Bästa bröllopspresenterna under 500 kr

En personlig eller genomtänkt bröllopsgåva är dels någonting som är roligt att få. Strunta i de klassiska valen och kika på våra topp 5 bröllopspresenter under 500 kr!

Det visar även på att du faktiskt har lagt ner lite tanke och själ i presenten. Det blir också mer unikt och minnesvärt att köpa en bröllopspresent som de andra i sällskapet kanske inte skulle tänka på. Beroende på vem du köper en present till kan gåvan ha lite olika form och innehåll. Kanske älskar bröllopsparet att resa och uppskattar en bra resebok, kanske föredrar de istället mysiga hemmakvällar och gillar att laga avancerade maträtter.

Oavsett vem du har i åtanke för bröllopsgåvan, så behöver det inte kosta en förmögenhet för att vinna det lyckliga parets hjärtan! Här kan du läsa om 5 bröllopsgåvor som de flesta par uppskattar att få, men som också sticker ut från mängden och de mer klassiska bröllopspresenterna som är vanliga att få som nybliven make och maka.

Afternoon tea paket – för ett livsnjutande par

Upplevelser är en minnesvärd gåva som bidrar till event som vi minns länge. Det är också i många fall betydligt mer miljövänligt för de som tänker lite extra på planeten.

En present som är väldigt uppskattad som bröllopspresent är just en upplevelse av något slag. Framförallt något mysigt och gemytligt att varva ner vardagen med. Afternoon tea är en upplevelse hämtad från den engelska kulturen. Eftermiddagste i engelsk anda blandar intressanta smaker med goda desserter och ett glas bubbel. Det gör denna gåva perfekt för finsmakare och personer som njuter av det lilla.

Boxexperience är ett företag där du kan boka upplevelser och paket som passar alla smaker och plånböcker. Varför inte skämma bort bröllopsparet med en härlig afternoon tea för två i Stockholm stad. En upplevelse som kan inkluderas bland bröllopspresenter under 500 kr.

Presentkortet bokas via deras hemsida och gäller en hel afternoon tea för två personer på det fantastiska Chaikhana mitt i Gamla stan, Stockholm. När paret bokar sin upplevelse kan de välja mellan antingen en mer traditionell engelsk afternoon tea eller en fransk teupplevelse som då innehåller franska delikatesser som till exempel franska ostar och rökt lax.

Förutom att upplevelsen i sig skapar minnen är det även en perfekt stund för bröllopsparet att varva ner och prata om vardagssaker, samtidigt som de kan avnjuta god mat och dryck på denna mysiga restaurang i innerstaden.

Boka upplevelsen här.

Termosflaska i stål – för den miljömedvetna

Om du köper en bröllopspresent till ett par som antingen älskar att resa, vandra eller helt enkel letar efter alternativ som kan hjälpa dem att vara mer klimatsmarta uppskattas alltid en tålig termos. Dels skapar denna present minnen då den kan medtas på äventyr överallt i världen, eller på mysiga promenader, picknickar eller dagar i parken hemma i Svealand. Utövar detta håller den länge och kan enkelt bäras med i ryggsäcken under dagen eller resan.

En termosflaska som är tillverkad av bra material är ett stort steg till att hjälpa personer att nå sina miljömål. Den här termosen från Smarta Saker håller drycken varm eller kall från 12-24 timmar. Den har också en perfekt volymyta som rymmer tillräckligt med dryck för ett kaffesuget par. Varför inte kombinera denna gåva med ett par praktiska resemuggar av ett mer miljövänligt material?

Köp termosen här.

Våffeljärn – vem älskar inte våfflor?

Med ett bra våffeljärn kan man grädda våfflor till alla tillfällen. Frasiga och goda med sylt och grädde till efterrätt, varför inte efter ärtsoppan på torsdagarna? Med creme fraiche och löjrom till förrätt. Eller nyttiga och mättande med havre, kvarg och banan i smeten som matsäck på utflykten. Våfflor går att variera i det oändliga och passar alla smakriktningar.

Våfflor är populärt i Sverige, därför finns det många olika våffeljärn att välja på i olika prisklasser. Ett kvalitetsjärn som passar in i kategorin med bröllopspresenter under 500 kr är till exempel Åviken dubbelt våffeljärn. En stilren och enkel maskin som passar de flesta hushåll. Det gräddar dessutom två våfflor samtidigt, vilket passar bra för ett nygift par, men är lika bra 10 år senare!

Köp Åviken våffeljärn här.

Rödvinsglas – för att ge vinet mer karaktär

Att koppla av hemma med ett glas vin efter en intensiv jobbdag är helt klart något som de flesta unnar sig själva lite då och då. Att ge bort ett par fina vinglas som är sköna att greppa om är därför något som passar de flesta. Om du har en liten större budget kan du såklart även kombinera vinglasen med en finare flaska rött vin, eller kanske en vinresa om du ger bort gåvan tillsammans med några vänner eller familj?

För att kunna ge ett gott rött vin sin fulla karaktär och smak har såklart även glasen och omgivningen avgörande betydelse. Vi tycker att vinglasen Essence från Iittala förstärker upplevelsen markant. I paketet medföljer 4  vinglas i precis lagom storlek och de är tillverkade med en förstklassig design som passar alla.

Köp vinglasen här.

Bärbälte – för skogsmullen

Om det nygifta paret är bosatt i en stad som bjuder på vacker omkringliggande natur eller om du helt enkelt vet om att bröllopsparet uppskattar promenader eller aktiviteter i skog och mark, varför inte ge dem ett bärbälte?

Denna praktiska hjälpreda ger dem fria händer att plocka bältet fullt med bär eller svamp när säsongen tillåter. Ett bärbälte är också en unik bröllopspresent som verkligen är genomtänkt och rolig att ge bort.

Det finns flera praktiska bärbälten i olika storlekar och former på marknaden. Denna svenska uppfinning tycker vi dock representeras som bäst på hemsidan Smarta Saker.

Köp bärbältet här.

Det kan vara lite knepigt att hitta den ultimata bröllopspresenten. Men att hålla sig till klassiska och populära presenter är inte alltid det bästa alternativet. Fundera på några aktiviteter som du vet att paret brukar att spendera sin vardag med och använd detta som dina riktlinjer när du väljer ut presenten du ska köpa.

Du kan hitta bröllopspresenter under 500 kr som verkligen uppskattas på festen och som kommer att användas flitigt. Satsa på en lite mer ovanlig present inför bröllopet och bli ihågkommen som gästen med den mest intressanta gåvan!

Missa inte heller att plugga på de klassiska bröllopssångerna så att du kan ta del av spektaklet. Här hittar du de du inte får missa!

Många blir också mycket glada för ett bidrag till bröllopsresan, så kolla om det finns någon gemensam insamling eller köp ett presentkort från någon av de stora researrangörerna.

Lämna en kommentar