Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Tips för dig som ska ordna en inflyttningsfest

Vare sig om du precis flyttat hemifrån eller flyttat med familjen till ert drömhus, så är det en god idé att ha en trevlig inflyttningsfest! En inflyttningsfest är otroligt uppskattat både för både dig och dina gäster.

Dina vänner och familj får se ditt nya hem, ni äter och dricker gott och festen kan hålla på så länge du önskar. Det kan vara lite svårt att veta exakt hur du ska anordna den bästa inflyttningsfesten med alla förberedelser, vi ger dig därför våra bästa tips!

1. Fina inbjudningskort

En inbjudan kan skickas ut på många sätt, med ett kort med posten eller digitalt. Det finns väldigt många olika varianter av inbjudningskort och du kommer definitivt kunna hitta någonting i din smak. Om du vill ha ett par inbjudningskort som passar de flesta teman kan kort i guld glitter vara ett utmärkt alternativ. Dessa kort är väldigt festliga och kan användas till en hel del olika tillfällen.

Tänk på att skicka ut inbjudningarna i god tid med ett OSA datum. Då får gästerna tid att se om de kan komma på din fest samtidigt som du kan planera storleken utefter hur många som kommer.

2. Ordna en bra spellista

Beroende på vad det är för typ av fest, kan du föredra att spela olika typer av musik. Se till att fixa ihop en otroligt bra spellista, som alla kommer njuta av. Tänk på att ha lite varierande musik, och en bra högtalare så att alla dina gäster kommer i god stämning och går upp på dansgolvet.

3. Planera mat och dryck

Har du tänkt på att bjuda på en storslagen middag eller lite snacks och tilltugg under festens gång? Det sista du vill är att maten ska ta slut, och det är aldrig kul med hungriga gäster. Om du exempelvis vill ordna en grillfest så kan du lätt uppskatta hur mycket kött du behöver köpa in efter antalet gäster. Ta även reda på om folk har allergier, är vegetarianer eller veganer, så även de får ett alternativ till mat.

4. Dekorera i hemmet efter särskilt tema

Ska du ha en klassisk inflyttningsfest eller en med ett roligare tema? Utefter valt tema kan du hitta en mängd med olika dekorationer som kommer passa vid många olika tillfällen. Du kanske har haft lite planer på en fest med Hawaii Tema eller en 80-talsfest?

För en hawaiifest kan du be dina gäster klä ut sig, i exempelvis en hawaiikjol av palmblad och smycka hemmet i ananasballonger. För en 80-talsfest kan du istället hänga upp banners 80´s Party eller klä upp dig i en 80-tals träningsoverall kvällen till ära. 

5. Planera festen utifrån ditt hem

Finns det någon speciell plats som du tycker om extra mycket i ditt nyblivna hem? Då är det utmärkt att automatiskt få gästerna att dra sig dit genom att placera ut mat och dryck just där.

Ett tips är att använda dig av en ishink eller en uppblåsbar kyl i olika motiv, exempelvis en piratkista . Det är ett väldigt smart sätt att hålla dryckerna kalla på. Du kan även placera ishinkar runt om i hemmet så alla inte behöver stå och tränga sig på samma ställe.

6. Skriv tackkort

Vid en inflyttningsfest är det vanligt att gästerna tar med sig en inflyttningspresent. Det är därför väldigt fint att skriva ett personligt tackkort till alla gäster som gett dig presenter efter festen. Det blir väldigt personligt och är alltid mer uppskattat att få en handskriven hälsning.

Är du osäker på vad för kort du ska köpa en ett par klassiska mintgröna tackkort vara ett utmärkt alternativ, Du kan även försöka hitta ett kort baserat på det tema din fest hade, för att göra din hälsning ännu mer personlig.

Lämna en kommentar