Anordna ett navy party! 

Ahoy! Om du funderar på att arrangera ett navy inspirerat party som är både klassisk och full av äventyr, är en fest med marintema rätt väg att gå. Från navy inredning till sjömansinspirerad klädsel, så visar vi hur du arrangerar du ett navy party som kommer att göra vågor bland dina gäster.   

Inbjudningar med navy tema 

Sätt tonen redan från början med inbjudningar som innehåller navy element för att dina gäster ska få inspiration till temat. Välj design med ankare, segelbåtar eller marinblå och vit färgskala. Du kan även inkludera en kort text i inbjudningen kring vad dina gäster kan förvänta sig när de anländer till ditt navy party.   

Inredning och dekoration 

För att inreda ditt hem i ett navy tema har du många olika alternativ att välja mellan. Här kan du exempelvis leka med dekorationer med havsvarelser osm sjöhästar, koraller och fiskar.

Du kan även förvandla ditt festutrymme till ett sjömanstema med marinblå och vita färger, girlanger, ballonger och sjömansdetaljer som ankare och kompasser.   

Häng även upp flaggor och fiskenät för att få fram en känsla av hav och båtlivet. Inkludera blå bordsdukar, bordskjolar och ballongbågar. 

Klädkod med sjömanstema 

En fest med navytema bör självklart även ha passande kostymer för de som anländer till festen. Uppmuntra därför dina gäster att klä sig i sjömansinspirerade kläder eller kläder med maritimt tema.

Tänk marinblå och vita ränder, handskar, sjömanshattar och kaptenshattar för en autentisk känsla. Detta lägger till ett extra lager av lekfullhet och engagemang till temat.  

Du kan klä ut till dig sjöman även som svinna med en kvinnlig sjömans maskeraddräkt med utsvängda byxor och en vit sjömanshatt.  För den som inte vill gå all in på temat kan små detaljer som en sjömanshatt eller låtsasmustasch samt en pipa vara perfekta kostymdetaljer.    

Segla genom kulinariska läckerheter för mat och dryck 

Skapa en meny för festen som speglar navy temat. Servera skaldjursläckerheter som räkcocktail, musselsoppa och fisktacos. Om ni har möjlighet kan ni ha festen ute i trädgården och dekorera uteplatsen som om ni vore ombord på en segelbåt.  

Erbjud dina gäster uppfriskande drycker som blåbärslemonad eller “havsvatten”-punch gjord med blå hallonlemonad och citron-lime-läsk både med och utan alkohol.    

Tårta och efterrätt 

Till efterrätt kan du duka upp ett dessertbord med tårta dekorerad med vågmotiv, ett ankare eller en segelbåt för att passa temat. Även cupcakes kan prydas med snäckskal eller sjömansdetaljer. Skapa havsblåa gelepudding och garnera dem med en godisfisk för att efterlikna en undervattensscen. Det går både att köpa och baka dina egna bakverk beroende på hur många ni blir till festen.   

Aktiviteter och spel 

Håll spänningen igång under festens gång med aktiviteter och spel med navytema. Sätt upp en fiskedamm om ni har yngre gäster på festen där ni kan fiska efter fina priser. Utmana även gästerna till en segelbåtsbyggnadstävling med material som papper, sugrör och tejp.   

Sätt upp ett navyinspirerat fotobås med rekvisita som sjömanshattar, livbojar och kaptensdetaljer. Gästerna kan genom detta skapa roliga minnen samtidigt som de helt omfamnar navyandan.   

Musik och underhållning 

Skapa en spellista med sjöljud, segellåtar och strandlåtar för att förhöja stämningen på festen. Om ni har möjlighet, anlita gärna ett liveband som kan spela låtar natten igenom i trädgården. Med noggrann planering och uppmärksamhet på detaljer kan din fest med marintema bli ett  navyäventyr som gästerna kommer att minnas i många år framöver.  

Från inredning till klädsel och aktivitet kommer varje element att samspela för att skapa ett navyfirande som är maxat av nöje, skratt och en touch av salt havsluft. Så höj ditt segel och njut av resan!   

Lämna en kommentar