Så fixar du det perfekta poolpartyt med bästa temat!

Här får du lite tips för att fixa det perfekta poolpartyt, oavsett om det är för barn, vuxna, eller familjer! Behöver du tips för bästa tema för poolparty eller något annat? Läs vidare!

Med sommarens rekordvärmebölja så finns det nog inte så mycket annat som är skönare än att sjunka ner i en sval pool, eller i brist på det; ta en tur ner till stranden.

Om du tillhör en av de som har egen pool så kan det ju inte bli så mycket bättre än så. Varför inte passa på att samla vänner och familj för ett härligt poolparty i sommar? Både barn och vuxna skulle nog ha svårt att motstå chansen att få hänga lite vid poolen i härligt sällskap.

Välj tema – 5 populära poolteman!

Bland det första du behöver göra när du planerar ditt poolparty är att bestämma dig för vilket tema du vill ha. Självklart går det ju att ordna ett party utan tema också om man hellre vill det. Men med ett tema så brukar planeringen nästan flyta på av sig själv, samtidigt som det ju faktiskt kan vara riktigt kul!

När det gäller att välja tema så är det bara din fantasi som sätter gränserna. Skulle du ändå känna att fantasin tryter, så hittar du några tips på olika teman här!

Pirattema – Skepp ohoj!

Framförallt om du ordnar ett party för barn så är detta ett kul tema som du kan arbeta med i stort och smått. Varför inte till exempel med munsbitar i pirattema, eller genom att annordna en skattjakt? Vinnaren får en skattkista medan förloraren får gå på plankan!

 

Dekorationer för ett piratparty är inte så svårt att hitta heller. Varför inte någon flagga med döskallar och färgglada papegojor? En snabb Googlesökning ger dig massor av tips på piratsnacks. Och är gästerna vuxna så kan man ju för all del kombinera med lite smarrig rom. Arrr matey!

 

Håll romen ovanför ytan med dessa praktiska hajdryckeshållare!

 

Ta det lugnt med Hawaiiansk Luau

Finns det ett mer passande tema för ett poolparty egentligen? Tror inte det. Dekorera med färgglada blommor, bambu och tiki i massor. Säg åt gästerna att klä upp sig i sina snyggaste hawaiimönstrade skjortor och klänningar och ge dem en varsin dekorativ lei när de anländer. Varför inte en tävling för att se vem som har det bästa svänget när det gäller huladans?

 

Glöm inte heller att plocka fram grillen och bjud dina gäster på en smarrig grillad måltid mellan drinkarna.

 

Servera drinkarna i dessa snygga pappersmuggar med hibiskusdekoration!

 

Old-school med 50-talstema

 

Vintage och retrostil har verkligen gjort en comeback de senaste åren, både när det gäller mode och annat. Det årtal de flesta kan uppskatta är just 50-talet och visst passar det bra som ett tema för ett poolparty också!

 

Oavsett om du satsar på Elvis eller Marilyn, rock n’ roll eller glamour, eller kanske en kombination av lite av varje, så är det garanterat ett tema som kommer att gå hem hos dina gäster.

 

Spela musik med ett härligt sväng så som Chuck Berry, Wanda Jackson eller ovannämnda Elvis för att välkomna dina gäster och få dem i feststämning. Det är vetenskapligt bevisat (kanske) att ingen kan stå still när de hör klassisk rock n’ roll!

 

Även här kan du dra fram grillen och servera lite smarriga burgare i 50-tals diner-stil. Eller varför inte en fondue som var väldigt populär på den tiden? Glöm inte att dekorera drinkarna med flamingos och palmer!

 

Släng några flamingos i poolen också som gästerna kan ta det lugnt med när de väntar på sina burgare.


Drive-in eller dive-in bio

Om du har en projektor så varför inte annordna en movie-night i poolen i drive-in anda, minus bilarna såklart! Projektera filmen mot en husvägg, eller häng upp ett vitt lakan eller liknande. Har du ingen projektor så varför inte ta med TV:n ut, förutsatt att den är tillräckligt stor för att alla ska kunna se ordentligt.

 

Fyll poolen med badringar och uppblåsbara madrasser för gästerna att flyta runt på medan de kollar på filmer med passande tema. Varför inte Hajen för den som vågar? Eller Lilla Sjöjungfrun eller Hitta Nemo för de lite yngre gästerna?

 

Skulle dit val av film vara Simpsons, så varför inte satsa på en donut-ring som skulle göra Homer Simpson stolt? Finns i många “smaker”.

 

3 tips för ett lyckat poolparty

Nu har du valt ett höjdartema för poolpartyt, men vi har lite fler tips att dela med oss av så att du verkligen får ett lyckat event!

 

Glöm inte föreviga festen med bilder!

 

När partyt väl har dragit igång, så kom ihåg att ta massor av bilder, för vem vill inte minnas en kul fest? Det kan snabbt bli ett av sommarens bästa minnen!

 

Simma lugnt!

 

Finns det barn närvarande så se till att alltid ha åtminstone en vuxen, men gärna fler i närheten som håller koll och snabbt kan rycka in om det skulle behövas.

 

Olyckor är inget man vill behöva tänka på, framförallt när det är fest, men det händer så snabbt och det är bäst att vara vaksam. Detsamma gäller även under vuxnare fester med alkohol inblandat.

 

Säkerheten först!

 

Se till att ha extra handdukar tillgängliga, för även om folk vet att de ska bada så är det lätt att glömma. Ha gärna solkräm tillgängligt om partyt äger rum under dagen då folk lätt glömmer att smörja in sig annars. Och det kanske framförallt i Sverige där man lätt glömmer bort att solen kan bränna på ganska rejält här också.

 

Sätt upp några parasoll eller kanske ett partytält där dina gäster kan undgå solen när det blir för mycket. Eller för dem som helt enkelt föredrar att hålla sig i skuggan.

 

Undvik att använda tallrikar och glas i material som lätt går sönder. Detta framförallt om det är ett party med barn inblandade. Trasigt glas är verkligen inget som du vill pyssla med runt en pool, så satsa på plast.

 

Se till att det finns gott om dricka för dina gäster så de inte blir törstiga eller uttorkade i solen. Ju hetare dag, desto skönare känns det med något riktigt kallt, som kanske en slushie, eller varför inte bara ställa ut en kylbox med drycker att välja på?

 

Njut och ha det riktigt gött!

 

Släng i lite badbollar och annat i poolen för dina gäster att slappa på eller leka med. Det är garanterat att dina gäster kommer att underhålla sig med dem oavsett ålder.

 

Glöm så klart inte att ha kul! Sommaren är kort och har en förmåga att försvinna snabbare än vad man tror, framförallt häruppe i norr, så ta till vara på den medan den är här!

Lämna en kommentar