6 tips – Så bjuder du dina vänner på den bästa nyårsfesten

Inte nog med att ännu ett år har nått sitt slut, utan det har även ännu ett årtionde. Samtidigt som vi är på väg in i ett nytt 20-tal så är det klart att detta ska firas med en ordentlig nyårsfest!

De flesta har nog tagit del av en nyårsfest vid någon punkt i sitt liv, antingen som gäst eller som värd. Står du ändå här i årets sista veckor och undrar hur i hela världen du ska få igång din fest? På med partyhatten och läs vidare för våra bästa tips!

1. Börja i god tid och slipp stressen!

Slutet på året har en förmåga att komma med sin egen press och stress. Och det är ju knappast så att man vill behöva tänka på nyår i samma veva som man står med köttbullar och prinskorvar upp till öronen. Men med det sagt så är det faktiskt en väldigt god idé att vara ute i god tid så att du slipper spendera årets sista dag med att dekorera och fixa mat för kvällens galej.

En nyårsfest behöver inte vara en krånglig affär, så att klämma in lite enkel planering utmed pepparkaksbaket är alltid en bra idé. På så sätt så kan du sen fokusera på det viktigaste på Nyårsafton.

2. Sätt ett tema för partyt

Ett tema är alltid smart för att höja en fest utöver det vanliga, oavsett om det är nyår eller ett annat tillfälle. Ett tema kan vara något enkelt som de klassiska dekorationerna i guld och silver. Eller så kan det vara något lite utöver det vanliga som kanske ett Star Wars-tema, eller detta år till ära; ett Gatsby-tema. Bjud in alla flappers du känner, på med jazzen och låt champagnen flöda!

Du känner dina gäster bäst så välj något som du vet kommer att uppskattas av alla.

3. Fyll på med ordentligt med mat – ingen ska gå hungrig

Efter att ha ätit julbord i snart en månad så är det nog inte många som vill se en köttbulle till på ett tag. Lyckligtvis så finns det gott om andra alternativ som passar lika bra för att fira in det nya året.

Har du många gäster så kan det vara en bra idé att ordna med plockmat och annat som är lätt att bära runt på och äta. Något som uppskattas av både gammal som ung är till exempel goda sliders eller mini-hamburgare. Som en extra bonus är de enkla att göra i ett nafs. Kontrollera så klart i förväg om någon har några allergier eller om de är vegetarianer så att du kan ordna några alternativ för dem också.

Är ni en mindre grupp som firar tillsammans så kan ni istället duka upp en god middag att njuta av tillsammans. Nyår kommer ju bara en gång om året så se till att satsa på något extra smarrigt som en bit kött eller kanske någon god fisk som lax.

4. Ha snacks tillgängligt för hel kvällen

När man har ordnat med en riktig festmåltid så är det kanske lätt att tycka att alla kommer att äta sig mätta och nöjda. Men å andra sidan så kommer ni ju stanna uppe bra mycket senare än vad ni kanske skulle göra på en vanlig middag tillsammans.

Faktum är att det är ganska lätt att det börjar kurra i magen igen runt tolvsnåret och då kan det vara skönt att ha något mer att mumsa på. När man börjar bli lätt i huvudet så kan till och med något så enkelt som en varmkorv plötsligt kännas som rena lyxmaten.

Annars funkar en extra påse chips lika bra. Och glöm så klart inte nyårsgodiset! Vare sig det är överblivet julgodis eller om du har gjort egna tryfflar kvällen till ära så kommer det garanterat att gå hem hos dina gäster. Det finns ju som sagt alltid plats för dessert!

5. Vad ska man dricka på nyårsafton?

Champagne hör ju självklart till nyårsfesten! Och kanske lite läsk eller överbliven julmust till de yngre och de som inte vill dricka alkohol.

Även fast det kan kännas lyxigast att fira in 12-slaget med finaste champagnen så kan det istället vara en bra idé att börja kvällen med den och spara den något billigare champagnen till 12-slaget.

Varför? För att med största sannolikhet så kommer ni antagligen redan ha hunnit dricka en hel del champagne innan midnatt, vilket betyder att vid det här laget så kommer ni inte märka någon skillnad på den dyrare champagnen och den billigare varianten. Varför inte njuta av den finare champagnen medan ni fortfarande kan uppskatta dess smak till fullo?

6. Ha koll på när ni bör börja göra er i ordning för att gå ut

Ska ni ha egna fyrverkerier eller ska ni iväg och titta på någon annans? Försök räkna ut i god tid när ni bör börja göra er i ordning och gå ut eller ta er dit ni ska ta vägen. Ni vill ju inte bli stående ute i hallen när klockan slår 12, eller hur?

Räkna in hur mycket tid som kan tänkas behövas för att alla ska hinna klä på sig och ta sig dit ni ska och försök att hålla er till det.

Slutligen

Till skillnad från många andra fester så brukar just en nyårsfest vara relativt enkelt att arrangera utan att spendera alltför mycket pengar eller tid. De flesta anländer redan på partyhumör, redo att lämna det gamla året bakom sig och röra sig in mot en härlig framtid med allt vad det innebär. Det viktigaste att komma ihåg är bara att ha det kul tillsammans, det är ju trots allt fest, eller hur?

Gott nytt år på er!

Lämna en kommentar