Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

De 6 bästa studentpresenterna under 500 kronor – Vi har listat våra favoriter till studenten!

De bästa studentpresenterna under 500 kronor – Att ta studenten är kanske det största klivet ut mot vuxenlivet. Den obligatoriska skolgången är äntligen slut och de nya framtidsvalen är oändliga. Att ta studenten kostar dock en del med allt från klädsel till mottagning. Studentpresenten är inget undantag. Men hur hittar du den bästa studentpresenten och dessutom till ett förmånligt pris?

Här har vi samlat de 6 bästa studentpresenterna under 500 kronor!

1. Ryggsäck för utomhusaktiviteter

För många innebär studenten en frihet och att du nu vill resa och upptäcka världen. För andra kan det räcka alldeles utmärkt att ta en vandring i någon av de svenska skogarna. Hur långt du än väljer att resa kan en smart ryggsäck vara både en symbolisk gåva och en praktisk sådan som du kommer ha nytta av länge.  

Det behöver inte kosta mycket för att få en stark och superlätt ryggsäck som du kan ha med dig på alla dina nya äventyr. Välj exempelvis mellan en som är så pass liten att den får plats på din nyckelknippa eller en kylryggsäck som kan kyla ned din dryck under flera timmar för sommarens stränder.

2. Överraska med en blombukett

För den som är osäker i valet av studentpresent är en blombukett alltid ett säkert kort. Att visa din kärlek och ge lyckönskningar i form av blommor är någonting som uppskattas i de flesta hushåll. Det finns en hel del olika färdiga blombuketter du kan välja mellan som passar perfekt till en studentmottagning eller varför inte skicka den med blombud om du inte kan närvara?

Du kan även köpa till choklad eller andra tillbehör som delikatessboxar och doftljus. Är du i sista minuten finns det även många blombud som levererar redan samma dag.

3. Trådlös powerbank

Vi alla har varit där. Batteriet blinkar rött på mobilen och ofta i situationer där det inte finns något eluttag nära. För den teknikintresserade är en trådlös powerbank många gånger räddaren i nöden. Denna uppfinning är lätt att ha med sig överallt och också även en något underskattad gåva.

Strunta i trassliga sladdar och ladda din telefon snabbt och enkelt, var som helst helt trådlöst! Få presenter är lika praktiska och användbara som powerbanken. Med en portabel laddare behöver du aldrig mer oroa dig för att din mobil ska bli utan batterier när du behöver det som mest.

4. Spabehandling för trötta studenter

Efter en lång och tuff sluttermin kan många behöva koppla av direkt efter studenten. Vad passar då bättre än att ge bort en spabehandling i studentpresent! Detta är en gåva som passa minst lika bra för henne som honom. Egenvård är någonting av det mest uppskattade presenterna man kan få, men som man ofta inte unnar sig själv.

Välj mellan allt ifrån ansiktsbehandlingar, till vaxning och fotvård att skämma bort din vän med eller köp ett presentkort så det enkelt går att bestämma själv vilken slags behandling som studenten själv föredrar.

5. Dagskryssning och sightseeing för två

Dela din studentpresent med någon du håller kär och köp en upplevelse eller aktivitet som ni kan göra tillsammans. Det finns en hel del roliga och spännande dagsutflykter som inte behöver kosta skjortan. Åk exempelvis på en dagskryssning till Danmark och njut an en frukost med havsutsikt!

För den som vill ha lite mer fart och fläkt kan det istället vara en rolig idé att åka Amfibiebuss sightseeing över både vatten och land. Om du vill ge bort en lite mer sportigare present kan en nybörjarkurs i tennis, havskajak eller någon vattensport som wakeboard eller vattenskidor få adrenalinet att pumpa. 

6. Vinprovning och andra smakupplevelser

För finsmakaren och den som älskar att njuta av goda viner är en italiensk vinprovning en jättegod idé till studentpresent. Smaka av olika viner tillsammans med ett urval av italienska ostar, korvar och andra passande tilltugg.

För den som inte dricker alkohol eller föredrar en annan smakupplevelse kan en chokladprovning, kaffeprovning eller matvandring vara ett alldeles utmärkt alternativ. På en matvandring kan du exempelvis smaka delikatesser samtidigt som du får ta del av gamla historier och lära dig om matens värld.  

3 vanliga frågor om studenten

1. Vad är det för klädkod på ett studentfirande?

Vanligtvis så bär de flesta någonting vitt under studenten. Det är somrigt och passar den vita studentmössan alldeles utmärkt. Klädkoden här är många gånger likadan som på ett White party! Men att bära just den vita färgen under din student är naturligtvis inget måste! Många föredrar istället någonting mer färgglatt eller ett plagg med mönster. Det viktigaste är att du känner dig bekväm i din klädsel på din stora dag.

2. Studentflak – hur fungerar det?

Efter utspringet anordnas det på de flesta orter i Sverige studenttåg som består av bilar med släp, motorcyklar eller lastbilar som vi även kallar studentflak. Ett studentflak anordnas av varje klass och brukar i regel kosta ett par hundra kronor per person. Flaket är ofta utsmyckat med roliga texter som klassen kan relatera till eller citat skrivna på lakan och massvis med ballonger och annan dekoration.
Flaken har hög musik, klasskamraterna dricker och tjoar i takt med melodin och helt enkelt firar att studenten äntligen är tagen.

3. Vad krävs för att ta studenten?

För att kunna nå en gymnasieexamen krävs det att du har minst 2250 godkända gymnasiepoäng för en utbildning som omfattar 2500 poäng.
Du behöver även ha godkända betyg i ämnen som svenska, engelska och matte för att du ska kunna få en gymnasieexamen. En elev som inte uppnått kraven för en gymnasieexamen får istället ett studiebevis.

Läs mer:
Planera studentfest
Studentsången
Fler studentsånger

Lämna en kommentar