5 julpyntsteman som garanterar en jul som ingen annan

Början av december betyder bara en sak; dags för julpynt! Det kan vara väldigt enkelt att falla tillbaka i gamla traditioner och dekorera ditt hem likadant varje år, men vore det inte kul med någonting nytt?

Det finns så många olika sätt att dekorera på att det egentligen bara är din fantasi som sätter gränserna. Lider du av idétorka? Läs vidare för våra bästa tips på olika julpyntstema som är garanterade att krydda till din jul lite extra i år!

1. Den klassiska julpyntningen

Det finns inte mycket som slår en gammal klassiker. Och det är ju en klassiker av en särskild anledning. Dekorera med jultomtar, julstjärnor, polkagrisjulkulor och andra fina dekorationer i de klassiska färgerna rött och grönt. Glöm inte heller julgranen! Satsa på en härlig fyllig gran som kommer att sprida en härlig doft genom ditt hem. Visst kan man välja en plastgran istället så man slipper all barr, men finns det något mer klassiskt än att behöva städa upp en massa barr varje dag? Nej, just det.

Häng upp några julstrumpor, en för varje person i familjen, och smyg in någon liten present kvällen innan julafton så alla har något kul att vakna upp till. Ja, utöver att det är julafton då.

Varför inte ta det ett steg längre och sätta en mer vintage touch på det hela? Med hjälp av en snabb sökning på Amazon och Etsy eller kanske eBay så kan du även hitta juldekorationer med en vintage touch som till och med skulle göra mormor avundsjuk.

2. Prova något nytt och satsa på svart

Svart brukar väl kanske inte vara det första man tänker på när man tänker på jul. I alla fall inte om man inte är en del av familjen Addams då möjligtvis. Men faktum är att ett svart eller mörkt julpyntstema faktiskt kan ge dina dekorationer ett väldigt modernt och snyggt uttryck.

Att dekorera med mörka färger behöver inte nödvändigtvis betyda att du har döskallar i varje hörn och en svart katt på toppen av granen. Fast det vet vi ju alla att har du katt så kommer denna att hamna i granen förr eller senare oavsett vilket tema du väljer. Huruvida kissen är svart eller ej är dock en annan historia.

Idag finns det massor av vacker dekoration i mörka färger som exempelvis en svart julstjärna, svart mossa, mörka halmbockar och svarta girlanger. Tack vare att vi lever i en sådan modern värld så finns även dessa lätt att få tag på över både internet men även i butik.

3. Eller varför inte köra helvitt istället?

Om du inte kan få nog av det årliga snökaoset så ta med dig snön in istället! Nej, inte den riktiga snön förstås. Det kan snabbt bli slaskigt och jobbigt så det är inte att rekommendera. ‘

Men om du väljer helt vita dekorationer så kommer dessa garanterat att lysa upp även de mörkaste av vinterkvällar. Samtidigt ger de en väldigt modern look. Visst kan du fortfarande välja en traditionell grön gran och dekorera den i vitt, men varför inte prova en silvergran för att matcha ditt julpyntstema? Kör du på plastgran så finns det också helvita varianter att välja på. Kombinera med frostiga fönster och klassiska vita kronljus.

4. Vill du ha lite mer färgglatt så prova pastell och Disney

Här är du garanterad att få en ordentligt modern look! Även fast pasteller kanske inte är de vanligaste färgerna som man tänker på när man dekorerar inför jul så kan de ge ett ordentligt intryck. Julgranskulor i rosa, blått och lila, blandat med en silvrig eller guldig julstjärna kommer garanterat att göra intryck.

Har du barn eller är ett fan av Disney så kan du här enkelt ta det ett steg längre och göra ett Disney-tema. Efter år av Kalle Ankas jul, vad känns mer juligt än Disney-prinsessor och Piff och Puff? Och att hitta Disney dekorationer är ändå väldigt enkelt! Varför inte girlanger med prinsessor eller älvor?

Frozen passar väl kanske bäst av allt till dessa? Dekorera med muggar, bordsdukar och servetter, med mera. Och glöm inte att bjuda in Anna, Elsa och Olaf att ta del av julfirandet!

5. Dekorera med blommor – au natural

Om jag säger “julblommor” så tänker du antagligen julstjärna eller hyacinter. Och det är så klart inte helt fel, men det finns ju även så mycket mer att välja på. Prova att kombinera det klassiska julgransriset med vackra röda rosor eller färgglada gerberor.

Är du händig så kan du enkelt snickra ihop en fin girlang av dina favoritblommor och dekorera granen med. Oavsett om du väljer att komplettera med andra dekorationer eller inte så kommer det garanterat att ge en vacker färgkick till dina juldekorationer.

För att inte tala om att ditt hem kommer att dofta som en blomsteraffär ända tills det är dags att slänga ut granen igen. Saknar du sommaren så är det bara att sluta ögonen och låtsas som att du ligger och myser på en varm sommaräng istället. Enkelt!

Nu blir det jul hela vägen till påsken!

När du väljer ett julpyntstema till julen så finns det som sagt många olika vägar du kan gå. Det är bara din fantasi som sätter gränserna. Varför inte anpassa dina dekorationer utefter din smak och dina intressen? Gillar du hästar så kör på det, eller varför inte julpynt med Star Wars-tema?

När det kommer till julen så brukar man väldigt sällan avvika från normen. Och visst är det inget fel i det, men julen kan lätt bli så mycket mer personlig om du satsar på ett julpyntstema som ligger dig nära till hjärtat. Om det nu är söta pepparkakor eller döskallar är helt upp till dig!

Lämna en kommentar