Bästa discoljuset till festen – hitta bästa ljuseffekterna till din fest!

Det finns alltid någonting att fira, oavsett om det är födelsedagar, ett nytaget körkort eller kanske en högtid. Men det spelar ingen roll vad orsaken är, samtliga fester kan alltid bli bättre och med en välplanerad fest. I kombination med fantastiska discolysen kan dina festligheter bli traktens nya samtalsämne.

Discolysen kan varieras på mängder av olika sätt och ett brett utbud gör att du kan välja discoljus som inte bara livar upp och går hand i hand med kvällen musik. Du kan även göra ett val som baseras på din budget och hur stor fest du planerar att anordna.

I denna artikel kan du läsa på om just discoljus och vad du ska tänka på vid ditt köp. För ett skräddarsytt val är det såklart viktigt att du har dig själv i åtanke, samt till vilken typ av tillställning som de ska användas till. Vilka väljer du?

Vad finns det för olika modeller och val?

Det finns idag mängder av olika modeller och varianter av discoljus, som kan inhandlas till partyt, eller som en festlig belysning till ditt vardagsrum.

Discokulan är väldigt förknippad med 80-talet, men är än idag en mycket uppskattad detalj för dig som vill sätta upp ett riktigt fint och vackert dekorerat dansgolv. Kanske det även är värt att inhandla en dansmatta för att få en riktigt god stämning, om du har väldigt dansglada gäster som kommer.

Tillsammans med övrig belysning, strålkastare eller roterande belysning, kommer detta reflekteras riktigt fint i denna ikoniska produkt. Storleken på kulan eller hur stabil den ska vara, beror helt och hållet på tillfället.

Välj mellan en discokula som du hänger i taket, eller om du vill ha ett riktigt hållbart alternativ kan du även kika på en stationär discokula. Dessa roterar och har även inbyggt lyse, som gör den till en mycket multifunktionell produkt.

Vad gäller själva belysningen så finns dessa i en uppsjö av olika storlekar, motiv och med lite olika inkluderade funktioner. Vissa roterar, ändrar färg eller blinkar. Du väljer själv en storlek och modell som passar dig och hur stort rummet är.

Mindre discoljus som blinkar eller roterar kan med fördel även användas för blacklight-party, då de ger ett varmt sken i rummet och bidrar till en bättre stämning.

Vad man ska tänka på

För att du ska kunna investera i passande discoljus och belysning till festen är det några saker som du bör väga in. Dels är det alltid viktigt att du sätter upp en budget, samt att de produkter du väljer gärna kan användas för flera olika tillställningar.

Neutrala eller utbytbara färger är alltid en fördel, då du själv kan komplettera belysningen med mer temalagda tillbehör och dekorationer. Köpet ska även baseras på vilken typ av fest det är, samt hur stor lokal som festen ska anordnas i.

Storlek på discoljusen

Ju större rum du anordnar festen i, desto större och starkare belysning behövs för att de ska vara optimala och tillräckligt starka. Om du behöver lite större modeller av discolysen så finns det mängder av olika modeller att välja mellan. Kombinera dem gärna med lite olika färger, ljusstyrkor och program för att det ska bli mer variation i belysningen.

Om du införskaffar en mer avancerad modell av discoljus kan de oftast kopplas samman med din mobil och sedan länkas med ett program där du kan designa din egen ljusshow. Detta gör att lyset kan pulsera tillsammans med spelad musik och du kan få en mer personlig fest och ljus som passar dig och din personlighet.

Energisnålt drivmedel

För miljöns skull är det även en stor fördel om de discoljus som du väljer drar väldigt lite ström, alternativt att de drar mindre batteri. Detta gör att du kan spara energi och är framförallt nödvändigt om du använder lite större modeller med starka lysen. Kombinera dessa med miljövänliga lampor, gärna LED om du vill ha en effektiv maskin, med ett optimalt sken.

Stationära lysen eller roterande?

En kombination av både stationära och roterande discoljus är alltid att föredra då det skapar ett bättre helhetsintryck. Du kan själv kombinera dessa med övrig dekor och skapa ett väldigt personligt discoljus till festen. Både stationära och roterande discoljus går även utmärkt att kombinera med ljusslingor eller liknande. Kanske med något roligt mönster som en fin bakgrundsdekor.

Varför ska man använda discoljus?

För att festen ska bli en riktig höjdare är det alltid mer intressant om du inkluderar spännande belysning och passande tillbehör. Detta ger dels ett bättre helhetsintryck, men bidrar även till en bättre stämning då det släpper på spärrarna och verkligen skapar en mer festlig atmosfär. Vilka typer av tillbehör, dekorationer och framförallt discoljus som du ska inkludera är dock en väldigt personlig fråga.

Det är viktigt att du lägger det på en nivå som faller inom din budget, samt att om du investerar i produkter och saker som du kan använda om och om igen. Bli en riktigt omtalad festfixare med hjälp av anpassad discobelysning som verkligen livar upp samtliga av dina anordnade festligheter!

Lämna en kommentar