Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Så lyckas du med din 50-årsfest! Vi delar de bästa tipsen!

50 år är en av de stora födelsedagarna, möjligtvis slaget av att fylla 100 år. Och det ska ju så klart firas! Kanske anordnar du denna fest åt dig själv eller så försöker du knåpa ihop ett firande till någon annan. Oavsett vilket så kan det vara krångligt att veta riktigt var man ska börja. Där kommer denna guide för en lyckad 50-årsfest in!

Även om det har blivit vanligare att fira 30 och 40 år också, så brukar det fortfarande bli så att födelsedagsfirandet liksom avtar efter att man har fyllt 20 år. I vissa fall passar man på att “glömma bort” sin födelsedag helt och hållet. Kanske hamnar annat också i vägen, oavsett om det är barn och familj eller karriären.

Allt detta är dock ingen ursäkt att glömma bort sin 50-årsdag! Man kan lätt säga att när man har nått 50 så är man mitt i livet, med allt vad det innebär. Kanske villa och familj, eller en stadig position i karriären? Eller så är man kanske lika förvirrad som man var när man var 20. Men oavsett så är det dags att fira!

Hur många gäster ska man ha på en lyckad 50-årsfest?

Först och främst så behöver du bestämma dig för om detta ska vara en stor fest med mycket folk eller något lite mindre och mer intimt.

En lyckad 50-årsfest behöver inte nödvändigtvis vara ett enormt party. Kanske föredrar du en lugn och mysig middag med de allra närmsta? Är det få gäster så passar det också alldeles utmärkt att ordna någon slags aktivitet.

Varför inte boka en mysig turridning ute i naturen tillsammans? Svårslaget! Låter det intressant så hittar du ett mysigt turridningspaket här.

En annan idé är att ta med alla på en tur i luftballong. Det är helt klart en spännande upplevelse som gästerna inte kommer att glömma bort i det första taget!

Är någon i gruppen kanske rädd för höga höjder så kan man ju också boka en kul danskurs där alla får en chans att lära sig att svänga höfterna i alla möjliga dansstilar. Alltid en uppskattad aktivitet! Inte för att du behöver anledning att dansa, eller hur?

Kanske slår du på stort med många gäster?

Även här finns det många alternativ att välja ibland. Först och främst kanske du får fråga dig själv var du planerar att ha festen. Men även självklart hur många som förväntas att dyka upp.

Om du kan hyra en lokal någonstans och anordna ett riktigt galej för alla inbjudna så är det ett alternativ. Maxa med bra musik för gästerna att dansa till och självklart god mat och dryck att njuta av. Det är ju din dag så slå till med dina egna favoriter!

Kommer det många personer på festen kanske inte alla känner varandra, läs då våra tips om att bryta isen!

Letar du present efter den som har allt? Varför inte en fiffig Brandyvärmare för att väcka liv i Brandyns fantastiska aromer och smaker?

Budget-alternativ för 50-års present!

När man firar viktiga event, så som att fylla 50, så är det lätt hänt att budgeten slirar iväg och innan man vet ordet av sitter man där med en enorm räkning. Det finns ju roligare sätt att starta andra halvan av sitt liv på!

Oavsett om du har massor av vänner och bekanta som vill komma förbi och ge sina lyckönskningar, eller bara ett par stycken, så är det alltid ett bra alternativ att ordna festen hemma.

Är det få gäster så kan en lyckad 50-årsfest vara något så enkelt som en mysig middag eller så. Men kommer det fler så är ett alternativ att man har som ett “öppet hus”. Man kan säga att det startar runt kl. 15 och håller på tills kvällen eller kanske till och med inpå småtimmarna. Gästerna kan i sin tur komma och gå när det passar dem bäst.

Utöver att spara pengar så ger det också ett bra tillfälle att träffa alla utan att det blir trångt och kaos. Det är också bra för gästerna då de lättare kan komma förbi när de känner att de hinner utan att behöva stressa till en större fest. Sedan kan de stanna så länge de vill – eller tills du sparkat ut dem!

Vet du inte vad du ska ge i present på den stora dagen? Det är lätt att man känner sig lite trött och sliten efter 50 år. Skäm bort födelsedagsbarnet med en massagedyna!

Förbered mat och dryck för 50-års kalas!

Vad är bästa maten på en lyckad 50-årsfest? Det är ju som sagt din dag så slå till med dina egna favoriter. Bubbel är givet, oavsett om det gäller champagne eller mousserande vin. Fast glöm inte bort de alkoholfria alternativen för den som inte kan eller vill dricka.

Även ätbara alternativ till den med allergier eller speciella dieter kan vara en fin tanke.

Är det många gäster eller om du väljer att anordna öppet hus så kan buffé vara en bra idé. Se till att maten är sådan att den klarar av att stå framme under en längre tid och fyll på allt eftersom.

Ett tips kan vara att anställa någon tonåring som får vara ansvarig för buffén. Denne får också som ansvar att plocka undan disk och diska. Detta är inget som födelsedagsbarnet kommer att ha tid med. Och inte ska dem behöva stå i köket och diska på denna fest heller!

Varför inte bjuda på en smarrig champagneprovning dagen till ära?

Att hålla tal för födelsedagsgästen

Även tal är en självklar del på en lyckad 50-årsfest. Är det en större fest så kan det vara en bra att ha en toastmaster eller toastmadam som introducerar alla tal och är ansvarig för att de hålls vid passande tillfälle. Det är ju ingen som vill ställa sig upp och hålla tal när de har munnen full av mat, till exempel.

Är det dessutom många gäster som inte känner varandra så kan även denna toastmaster/madam ge talaren en egen liten introduktion så att man vet vem som är vem.

Har du blivit utvald att hålla tal så kan du förbereda detta på förväg och om möjligt öva lite. Det låter kanske som en självklarhet, men hellre att öva en gång extra än att man glömmer allt man vill säga.

Vet du med dig att tal inte är din starka sida så är det alltid bättre att hålla sig kort.

Slutligen

Till skillnad från 30 och 40, så fyller de flesta av oss 50 en gång i livet. Och detta är faktiskt värt att fira! Även om man kanske inte känner det själv, så har de flesta hunnit med en hel del vid denna punkt i livet och det om något är ju värt att fira. Sedan är det ju som sagt så att man tråkigt nog sällan firar födelsedagar i vuxen ålder.

Oavsett om du väljer att slå till med stort party, eller en lite mindre mysig middag eller kanske du till och med väljer att fira själv, så är det viktigt att du kommer ihåg att det är din dag. Spendera den som du vill och med att göra det som du själv tycker är kul! En riktigt lyckad 50-årsfest är den som man minns en lång tid framöver!

Är du liksom vi ung i sinnet så kanske våra tips för en lyckad 40 årsfest passar dig bättre?

Läs även:
Planera 20-årsfest
Planera 30-årsfest
Planera 60-årsfest

Lämna en kommentar