5 roliga prylar till det perfekta första april-skämtet!

Ingen vill egentligen bli utsatt för ett aprilskämt. Ändå är det den dagen på året de flesta av oss blir utsatta för något slags bus. Ta kommandot och var den som spelar ett spratt på dina nära och kära innan du själv blir ett offer!

Vi har listat 5 roliga prylar till det perfekta första april-skämtet med allt från det klassiska pruttljudet till en blodig skada i handen. Läs vidare!

1. Heta tandpetare – för oväntad spice i munnen

Vårt första tips är det mest överraskande. Här snackar vi om heta tandpetare. Efter maten är det många som vill bli av med matrester och smuts som etsat sig fast mellan tänder och tandkött. Med dessa roliga tandpetare kommer den som blir utsatt få sig en rejäl överraskning.

Ju mer du petar och tuggar, desto hetare blir smaken. Dessa första april-skämt tandpetare är smaksatta med chili, spansk peppar och vitlök. För att få skämtet att bli lyckat, stoppa ned tandpetarna tillsammans med de vanliga på middagsbordet och vänta in effekten.

Vill du inte vara en riktig retsticka kan du ha ett glas vatten eller mjölk redo för den som blir lurad. Det kommer denne verkligen att behöva!

2. Gigantisk böjbar spindel – en klassiker

Många av oss har en fobi för kryp och i synnerlighet spindlar. Ju större, desto läskigare. Att luras på första april med en fejkspindel kan verka för förutsägbart på en dag då man förväntar sig att någon ska försöka luras.

Om du istället köper en gigantisk böjbar spindel med långa ben att skrämmas med, är sannolikheten större att ditt spratt lyckas! Ställ ut spindeln på en plats där det är rätt mörkt, det kan vara under en soffa eller i ett hörn.

Med spindelns långa och böjbara ben kan du forma krypet som du önskar och invänta en reaktion från den som du vill lura. Har din vän inte en spindelfobi innan kan vi lova att detta läskiga spindelspratt definitivt kommer att ändra på den saken!

3. Spiken genom fingret – ett blodigt spratt

Detta är en uppskruvad variant av klassikern “spiken genom fingret”. Det rysliga sprattet går ut på att du lurar ditt offer med illusionen av en stor spik som går rakt genom handleden. I paketet ingår också ett blodigt bandage och instruktioner för hur du ska montera ihop detta skämt för det bästa och mest realistiska resultatet.

För att skämtet ska gå hem rekommenderar vi att du den första april planerar in ett hantverksarbete hemma eller i din trädgård. Under arbetets lopp kan du ropa dit den du vill lura eller komma springandes med denna skämtpryl runt din arm för att få den roligaste och mest chockartade reaktionen. Lycka till!

4. Fislukt på burk – perfekt för de med känslig näsa

Vår absoluta favorit är denna moderna variant av det äldsta första april-skämtet – pruttkudden. Istället för ljudet av en fis som vi alla är bekanta med när det kommer till att luras, är denna sprayburk med fislukt ett perfekt nytänkande sätt att lura din omgivning på!

Denna motbjudande sprayflaska ger ut en fislukt, perfekt att använda på jobbet eller varför inte någonstans där ditt offer inte kan smita, som en hiss till exempel. För att använda sprayen, spraya lite snabbt i närheten av ditt offer och gör sedan grimaser och fråga vem det är som släppt sig. Även om den du jäklas med vet att hen inte är den skyldige, kan detta resultera i en hel del oväntade reaktioner!

5. Fejkspya – för de med hög äckeltolerans

Något av det äckligaste som finns är att se spya liggandes på golvet eller någon annanstans i ens hem. Vill du spela ett fult spratt på någon du tycker om kan en fejkspya vara det perfekta första april-skämtet! Den fejkade spyan ser precis ut som en riktig spya och mäter cirka 25×25 centimeter, vilket gör att det blir en ännu mer realistisk historia.

Bäst är om du på förhand berättar att du känt dig dålig i magen och att du inte har en aning om vad det kan bero på. Lägg sedan ut spyan på valfri plats och vänta in reaktionen från ditt offer. Vi kan garantera en hel del skratt tillsammans med avsmak!

Varför luras vi den första april?

Det går delade meningar om hur första april egentligen blev den dag då vi luras som mest. Aprilskämtet har funnits i Sverige i omkring 400 år och “april april din dumma sill” är idag ett uttryck vi alla känner igen. De tidigaste nedskrivna beläggen för traditionen härstammar redan från 1500-talet.

Enligt en del forskare kommer traditionen från medeltiden då nyår firades den 25 mars i stora delar av Europa, tillsammans med vårdagjämningen då dag och natt är lika långa. I vissa områden i Frankrike pågick firandet i en hel vecka som avslutades 1 april. Aprilskämtet skulle då uppkommit då de som firade nyår den 1 januari gjorde narr av de som firade dagen på andra datum.Så du kan med gott samvete spela spratt den första april och veta att du följer en historisk tradition!

Lämna en kommentar