13 kändisar med brottsregister som kan chockera dig

Att vara berömd kan tyckas innebära en massa vilda fester och mycket roligt, men berömmelse och rikedom betyder inte nödvändigtvis att du står över lagen. Kändislivet är fyllt av svårigheter; från pressen att ta del av droger till stressen från att leva ett helt offentligt liv, det finns flera stora namn som avviker från vägen och hamnar i trubbel … och när de gör det kan du slå vad om att hela världen kommer att få höra om det. Oavsett om det bara var en vanlig rattfylleri eller ett väpnat rån, här är några kändisar med vansinniga brottsregister som kan chockera dig.

13. O. J. Simpson

Även om han frikändes för morden på sin ex-fru Nicole Brown och hennes vän Ronald Goldman, främst på grund av en felaktig hantering av bevis, gjorde O. J. Simpson ingen större ansträngning för att försöka undvika konfrontationer med lagen. År 2007 ertappades han med att bryta sig in i ett hotellrum och ta med sig sportmemorabilia under pistolhot, en handling som resulterade i flera anklagelser om kriminell sammansvärjning, väpnat rån, kidnappning, misshandel och användning av ett dödligt vapen. Han befanns skyldig och dömdes till 33 års fängelse.

12. Khloé Kardashian

Som en av de ständigt ökända Kardashian-syskonen var ingen riktigt förvånad när Khloé fick sina anklagelser om rattfylleri 2007. Förutom den incidenten blev hon arresterad och fängslad för att ha stulit sin mammas bil vid 15 års ålder, och hon var också misstänkt för överfallet på en transsexuell kvinna utanför en nattklubb 2009.

11. Mark Wahlberg

Mark Wahlberg föddes i Dorchester, Massachusetts, och fick sin första civilrättsliga process vid 15 års ålder för att ha trakasserat afroamerikanska barn, och ett år senare arresterades han för att ha slagit en medelålders vietnamesisk man nästan till döds med en stor träkäpp. Han utvecklade också ett allvarligt kokainberoende vid mycket ung ålder och langade droger för att få en inkomstkälla. Vid 19 års ålder bestämde han sig för att städa upp i sitt liv och gick med i ett band tillsammans med sin äldre bror, för att så småningom slå sig fram på egen hand för att göra succé med sitt eget band: Marky Mark and the Funky Bunch.

10. Snoop Dogg

Det borde inte komma som någon överraskning att rapartisten Snoop Dogg flera gånger har åkt fast för innehav av marijuana och narkotikaprylar. Innan han började släppa musik var den unge rapparen dock inne och ute ur fängelset i flera år och var till och med en erkänd gängmedlem. År 1993 kopplades han och hans livvakt samman med mordet på en rivaliserande gängmedlem och ställdes inför rätta. Så småningom ansågs skottlossningen vara självförsvar och Snoop Dogg frikändes från alla anklagelser.

9. Michelle Rodriguez

Den amerikanska skådespelerskan Michelle Rodriguez greps på Hawaii när hon filmade ett avsnitt av Lost 2006 och anklagades för att ha kört påverkad. Hon fick villkorlig frigivning och samhällstjänst, men mindre än ett år senare hade hon brutit mot villkoren och förfalskat tjänstgöringsblanketter, vilket resulterade i 180 dagars fängelse.

8. Bill Cosby

Även om Bill Cosbys anklagelser om sexuella övergrepp har fått mycket publicitet de senaste åren är de verkligen inte nya. Hans första berättelse om våldtäkt inträffade 1965, även om ingen trädde fram förrän på 1980-talet. Sedan dess har 59 kvinnor anklagat den amerikanske underhållaren för våldtäkt eller sexuella övergrepp, varav 44 av fallen rörde drogmissbruk. År 2016 tillkännagavs att Cosby skulle ställas inför rätta före den 5 juni 2017 och att han kan få upp till 10 års fängelse för varje anklagelse mot honom.

7. Daniel Baldwin

Den näst äldsta av bröderna Baldwin, Daniel Baldwin, har en lång historia av droganvändning och drogrelaterade arresteringar. Hans första, och kanske mest ökända, var 1998 då Daniel ertappades med att springa naken genom korridorerna på ett hotell i New York, hög på kokain och ropande ordet “Baldwin”.

6. Christian Slater

Skådespelaren och producenten Christian Slater inledde sin kriminella karriär 1989 med att köra rattfull och angripa en polis, och har sedan dess åkt in och ut ur fängelset för droganvändning, sexuella trakasserier och till och med ett fall av misshandel i hemmet, för vilket han avtjänade ett tre månader långt fängelsestraff.

5. Martin Sheen

Med chockerande 67 fall av civil olydnad, olaga intrång och störande av freden i sitt register har Martin Sheen tillbringat sitt liv med att stå upp för sina övertygelser och protestera mot de problem han ser i världen. Vid 75 års ålder och med flest arresteringar av alla Hollywoodkändisar i historien fortsätter Sheen att vara en passionerad och frispråkig aktivist. Hans senaste arrestering var 2007, efter ett intrång på en kärnvapenprovningsanläggning i Nevada.

4. R. Kelly

Den amerikanska R&B-artisten R. Kelly har i flera år haft hårda relationer med lagen. Förutom flera berättelser om våldtäkt och ett olagligt äktenskap med en 15-årig flicka, anklagades Kelly 2003 även för ett flertal fall av barnpornografi, där de flesta av dem involverar att Kelly själv utför sexuella handlingar på minderåriga flickor.

3. Marilyn Manson

Marilyn Manson har alltid varit en märklig person, vilket gör det inte överraskande att han har arresterats för anklagelser som att ha fejkat en sexuell handling, utgett sig för att vara en katolsk biskop och blottat sig under ett framträdande. En av hans märkligaste anklagelser kom dock 2001 då han misshandlade en säkerhetsvakt vid en av sina konserter och enligt uppgift gnuggade sitt skrev och könsorgan på mannens panna.

2. Dennis Rodman

Dennis Rodman är välkänd för sin långa karriär i NBA, men han har också haft en historia av våld i hemmet. År 1998 arresterades Rodman efter en dispyt med sin dåvarande fru Carmen Electra, och både 2003 och 2008 åtalades han för separata hemfridsbrott, till vilka han i båda fallen inte bestred.

1. Robert Downey Jr.

Med en Golden Globe och flera akademipriser i bagaget är Robert Downey Jr. ingen lättviktare när det gäller skådespeleri. Tyvärr var han inte heller någon lättviktare när det gällde droger och alkohol, och under åren 1996-2001 har han gjort ett antal arresteringar för innehav av kokain, heroin och marijuana. Efter att ha tillbringat ett antal år i och utanför rehab verkar han äntligen ha fått ordning på sitt liv, och vi önskar honom alla det allra bästa.

Lämna en kommentar