner till gräddsifon 

Patroner till en gräddsifon är någonting du kommer behöva vid användning av redskapet. Priset hos en gräddpatron brukar i regel ligga på cirka 5 kronor. De går att hitta hos många leverantörer online, men brukar vanligtvis inte gå att köpa i vanliga matbutiker.  

Om du köpt en gräddsifon och är ute efter att göra grädde, mousse och såser så är det vanliga gräddpatroner du bör använda. De innehåller lustgas, den löser sig endast i fettbaserade lösningar. Detta är därför viktigt att du tänker på innan köp.   

Det finns även andra patroner som kan passa till andra tillfällen med redskapet. Om du exempelvis har tänkt använda den till någonting som saknar fett, som att blanda drinkar så behöver du använda dig av CO2 patroner.  

De flesta patronerna brukar vanligtvis passa alla slags modeller av gräddsifoner då de ofta säljs i en  standardmodell. Men för att vara på den säkra sidan bör du kika på din modell av sifon för att se exakt vad det är som gäller för din gräddpatron.  

3 vanliga frågor om gräddsifoner: 

Vad kan man använda en gräddsifon till? 

Med en gräddsifon kan du uppnå den perfekta och fluffigaste grädden till dina bakverk, men de går även att använda inom matlagning. Det är ett utmärkt redskap att använda när du gör mousse, drinkar eller sås.  

Kan jag göra varm sås i en gräddsifon? 

Detta är fullt möjligt, om just din modell är tillverkad för att kunna utföra det. Alla gräddsifoner är nämligen inte konstruerade för att klara av värme. Detta är definitivt någonting du bör ha i åtanke innan du köper en gräddsifon – exakt vad du ska använda den till.  

Om du är intresserad av att kunna tillaga både kalla och varma såser med din gräddsifon behöver du köpa en modell som klarar av både och.  

Hur längre räcker en gräddpatron? 

Gräddpatroner är inte någonting som räcker i all evigt och du kommer därför behöva köpa nya patroner kontinuerligt. När du ska använda din gräddsifon är det därför bra om du redan har ett par hemma i reserv. En vanlig standardpatron räcker till cirka 0,5 liter.

Källor:

https://inspekto.se\graddsifon

https://www.forfest.se/basta-graddsifonen-test/

Vi har jämfört produkter avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos nedanstående webbplatser för att hitta bästa gräddsifon

Cervera
KitchenTime
Prisjakt
Pricerunner

Lämna en kommentar