Sjung så det står härliga till – Let’s sing 2021

För dig som i dessa tider saknar karaokekvällar på kvarterskrogen, för dig som duschsjunger så det skakar i kaklet eller för dig som bara älskar att ha roligt och vågar släppa loss. Let’s Sing 2021 är lika enkelt som roligt. Kanske är det just det simpla som gör det så roligt. Ingen har någon fördel av att ha suttit och nött bana efter bana och spendera timme efter timme framför skärmen. Let’s Sing 2021 är klassisk karaoke, vilket vi alla känner till, vissa lite bättre än andra. Svälj din stolthet och var beredd på att ha roligt så kan jag garantera att detta spel lägger grunden för en riktigt härlig kväll, vare sig det är en förfest eller en hemmakväll med familjen.

En uppgradering från tidigare versioner av karaokespel är att, i Let’s Sing 2021, behövs ingen mikrofon. Man synkar sin telefon till spelet och använder sedan telefonen som mikrofon. Detta möjliggör att du enkelt och smidigt kan använda headset när du sjunger, likt Smule för er som känner till det.

Något som slår mig när vi står där framför TV:n och skrålar är att jag spelar ett spel. Vanligtvis, när det gäller spel, är jag den som som socialiserar över nätet med mina lagkamrater och följare via en stream i diverse förstapersonsskjutarspel. Det är två helt olika världar och helt olika sätt att umgås på trots att vi fortfarande bara spelar spel.

De mindre roliga bitarna

Att sjunga är kul, så är det bara. I detta stycke kommer jag därför att dra på mig negativitetspolon och bara fokusera på de bitar jag inte tycker är speciellt spännande med Let’s Sing 2021.

Det är inte utan att känna viss besvikelse som spelet bara erbjuder 30 låtar. Det är visserligen en bra mix av musik från Tones and I till Panic! at the Disco, Kim Wilde och The Lumineers, men jag kan tycka att det 2021 inte vore inte helt orimligt med ett stort bibliotek av låtar online. Det finns visserligen en butik i spelet där man kan utöka sin låtlista men innehållet erbjuder bara 35 låtar och de säljs för en femtiolapp per paket om fem låtar. En tia per låt med andra ord. Har du tur hittar du ett paket med fem låtar du faktiskt vill ha. Har du mindre tur så betalar du en femtiolapp för en låt du vill ha och får fyra till som du inte vill ha på köpet. Räknar man in spelets inköpspris så landar vi i skrivande stund på ett cirkapris runt 850 kr för spelet inklusive alla låtar i butiken, totalt 65 låtar. Det kan jag tycka är lite att ta i när det kommer till kpk (kul per krona).

Läs också: Bästa karaokemaskinen

Att de sedan byggt upp någon slags kampanjläge i detta spel har jag svårt att förstå logiken i. Varför ska jag låsa upp möjligheten att göra spellistor och olika karaktärer i ett karaokespel? Synkningen till telefonen fungerar så bra och borde möjliggöra någon annan lösning på karaktärsskapandet för att göra det mer personligt.

Totalupplevelsen

När jag nu fått ur mig all negativitet så kan jag ändå inte annat än att fastslå att Let’s Sing 2021 är ett roligt spel. För den som känner sig bekväm med sällskapet och i sig själv så är, och förblir, karaoke ett sjukt roligt tidsfördriv.