Köp en rolig häxhatt! 

En häxhatt passar för en del olika tillfällen och är någonting som barn tycker är roligt att klä ut sig med och ha i utklädningslådan. Det är även ett klassiskt alternativ till både halloween och påskhelgen. Det enda du egentligen behöver är en häxhatt för att få fram rätt look! 

Häxhattar kommer i många olika modeller, färger och motiv och på så sätt kan du på ett enkelt sätt välja vad som just kommer passa din utklädnad bäst. Att ta det säkraste kortet och köpa en vanlig, spetsig häxhatt är inte en dålig idé, något som du eller dina barn kan få användning av under ett flertal tillfällen.  

Men det finns även fler, spännande alternativ av häxhattar på marknaden för den som vill sticka ut lite extra och vem vet – kanske väljer du en alternativ look till nästa maskeradfest? 

Olika typer av häxhattar 

En svart häxhatt i satin är både ett snyggt och framförallt ett säkert kort för dig som valt att klä ut sig till häxa. Just denna produkt är en one-size storlek som är framtagen för att kunna passa de flesta huvudstorlekarna.  

Men om man känner för att sticka ut lite extra så finns det även modeller som passar perfekt för det. Ett alternativ är en häxhatt med färgglada stjärnor.

Stjärnorna finns tillgängliga i flera olika färger och de är även designade med ett tyll längst med kanten. Den passar allt från de äldre till de yngre och kommer verkligen göra dig till en extra piffighäxa.  

Perfekt för både halloweenfesten och maskeradfesten för den som är ute efter en snygg häxhatt, men med en lite tuffare och mer unik design.

Om du känner för att vara lite extra glittrig under nästa maskerad så är en häxhatt med paljetter ett perfekt alternativ för dig. Den finns tillgänglig i tre olika färger – silver, grön och lila.

Denna hatt kommer få dig att sticka ut och är en liten twist av den traditionella häxhatten.  

Om du ska klä ut dig till en häxa under halloweenfesten eller till bus eller godis-rundan så är en häxhatt med pumpa ett enastående alternativ.

Det är den perfekta maskeradaccessoaren i unisexmodell, vare sig om det är en häxa du klär ut dig till eller trollkarl! 

Gör din egen häxhatt 

För dig som inte känner för att köpa en häxhatt så kan du enkelt göra din egen! Du behöver endast några enstaka redskap för att kunna göra din hemmagjorda häxhatt av papper och presentsnören. Här nedan förklarar vi hur man gör. 

Materialen du behöver är: Två svarta A3 eller A4 papper, ett svart resårband, sax, häftapparat, lim, tejp och presentsnören i olika färger. Du kan även använda dig av andra dekorationer som spindlar eller spindelnät.  

Hattstruten:  

  1. Klipp ut en halv cirkel så stort som det går av det ena svarta pappret. 
  1. Sedan fäster du snörena med en bit tejp av mitten av cirkeln. 
  1. Efter det formar du cirkeln till en strut och häftar sedan ihop sidorna.   
  1. Sedan häftar du bara fast resårbandet på ena sidan av struten och mäter för att se hr långt resårbandet ska vara för att passa dig. 

Häxhattens brätte: 

  1. Klipp ur en så stor cirkel som det går på ditt andra pappret. 
  1. Sedan ställer du struten i mitten av cirkeln och ritar av. Klipp cirka 2 centimeter innanför den nya cirkeln och klipp ett jack runt om i innercirkeln. 
  1. Vik upp flärparna och limma fast de på insidan av struten. 

Och sedan är det klart – nu har du din egen häxhatt! 

Lämna en kommentar