Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Bryta isen på festen? Med dessa 5 säkra tips – Vi listar alla roliga lära-känna lekar för hemmafesten!

Bryta isen på festen – Att anordna en fest för vänner och bekanta från alla olika delar av ditt liv innebär också att det kommer vara många på din fest som inte redan känner varandra. Det kan bli stelt och tråkigt om alla håller sig till sina egna grupperingar, vilket är det sista du vill när du bjuder till fest! Men hur kan du göra så dina gäster på bästa sätt känner sig hemma och lär känna varandra under kvällens gång?

Här går vi igenom våra bästa lära-känna och isbrytarlekar för hemmafesten!

Bryta isen på festen - Förfest Kortspel

1. Ta del av en bordsplaceringslek

Att ha en bordsplacering på sin fest kan vara en bra idé om du vet att du har bjudit många som inte känner varandra sedan tidigare. Genom att blanda både gäster och sittplatser motverkar du tendensen att de som redan känner varandra håller sig till dem de redan umgås med.

En favorit innan ni sätter er till bords är att varje välkomstdrink har en siffra i botten av glaset. Gästerna får då gå runt på festen och fråga vem som har samma siffra som de själva. De som har fått samma siffra är de som har plats bredvid varandra under middagen. Detta bryter isen med din bordsgranne direkt. 

För att göra det lite mindre stelt och på ett roligare sätt lära känna din bordsgranne kan en bordsplaceringslek vara ett utmärkt sätt att bryta isen på. Det finns en hel del olika bordsplaceringslekar att välja mellan, allt från namnlekar till olika teman som ska paras ihop.

Bryta isen på festen - Sanning eller Skitsnack Frågespel

2. Sanning eller lögn-leken

Denna lek är ett jättebra sätt för de andra gästerna att lära sig med om dig utan att de själva behöver ställa en massa frågor. Sanning eller lögn-leken går ut på att du skriver ner tre meningar om dig själv – något som speglar hur du är som person, någonting som du har varit med om eller kanske en specifik sak du inte kan leva utan. Endast två av dessa meningar ska vara sanna medan en är en lögn.

Efter att du presenterat alla tre påståenden, så ska sedan de andra gästerna försöka klura ut vilken utav dem som inte stämmer. Genom att välja de tre mest osannolika historierna du kan komma på gör du det inte bara svårare för de andra gästerna att gissa rätt utan det kommer sannerligen även leda till en hel del skratt!

Bryta isen på festen - Dead Celebs Spel

3. Vem är kändisen?

En annan rolig lek som kan vara en isbrytare på festen är att alla skriver ner namnet på en känd person på varsin post-it lapp. Sedan tar varje gäst en av de skrivna lapparna, förutom den som de själva skrivit och fäster den på sin panna. Därefter ska personen försöka gissa vem han/hon är genom att endast ställa ja eller nej frågor till de andra gästerna. Den som först kan klura ut vilken känd person den är vinner!

Om ni är många personer på festen kan ni även dela upp er i två lag, där laget som först klurar ut alla deltagares kändisar vinner.

Bryta isen på festen - Bästa Snacket Festspel

4. Spela dryckesspel

På en hemmafest kan det även vara ett roligt inslag att kombinera dryck med lekar. Genom att dela in er i två lag kan ni med fördel spela ett dryckesspel efter smak. Det finns allt i från “ölpingis” till “Pongsecco” som kan höja stämningen och tävlingsinstinkten.

Med andra spel som “Flip cup partyspel” delas ni upp i två lag och fyller muggarna med någonting att dricka. Detta spel går ut på att ni dricker ur, lyckas flippa muggen upp och ned för att sedan klara utmaningarna på korten. Detta spel är både spännande och en riktig festhöjare.  

Bryta isen på festen - Shit Happens Festspel

5. Underskatta inte hederliga sällskapsspel

Att spela sällskapsspel är någonting som nästan aldrig kan slå fel. På en hemmafest där många inte redan känner varandra kan det därför vara en bra idé att spela sällskapsspel eller frågelekar där du genom frågorna genast får reda på mer om gästerna.

Genom spel som “Vem i rummet frågespel” eller “Never have i ever frågespel” blir alla deltagare tvungna att svara på allt ifrån personliga till pinsamma frågor, som definitivt gör att de andra genast får en bättre bild av vem du är som person.

En gammal klassiker där vi leker med hjälp av kroppen är “Twister“, som även det är ett roligt sätt att lära känna varandra och bryta isen gästerna emellan. Denna typ av lek passar bättre för de som hellre vill vara aktiva och röra ordentligt på kroppen.

Vilka lek och spel ni än föredrar för er fest så kan vi garantera att era gäster kommer att känna varandra lite bättre efter kvällen!

Vad är ditt bästa tips för att bryta isen på festen? Skriv gärna en kommentar nedanför!

Läs också:
Fixa 40-årsfest
Fixa 50 årsfest

Lämna en kommentar