Tips för att hitta rätt lån!

Att låna pengar från rätt aktör kan idag kännas svårt då det finns ändlösa hemsidor och företag som erbjuder dig både privatlån och snabblån. Om du inte vet var du ska leta efter så tar detta inte bara otroligt lång tid utan det kan också kosta dig ordentligt med pengar om du inte läser på om villkoren innan.

Det finns dock en hel del små tips som du kan ta med dig när du letar efter ett lån som passar dig och dina behov. Om du däremot inte själv känner att du har tiden att söka runt så kan du använda dig av en lånejämförelsetjänst som gör det grövsta jobbet för dig som exempelvis Ekonomistart.se. Där kan du välja om det är privat- eller snabblån du är ute efter och hjälper dig hitta billiga lån med en låg ränta.

Vad ska du använda pengarna till?
När du är i processen för att välja om du ska ta ett lån eller inte kan det vara bra att backa tillbaka och se varför du vill ta ett lån. Detta är speciellt viktigt om du är i ett läge där du känner dig stressad.

Det finns många olika anledningar som är mer eller mindre okej att ta ett lån för enligt dina egna prioriteringar. Detta kan till exempel vara för ett bröllop, en bil eller en resa du länge velat göra. Andra tycker istället att det är smart att ta ett lån för att starta ett eget företag, medan vissa aldrig skulle göra det men istället tar ett lån för att renovera båten.

I slutändan finns det inte något rätt eller fel när det är en god idé att ta ett lån, det handlar istället om prioriteringar och vad du tycker är viktigt att finansiera.

SMS-lån, snabblån eller privatlån

Det finns olika typer av lån, och ofta så beror det på hur mycket bakgrundsinformation som långivaren kräver. Ju mindre information desto högre ränta och vice versa.

SMS-lån är egentligen ett snabblån men ett mindre sådant. Det som först gjorde det till en populär lånemetod är att du ofta har pengarna inne på ditt konto inom 15 minuter. Däremot så har du också en väldigt kort tid på dig att betala tillbaka innan räntan stiger.

Snabblån är också ett lån som handläggs snabbt och där du har pengarna på kontot redan samma dag. Däremot så brukar det röra sig om lite större lån än när det handlar om SMS-lån. Räntan kan ligga runt samma som SMS-lån men du kan även hitta snabblån där räntan är lägre.

Privatlån är faktiskt samma som de två ovanstående, men här handlar det oftast om större summor. Däremot så är det skillnad från till exempel ett bostadslån eftersom då det är ett lån utan säkerhet och pengarna är alltså inte öronmärkta för någonting specifikt. Gör därför ett eftertänkt val av lån innan du väljer att slå till.

Med detta sagt så vill vi önska dig lycka till hitta ett lån som passar dig!

Lämna en kommentar