Regler för Beer Pong

Regler för Beer Pong – Beer Pong är ett populärt dryckesspel som spelas runt om i världen och är även känt under namnet Beirut. Spelet består av två motsatta lag där spelarna försöker kasta en pingpongboll över bordet i syfte att se till att den landar i en ölkopp på andra sidan.

Beer pong är populärt på många olika platser, t.ex. barer, högskolor, universitet och husfester. Det tros ha utvecklats från liknande spel som spelades på studentföreningarna vid Dartmouth college i Hanover, New Hampshire. Här började man faktiskt använda fladdermöss och ett nät och liknade bordtennis, men med tiden har spelet blivit enklare och man har slutat använda fladdermöss eller paddlar. Eftersom Beer Pong är ett roligt och informellt dryckesspel finns det inget officiellt organ eller organisation som övervakar spelet och dess regler, men det finns en World Series of Beer Pong. Det är fortfarande ett populärt spel som kräver en överraskande mängd skicklighet och en gnutta tur, men eftersom spelet traditionellt sett inbegriper användning av alkohol bör det endast spelas av spelare som har laglig ålder för att dricka alkohol där spelet spelas.

Spelets syfte

Syftet med Beer Pong är att ett lag ska vinna spelet genom att lyckas eliminera alla motståndarens koppar. Eftersom det är ett spel som nästan alltid kombinerar alkohol och studenter, ser många ofta att bli berusad som det andra syftet med spelet. Eftersom ju bättre man är på spelet, desto mindre dricker man i slutändan, är det inte ovanligt att vissa spelare medvetet är dåliga i spelet för att se till att de får mer alkohol.

Spelare och utrustning

Fyra personer spelar i en Beer Pong-match, två i varje lag, även om det kan spelas i en-mot-en-format. När det gäller utrustning är allt som egentligen behövs för att spela Beer Pong ett lämpligt bord, några muggar och en pingpongboll. Vanligtvis används engångsmuggar av plast och varje lag placerar sina muggar (vanligtvis 10 eller 15 stycken) i en liksidig triangel på sin sida av bordet, alla fyllda med samma mängd öl. En annan kopp kan också användas för att skölja bollen mellan kasten.

Det finns inga bestämmelser om vilken typ av öl som ska användas, men alkoholhalten brukar ligga mellan 3 och 5 %. Andra drycker kan användas som sprit eller till och med vatten om spelarna vill spela en alkoholfri version av spelet.

Poängbedömning

I Beer Pong hålls inte en poängsättning på samma sätt som i andra spel som till exempel hockey eller fotboll. Det finns dock en form av poängsystem. Eftersom båda lagen börjar med 10 eller 15 koppar är det möjligt att se vem som leder spelet, det lag som har flest koppar ligger i täten, och varje gång försöker man minska det andra lagets poäng till noll så snabbt som möjligt.

Att vinna spelet

Spelet är vunnet när ett lag lyckas eliminera alla motståndarens koppar. Ett oavgjort resultat kan uppstå när båda lagen har kvar en bägare och båda eliminerar motståndarens bägare vid sin sista tur. Om detta inträffar är det vanliga sättet att fastställa en vinnare att spela övertid, där tre bägare används och det första laget som eliminerar motståndarens bägare förklaras som vinnare, med fortsatta omgångar av övertid som spelas om det behövs.

Om ett lag fullständigt krossar sin motståndare och eliminerar alla motståndarens bägare utan att förlora någon av sina egna, kallas detta för en “shutout”. Om detta inträffar får det vinnande laget säga till det förlorande laget att göra en utmaning och det förlorande laget måste utföra den. Detta kan ofta vara något pinsamt som att springa ut naken eller dricka en stor mängd alkohol.

Regler för Beer Pong

  • När lagen väl har ordnats måste det bestämmas vilket lag som ska gå först. Detta kan göras på flera olika sätt, men det sker vanligtvis genom ett myntkast eller en snabb lek med “sten, papper, sax”.
  • En liksidig triangel med koppar (10 eller 15) placeras framför varje lag och en överenskommen mängd öl (eller annan alkoholhaltig dryck) placeras i varje kopp. Varje lag har också en annan kopp för personligt bruk för att skölja pingisbollen.
  • Det lag som går först kastar sedan varsin pingisboll mot motståndarens bägare. Om en eller båda bollarna lyckas landa i en motståndarlagsmedlems bägare måste en motståndarlagsmedlem dricka upp innehållet i den bägaren och bägaren tas sedan bort från spel.
  • Lagen fortsätter att turas om tills det ena laget har eliminerat alla motståndarlagets koppar.
  • Om båda lagen eliminerar motståndarlagets sista bägare vid sin sista tur är spelet oavgjort. I detta fall ska tre bägare läggas om och förlängning börjar, där vinnaren är den som först eliminerar alla motståndarlagets bägare. Ytterligare övertidsrundor kommer att äga rum om ytterligare oavgjorda matcher äger rum tills en klar vinnare har hittats.
  • Skjutning i Beer Pong kan ske antingen under eller över armen och spelaren kan försöka studsa bollen in i bägaren eller kasta den direkt.
  • Försiktighet bör alltid iakttas när man spelar Beer Pong och alla spelare bör dricka ansvarsfullt.

Lämna en kommentar