5 galna konspirationsteorier om kända personer

Så länge det finns kända personer kommer konspirationsteorier att följa med. Ibland spelar det inte ens någon roll vad de gör eller inte gör. Någon någonstans kommer någon att komma med en teori för det. Minns du Pizzagate och hur Justin Bieber påstods bekräfta att även han var ett offer för barnsexhandel genom att justera sin mössa när han gick live på Instagram 2020? Eller “adrenochrome”-sagan där konspirationsteoretiker hävdade att Hollywoodeliten dränerade blodet från barn som “fängslades” och “torterades” på bondgårdar. De hävdade vidare att detta var en ritual som gjordes för att behaga Satan.

5. Miley talar i gåtor

Efter Miley Cyrus mycket uppmärksammade separation från maken Liam Hemsworth hade hon nästan omedelbart en kortvarig flört med Kaitlynn Carter innan hon dumpade henne nästan en månad senare för Cody Simpson. Det förhållandet tog också slut abrupt, vilket var då hennes nära och kära blev riktigt oroliga. De hävdade att Miley hade börjat tala i gåtor och ibland blivit helt osammanhängande.

Hennes “chockerande” upptåg på scenen gjorde hennes familj och vänner ännu mer oroliga, och så småningom uttalade sig några av dem anonymt och sa att de trodde att Miley hade blivit besatt av djävulen själv. De trodde att hon hade öppnat “en dörr” för besatthet genom att bli involverad i häxeri och djävulsdyrkan. Enligt dessa anonyma källor är detta också själva anledningen till att hon skilde sig från sin man.

4. Smällen som hördes runt om i världen

Vissa människor är fortfarande övertygade om att Oscars scenklapp var väl… iscensatt för Oscarsgalan för att öka tittarsiffrorna och spänningen kring showen. Men det faktum att Will Smith blir nobbad till höger och vänster och har informerats om att han är bannlyst från Oscarsceremonin i tio år tyder på något annat. Detta oavsett den så kallade “kindpuff” som Chris Rock ska ha burit eller hans grimas inför det han visste att det skulle komma.

Men huruvida incidenten var iscensatt eller inte bleknar i jämförelse med den teori som drömdes fram kort därefter. Det påstås att hela smällen fabricerades som en distraktion från “grymheter som begåtts av en enhet i Ukrainas nationalgarde”. Och det är inte ens allt som finns i den här historien. Tydligen var det också ett smart sätt att “indoktrinera” tittarna till att vaccinera sig. Du vet, eftersom ceremonin inte bara sponsrades av Pfizer och BioNTech, utan de ville också se till att så många ögon som möjligt var på skärmen innan de började dela ut “vaccinpropaganda”. Åh, och dessutom har Pfizer uppenbarligen ett alopeciapreparat på väg ut på marknaden.

3. Freddie vandrar fortfarande bland oss

Ett band som är så känt och populärt som Queen kommer aldrig att kunna undgå konspirationsteorier. Detta visade sig vara sant för bandmedlemmarna, som var tvungna att avvärja anklagelser om att ha undertecknat en pakt med Satan i utbyte mot extrem berömmelse och rikedom. Naturligtvis är denna teori hämtad från den berömda repliken i “Bohemian Rhapsody”: “Beelzebub har en djävul som har ställts åt sidan för mig.” Det kan väl inte vara så att Freddie Mercury hade en exceptionell röst och att bandet producerade hit efter hit?

Sedan finns det en konspirationsteori om att Freddies ande inte kan finna vila, eftersom han en gång sa att han inte ville komma till himlen eftersom han skulle träffa mer intressanta människor i helvetet. Gitarristen Brian May uppges fortfarande höra Freddies röst, och Rami Malek, som porträtterade sångaren i 2018 års Bohemian Rhapsody, hävdade också att han hade fått besök av Freddies spöke.

2. Kylie Minogue har blivit Rickrolled

Så, du kanske har hört att när du spelar 7-tums skivversionen av Kylie Minogues “I Should Be So Lucky” på 33 rpm låter det som om Rick Astley sjunger en coverversion av låten. Och tydligen tvärtom när Astleys “Never Gonna Give You Up” spelas på 45 rpm. Detta rykte från 80-talet uppstod tack vare skivspelare som kunde spela vinyl i båda hastigheterna.

Astley erkände att det faktiskt lät som han i den snabbare versionen men förnekade att han och Minogue var samma person, vilket konspirationsteoretiker tydligen tror. Denna konspiration har underblåsts av det faktum att båda sångarna var associerade med Stock, Aitken och Waterman, en engelsk grupp för låtskrivande och skivproduktion.

År 2018 framförde Astley och Minogue sina hitlåtar på Radio 2 Hyde Park Festival för att äntligen skingra de kvardröjande ryktena om att de är en och samma person.

1. Vilken make?

Dolly Parton är en av de mest populära personerna på planeten. Hon har fått nästan 200 branschpriser och har sålt mer än 100 miljoner skivor världen över. Hennes välgörenhetsinsatser är också anmärkningsvärda, hon har donerat mer än 100 miljoner böcker till barn.

Ändå har konspiratörerna hittat något på henne också. I det här fallet sprider de en teori om att hennes make sedan mer än fem decennier, Carl Dean, faktiskt inte existerar. De har till och med gått så långt som att säga att Dollys make inte är något annat än en låtsasvän som hon hittade på för att inte känna sig ensam.

Dolly skrattade bort konspirationen under en intervju med Entertainment Tonight 2020 och sa att hennes man sällan ses eftersom han föredrar att hålla sig borta från offentligheten. Hon citerade också honom för att ha sagt: “Jag valde inte den här världen, jag valde dig och du valde den världen. Men vi kan hålla våra liv åtskilda och tillsammans”.

Lämna en kommentar