Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

6 tips till att hemestra på bästa sätt – Slopa utlandssemestern och njut av din närort istället!

Flygresor till utlandet i all ära, men ibland kan det vara en god idé att spendera din sommarsemester på hemmaplan. Att hemestra är ett begrepp som menar på semester som ägnas i eller i närheten av hemmet. Denna trend har blivit mer och mer populär på senare år. Kanske är det dags för dig att hemestra i år?

Vi har samlat 6 olika aktiviteter och tips att hemestra på bästa sätt!

1. Gör research vad som händer i din stad eller i ditt närområde

På samma sätt som du skulle söka information om utlandsorten du annars hade tänkt resa till eller vilka aktiviteter som är tillgängliga på plats kan du göra samma sak för din ort. Ibland är det lätt att bli blind för sitt närområde och man missar därmed en hel del som händer i sitt egna närområde.

Sök upp både inomhus och utomhusaktiviteter tillsammans med sevärdheter som kan vara intressanta platser att besöka med hela familjen beroende på vad vädret tillåter. Museum, bibliotek, parker och stränder är bara några förslag på vad din hemkommun har att erbjuda. Huvudsaken är att du ser på din hemort som om det vore en semesterort. Du kommer garanterat bli överraskad över hur mycket aktiviteter det finns nära dig!

2. Njut av naturen

Att spendera sina lediga dagar i naturen är för många det mest avkopplande sättet att njuta av ledighet på. Packa fikabröd och kaffe i en kaffepress och termos, eller en boxinbag kylväska för vinet och ta en vandringstur i skogen om du har tillgång till en i närheten av där du bor.

Under sommaren finns det en hel del olika bär som också är mogna för dig att plocka och blommor som du kan ta hem och ställa i en vas. Vill du vara borta längre än ett par timmars utflykt kan du också även tälta en natt ute i skogen eller på fjället.

Kanske finns det en hel del vandringsleder och rutter i närheten av din hemort som du kan dra med hela familjen på. En campingsemester i närområdet är förutom att vara ett bekvämt alternativ också ett ekonomiskt plus för den magra semesterkassan.

3. Ge er ut på segeltur!

Älskar du känslan av att vara på vatten kan du dra med familjen på en segeltur eller segelsemester. Att se Sverige från vattnet är ett fantastiskt sätt att upptäcka vårt vackra land på, samtidigt som du verkligen kan  koppla av till ljudet av vågor och vattnet som slår mot båtkanten. Bestäm er innan vilken rutt ni vill ta och vad ni vill hinna upptäcka längs vägen.

Väl ute på vattnet  kan du lägga dig på däck med exempelvis en treårsdagbok där du skriver en mening om dagen för att efter tre år kunna se varje mening under den specifika dagen i ditt liv. Ett sätt att se hur mycket du gjort och hur mycket som förändrats under åren som gått. Ett avkopplande sätt att reflektera över ditt liv och vad du har att se fram emot, väl ute till havs. Att segla ger dig också plats på första parkett för magiska sol upp-och nedgångar.

4. Lek charader och spela sällskapsspel

För regniga dagar kan en heldag av olika spel vara ett roligt alternativ på hemestern. Köp ett flertal olika sällskapsspel som passar för hela familjen som exempelvis jenga! Att dra bort kloss för kloss utan att få tornet att falla är otroligt kul, samtidigt som det leder till spänning.

Eller varför inte spela en omgång av sällskapsspelet “Det borde man ju veta”, där du får sätta din allmänbildning på prov. Förutom klassiska sällskapsspel som Råttfällan, kan en omgång av charader verkligen höja stämningen för den tävlingssugne spelaren. Är ni en stor familj kan ni dela upp er i lag och spela i omgångar om vilka som blir mästarnas mästare.

5. Hyr sommarstuga

Om du inte redan har ett sommarställe och ändå känner att du vill komma en bit bort från din bostad kan du hyra en sommarstuga i närheten av sjö och skog. Att få packa resväskan och dra iväg från ditt hem en vecka eller två fastän det kanske bara är ett par mil från din hemort kan göra susen för semesterkänslan.

Spendera dagarna på en närliggande strand och upptäck området kring sommarstugan som ni hyrt. Ta med fiskespöet om du har intresse för fiske eller se om det finns några andra aktiviteter i området som har att göra med vatten, som exempelvis att paddla kanot eller en fartfylld vattensport för den som vågar.

6. Anordna en grillkväll

Få saker ger dig större sommarkänsla än doften av nygrillat. Samla ett gäng, sätt på dig grillförklädet och fixa en grillkväll i solnedgången. Har ni ingen stor kolgrill kan en engångsgrill eller en grillväska fungera alldeles utmärkt när ni steker ert kött och tillbehör. Toppa detta med några somriga drinkar som ni blandat ihop med en drinkshaker och dekorera glasen med paraplysugrör.

För att maxa stämningen för kvällen kan ni anordna utrustning för musik, med exempelvis ett par bra högtalare med mikrofon om någon får känsla för att sjunga loss på kvällskvisten i en rolig karaoke.

Spendera semester med nära och kära!

Vare sig du väljer att spendera din semester liggandes i en hängmatta med en bra bok eller om du vill ha ett par fartfulla dagar med utomhusaktiviteter så se till att du har läst på vad som finns att göra i närheten av där du bor.Oavsett vad du väljer att göra på din semester i sommar, se till att du spenderar den med de du tycker om allra mest. 

Lämna en kommentar