6 Bästa tipsen för kvällen med tjejgänget

I takt med att man börjar bli äldre så verkar alla ansvar läggas på hög samtidigt som en massa annat får läggas på hyllan. Finns det dessutom barn i bilden så brukar tiden kännas extra begränsad. Det blir också svårare och svårare att få ihop hela tjejgänget, men det är ingen ursäkt att försumma sina vänner. Hur länge sedan var det du hade en kväll med tjejgänget?

Oavsett vad ditt svar är så är det garanterat dags att ordna en kväll tillsammans igen. Här kommer våra bästa tips för att ordna en härlig kväll med tjejgänget!

1.      Inga barn eller män tillåtna!

När det är tjejkväll så finns det egentligen inte många regler att ta hänsyn till. Med det sagt så finns det i alla fall en, och det är att inga barn eller män är tillåtna!

Det här är kväll med tjejgänget så då är det så klart de som ska få den fulla uppmärksamheten där. Och ska vi vara helt ärliga så är det faktiskt riktigt skönt att få en kort paus från man och barn ibland. Det är du faktiskt värd!

2.      Ta det lugnt

Livet är så fullt av stress ändå, att en kväll med tjejgänget ska vara något där man kan slappna av och ta det lugnt istället. Väljer ni att stanna hemma så varför inte dra på sig myskläder för yttersta komfort? Ibland kan det trots allt vara skönt att inte behöva klä upp sig utan bara få dra på sig pyjamas och mysa istället. Vad mer kan man behöva?

Jo, ibland behöver man faktiskt skämma bort sig själv lite, och vad är bättre än att göra det med bästa tjejkompisarna? Spadag är svaret på det! Ansiktsmasker hittar man i nästan varje skönhetsbutik nu för tiden, och detsamma gäller väl för det mesta annat man kan använda för att skämma bort sig lite.

Låter det ändå som för mycket att ordna själv så varför inte sticka iväg på en spakväll tillsammans?

3.      Mat i mängder!

Vad vore en myskväll utan en massa gott att äta och dricka? Här finns det så klart olika alternativ. Till exempel kan ni laga något gott tillsammans att mumsa på, eller varför inte låta alla ta med sig något som alla kan dela på?

Är matlagning inte riktigt er grej så kan ni alltid beställa hem något gott att äta istället. Inte för att man någonsin behöver en anledning att äta pizza, men om du letade efter en så passar en kväll med tjejgänget perfekt.

Vill ni hellre gå ut så varför inte njuta av en härlig middag tillsammans med lite extra guldkant kvällen till ära?

Pizza i all ära, men ska det vara en kväll med tjejgänget så bör man bunkra på med en massa goda snacks och godis också. Varför inte välja ut ett urval med snacks som passar de flesta smaker så som choklad, en påse lösgodis eller några påsar chips med dip? Passar lika bra för hemmakväll som när ni kommer hem igen efter en partyafton.

Du, glöm inte Nutellan! Köp gärna till snygga skålar för lösgodiset och för chipsen!

4.      Och något att skölja ner pizzan med…

Detta är väl kanske lite av en smaksak. Är ni ett gäng som gillar vin så satsa på vin. Föredrar ni öl så köp hem några 6-pack istället. Som i de flesta andra sammanhang så kan det förstås alltid vara en bra idé att ha alkoholfria alternativ tillgängliga också om det börjar bli lite för mycket, eller om någon helt enkelt inte vill dricka.

Glöm inte att köpa till vinglas kvällen till ära!

5.      Film och spelkväll hela natten lång

Det är väl ändå få saker som säger “kväll med tjejgänget” som att mysa till det tillsammans med en härlig film eller en hög roliga spel. Eller varför inte satsa på ett riktigt filmmaraton med allas favoritfilmer? Det funkar ju så klart lika bra för tv-serier eller sådant också om ni hellre skulle föredra det.

Glöm inte att bunkra upp med både popcorn och varma mysiga filtar att riktigt gosa till det med i soffan.

Okej, “Fia med knuff” kanske inte känns sådär jättekul längre, men det finns så mycket annat man kan spela. Man kan ju alltid välja de gamla klassikerna som Poker och Uno. Sedan lever vi ju faktiskt i ett modernt samhälle och har du barn så har du säkert en hög med tv eller dataspel någonstans. Välj ut ett par stycken och spela tillsammans. Man är aldrig för gammal för ett riktigt bra spel.

Varför inte köra klassikern Trivial Pursuit tillsammans eller spelet som är som gjort för en kväll med tjejgänget?

Vill ni hellre gå ut så varför inte prova på en äventyrsbana tillsammans eller ett spännande escape room?

6.      Gå på kurs tillsammans

Kliar det i fingrarna att göra något så varför inte gå på kurs tillsammans, eller för den delen gå samman och boka någon instruktör som kan komma och lära er något nytt. Här finns det så klart mycket att välja på, så som pralinkurs, matlagningskurs eller för den delen danskurs.

Eller varför inte en mysig vinprovning eller liknande där ni kan finna gängets nya favoritdryck? Bara fantasin sätter gränserna!

Skratta och ha kul tillsammans!

En kväll med tjejgänget ska vara ett tillfälle att få ta det lugnt och bara ha kul tillsammans. Som vi alla vet så verkar just de tillfällena bli färre och färre i takt med att man får fler måsten. Därför är det viktigt att ibland helt enkelt bara ta sig tid att vara tillsammans. Det behöver egentligen inte vara så krångligt, bara välj något som alla tycker är kul.

Och sist men inte minst; glöm inte kameran! Även om det bara handlar om att sitta i soffan och mysa så kan det ändå vara kul att ha ett minne av de här stunderna tillsammans. Det är något som ni kommer att uppskatta länge. För att inte tala om att det brukar funka precis lika bra att ladda upp på Facebook och Instagram också.

Lämna en kommentar