Fest med hattema – Vem har den roligaste hatten på festen?

Fest i olika teman är otroligt populärt idag och det finns en mängd olika teman och maskeradfester som du kan välja mellan när du ska ställa till med fest. Om du vill att dina gäster ska komma klädda i vanliga festkläder men ändå välja en detalj i ett festtema kan en fest med hattema vara ett perfekt alternativ.  

Bjud in alla dina vänner och se vem som kommer till festen med den knasigaste hatten! 

Vad är en fest med hattema? 

En fest med hattema är en maskeradfest där dina gäster gör ett uttänkt val av hatt kvällen till ära. Fördelen med en fest med hattema är att det är ett otroligt brett tema där dina gäster kan vara kreativa i sökandet på den perfekta huvudbonaden.  

Det är även ett bra alternativ när du ändå vill att dina gäster ska kunna klä upp sig i sina vanliga kläder, men ändå bjuda lite på sig skälva genom att välja en rolig, knasig eller imponerande huvudbonad. Det är även en otroligt bra isbrytare på festen för gäster som inte känner varandra när man kan kommentera och skratta åt varandras hattar.  

Vad ska du bjuda på? 

När du anordnar en fest är det bra att redan innan du köper in all mat och dryck, vet ungefär hur många som kommer på festen. Om ni blir väldigt många kan det vara en god idé att endast bjuda på dryck och tilltugg som du kan placera ut i ditt hem eller den lokal som festen ska anordnas i. Att exempelvis blanda bål går snabbt och du vet att dina gäster kan fylla på sina egna drinkar under kvällen, men har du lite drinkkunskaper kan det även vara kul att bjuda på lite olika drinkar som ni kan blanda ihop. 

Snacks i olika skålar, blandat med nötter, chips, popcorn eller andra favoriter är alltid uppskattat av gäster på fest då man ofta vill kunna äta någonting när man dricker. Även här kan du bjuda lite extra genom att köpa självlysande skålar eller andra roliga tillbehör som dekorationer till din hattfest.  

Underhållning för kvällen 

Även om en fest ofta löper på av sig självt kan det vara fördelaktigt om du planerar in någon slags aktivitet, spel eller underhållning för kvällen som små inslag. Detta gör även att de gäster som inte känner varandra sedan innan kan börja småprata och ni får en bättre gemenskap på ett naturligt sätt. 

Musiken är nästintill A och O på en fest så se till att du har en blandad spellista, bra utrustning och kanske även någon discoboll eller annan festbelysning för dansgolvet. Det finns många dryckeslekar ni kan ta del av som exempelvis Beer pong eller shotlekar som höjer stämningen på nolltid. 

Har du en lite högre budget så kan ett photobooth på festen bli en succé. Här kan dina gäster samlas i sina knasiga hattar och ta foton tillsammans för att minnas kvällen. Men det viktigaste för en fest med hattema är trots allt själva hattarna. Vi har därför nedan valt ut tre favoriter för att ge inspiration. 

Tre favoriter av huvudbonader till en fest med hattema 

1. Emoji Poop hatt 

Ingen idag har nog lyckats undkomma bajsikonen på alla smartphones, och här kan du därför komma till festen i en Emoji Poop hatt som garanterat kommer leda till en hel del skratt. Denna hatt föreställer bajsemojin med en brun färg i en bajskorv design med ett glatt ansikte med både ögon och mun.   

Hatten passar den som verkligen vill sticka ut på festen och den är både varm och bekväm för lite kyligare dagar eller om festen delvis sker utomhus. Poop hatten kan du med fördel även använda till andra fester eller tillställningar när du vill vara lite knasig eller få dina vänner att le. Hattens storlek är one size, i vuxenstorlek och passar därför de flestas huvuden. 

2. Unicornmössa med viftande öron 

Här har du en otroligt fluffig och mysig enhörningsmössa med långa viftande öron som hänger ned till dina axlar. Denna Unicornmössa är både mjuk och varm som du både kan använda för att värma dig under kalla dagar, men är även ett perfekt alternativ till maskeradfesten! Du kan använda hatten för sig själv eller tillsammans med en hel utstyrsel för enhörning för att sticka ut på festen.  

Vad som gör denna enhörningsmössa mer än endast en huvudbonad är på grund av dess öron. När du klämmer på hovarna på mössan så pumpas det upp luft i öronen som gör att de börjar vifta. Enhörningsmössan är därför en perfekt isbrytare på en fest med hattema! 

3. Hatt Blåmanet 

Kom till festen med hattema i en Blåmanet hatt! Denna knasiga hatt består av en klarblå manet med stora ögon som du sätter på huvudet och sedan så hänger manetens alla tentakler ned som rör sig när du vänder på huvudet.

Att komma till festen med en manethatt är både ett uttänkt och roligt val av hatt som säkerligen ser till att du är den enda på festen i denna hatt! 

Lämna en kommentar