Så får du en lyckad Pridefestival!

Pridefestivalen är regnbågens högtid och kanske en av de festligaste tiderna på året. Nu är den äntligen här och vi tipsar om allt du behöver veta för en lyckad Pride!

Oavsett var du känner att du hör hemma på HBTQ+ skalan så måste du erkänna att det är svårt att inte ryckas med i den glädje och partyatmosfär som nästan är synonymt med Pridefestivalen.

Första gången på Pride? Det här behöver du veta!

Är det din första gång så kan det kanske kännas lite skrämmande till en början, men vi kan lova att det inte kommer att dröja länge innan du rycks med i festligheterna samtidigt som den där nervositeten som du kände till en början snabbt börjar att försvinna.

Pride är som bäst när du kan fira den med goda vänner eller den du älskar. Men, det betyder inte att du inte kommer att ha kul även om du går ensam. Tvärtom, så kommer du att möta många nya människor och skapa nya bekantskaper i vimlet.

Oavsett var du väljer att spendera ditt Pridefirande så är det rekommenderat att du går igenom schemat i förväg och lägger upp en plan för hur du vill spendera din tid under festivalen så att du inte missar något. 

Men vad ska du ha på dig till Pride? Bra att du frågar, här kommer några tips!

En allmän regel är att du helt enkelt ska klä dig i det du känner dig glad och bekväm i. Detta kan innebära läderchaps eller jeans och t-shirt, det är upp till dig! Pridefestivalen handlar ju trots allt om rätten att få vara sig själv.

Känn för all del inte att du behöver klä upp dig i en galen outfit om det gör att du känner dig obekväm. Är det däremot så att du vill släppa loss och klä dig så som du alltid velat men aldrig tidigare vågat eller kunnat så är detta den perfekta platsen för det. Oavsett hur du klär dig så kommer du passa in bland de glada folkmassorna!

Känner du att du behöver lite extra tips och råd för hur du kan festa till det för en lyckad pride? Då kommer de här!

Fjäderboa

Det finns nog få tillfällen där en fjäderboa är lika passande som på PRIDE. Med tanke på antalet fjäderboor som bärs under denna högtid så vågar jag nog påstå att de flesta håller med mig där. Oavsett kön, detta är något som passar alla. Välj din favoritfärg eller varför inte en snygg regnbågsfärgad variant?

Du hittar dem här!

Varför inte en snygg kostym?

Om en fjäderboa känns lite tamt och inte tillräckligt storslaget för en lyckad pride, så varför inte gå hela vägen med en snygg kostym gjord av regnbågsfärgat tyg? Matcha med en snygg hatt eller slips, eller det du känner passar bäst.

Endast fantasin sätter gränserna! Även det här är ett plagg som ser snygg ut på de flesta.

En stilig variant med matchande slips hittar du här!

En glitterklänning som får dig att glittra i takt med Babsan

Är kostym kanske inte riktigt din stil, så varför inte rocka en härlig paljettklänning som kommer att få dig att gnistra som en regnbågsfärgad diamant i solen?

Varför inte para den tillsammans med en färgglad peruk eller ett par snygga benvärmare eller stayups? Passar så klart alldeles utmärkt tillsammans med en fjäderboa.

En glittrig variant som passar de flesta finner du här!

En solfjäder för att ge dig snygg flair och mystik

Något som man aldrig kan slå fel i något sammanhang är en vacker solfjäder. Och nu när Sverige har översköljts med en värmebölja så har du ännu en ursäkt att ha något elegant att fläkta lite friskluft med, eller gömma dig bakom när solen blir för stark. Med en regnbågsfärgad variant så kommer du att smälta in perfekt i regnbågshavet.

Mycket lättare än att kånka runt på en AC, och du finner den här!

Smycken och accessoarer är alltid rätt!

Om du är lite mer åt det minimalistiska hållet och inte riktigt känner för att vara klädd från topp till tå i regnbågsfärger, men samtidigt vill visa ditt stöd så finns det många olika smycken och accessoarer att välja ibland.

Kanske ett par snygga manschettknappar, ett hårspänne eller ett fint halsband? Det finns mycket att välja på!

Här hittar du till exempel ett fint regnbågsfärgat armband!

Prideflagga för dagen till ära!

Oavsett om du klär upp dig eller inte så är det aldrig fel med en flagga. Det finns många storlekar att välja på, allt från en liten miniflagga att lägga i drinken eller på tårtbiten, till en stor fana som det krävs en hel grupp för att bära.

Väljer du regnbågsvarianten eller kanske en transflagga? Valet är ditt!

Köp din handhållna regnbågsflagga här!

Ett sista tips för en lyckad Pride: Var respektfull och ha kul!

Oavsett hur eller var du väljer att spendera ditt Pridefirande så är det en sak som är säkert, och det är att du kommer att få många minnen och nya bekantskaper för livet!

Med allt detta sagt, kom ihåg att använda sunt förnuft och respektera personer runt omkring dig. Ta inte bilder eller rör vid någon utan att få personens tillåtelse först. Det är lätt att fångas upp av partyatmosfären och kanske ett eller två glas alkohol för många, men det gör det inte mindre viktigt att vara hänsynsfull mot andra deltagare på festivalen. Med detta i åtanke kommer du få en riktigt lyckad Pridefestival!

Så ta med dig vänner och familj till en av de gladaste platserna på Jorden, efter Disney Land såklart, och spendera några dagar i kärlekens tecken. Fira det som gör oss alla så härligt unika och ha kul och njut!

Och glöm så klart inte att delta i ett event eller två. Varför inte lära dig lite mer om historien bakom Pride och kampen för acceptans?

Har du några tips om hur vi alla kan ha en riktigt lyckad pride? Hör gärna av er!

Slutligen; HAPPY PRIDE!

Lämna en kommentar