Bästa kläderna för 80 tals-maskeraden – Ta dig tillbaka till 80 talet!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. 80-tals Aerobics Maskeraddräkt2. Bomberjacka Top Gun3. 80-tals träningsoverall ljusblå maskeraddräkt
80-tals Aerobics MaskeraddräktBomberjacka Top Gun80-tals träningsoverall ljusblå maskeraddräkt

Bästa kläderna för 80-tals maskeraden – Finns det något bättre än en 80-tals maskerad? 80-talet är något som är älskat av många, och det är förståeligt, då årtiondet är fyllt av starka färger i rosa, neon, grönt och turkos. Men det var också då många fantastiska filmer och serier släpptes. En 80-tals maskerad är ett perfekt tillfälle att klä upp dig ordentligt och dansa natten igenom med hits som The Final Countdown, Listen to your heart och Like a Prayer.

För att rocka 80-tals maskeraden krävs det dock att du köper de rätta kläderna. Därför har vi satt samman en guide till dig med de bästa kläderna för 80-tals maskeraden. Vi har valt ut tre produkter som vi tycker representerar 80-talet absolut bäst.

Topp 3 bästa kläderna för 80-tals maskeraden

1. Vår vinnare!  80-tals Aerobics Maskeraddräkt – Inget 80-tal utan en aerobics dräkt!

 • Färgglad
 • Kommer i olika storlekar
 • Inkluderat är Body, leggings, benvärmare och svettband
 • 100 % polyester

Vad är en 80-tals fest utan den klassiska aerobics dräkten? Med 80-tals Aerobics maskeraddräkt kommer du att stå ut med starka neonfärger. Varför inte testa på att leda en aerobicsklass under maskeraden? Dräkten kommer med body, leggings, benvärmare och ett svettband i de härliga färgerna gult, blått och rosa. Du kan självklart matcha detta med den klassiska 80-tals frisyren och ett par snygga skor.

Dräkten kommer också i flera storlekar där du kan välja mellan S, M och L. Materialet på dräkten är av 100 % polyester. Du kan självklart också köpa till andra accessoarer som halsband eller örhängen. Detta är den perfekta klassiska 80-tals dräkten, vilket gör den till vår vinnare av vår bäst i test lista.

2. Bomberjacka Top Gun – Klä dig som din favorithjälte!

 • Snygg jacka
 • Går att köpa till hjälm och byxor
 • Kommer i olika storlekar
 • Officiellt licensierad produkt

Top Gun är en film som är starkt förknippat med 80-talet. Filmen kom ut år 1986 och blev snabbt en favorit för många världen över. Många drömde om att gå med i Top Gun och flyga. Nu är det möjligt med Bomberjack Top Gun. Med denna kommer du att bli coolast på 80-tals maskeraden.

Jackan är en klassisk bomberjacka som kommer med mudd och som har emblem på framsidan. Du kan matcha jackan med en Top gun hjälm, eller de klassiska pilotglasögonen. Den kommer även i olika storlekar så du kan välja mellan S, M eller L.

3. 80-tals träningsoverall ljusblå maskeraddräkt – Färgglad träningsoverall!

 • Finns i flera storlekar
 • Kan matchas med flera accessoarer
 • Inkluderat är jacka och matchande byxor
 • Snygg dräkt!

80-tals träningsoverall ljusblå maskeraddräkt är ett annat val för dig som vill ha en klassisk dräkt för maskeraden. För vad vore 80-talet utan en snygg träningsoverall? Denna kommer i fyra olika storlekar, men det finns också ett flertal färger att välja mellan bland olika träningsoveraller. Inkluderat i detta set är en jacka som är ljusblå som har mönster i rosa och lila färger och den kommer också med matchande byxor.

Du kan självklart också köpa till accessoarer för att göra den ännu mer passande för 80-talet. Glöm inte bort att köpa till ett svettband, mustasch, en uppblåsbar boombox och en peruk för den bästa frisyren.

Finns att köpa här:

3 vanliga frågor om 80-tals maskerad:

Vilka kläder representerar bäst 80 talet?

Det går inte att tänka på 80-talet utan att tänka på starka färger, stort hår och träningskläder. Killar som har strumpor över byxorna och t-shirt under kavajen. Glöm heller inte bort de stora hårbanden som kvinnorna bar i håret och axelvaddar som verkligen var ett måste. Det finns så mycket kläder som representerade 80 talet, så låt fantasin hjälpa dig i ditt val!

Hur planerar man den bästa 80-tals maskeraden?

För en 80-tals maskerad behövs det först och främst en inbjudan. På 80-talet gjordes inte inbjudan via sociala medier eller sms som är möjligt idag, att skicka ett inbjudningskort var därför ett måste. Musiken är även något som är viktigt. Gör en spellista på Spotify och spela alla hits från 80-talet. Bjud på lite tilltugg och dansa natten igenom. Det kommer att bli en maskerad som dina gäster sent kommer att glömma!

Vad borde jag tänka på innan jag väljer kläder för 80 tals maskeraden?

Du vill välja något som passar din kroppsform och även något som du ska vara bekväm med. Kolla också temat, för är det hela 80-talet eller måste det vara för en specifik film eller tv-serie? Är du inte säker på storlek kan du alltid beställa hem två storlekar för att testa ut vilken som är den bästa för dig.


Slutligen

Till vår lista ville vi välja både klassiska 80-tals kläder, men även 80-tals kläder som du kanske inte hade tänkt på att välja för just maskeraden. När du blir bjuden till en maskerad är det roligast att gå hela vägen ut. Det gäller att ha de rätta kläderna, peruk, det rätta sminket och självklart de rätta tillbehören. Därför har vi med vår guide gjort det enkelt för dig att vara snyggast på maskeraden!

Referenser och länkar:

https://sverigesradio.se/artikel/4276947

https://www.expressen.se/damernasvarld/mode/29-tecken-pa-att-du-hade-modekoll-redan-pa-80-talet/

Vi har jämfört maskeraddräkter för 80-talsfesten avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos
Partykungen
Partyhallen
Buttericks

Lämna en kommentar