De bästa radiokanalerna online

Trots allt det praktiska med streaming av musik, som kurerade spellistor, favoritlistor på repeat och delning av musik med vänner och familj, kan man ibland sakna det förvånande, spontana och den mänskliga faktorn som en traditionell radiokanal kan bjuda på.

Med så många års dominans av streamingtjänster och musik on demand blir upplevelsen av en radiokanal med presentatör, kanske korta nyheter eller väder, närmast en nostalgisk upplevelse. Vissa kan även sakna känslan av utsättas för musik man annars inte skulle hittat eller ens valt att lyssna på, endast för att bredda sin kunskap inom en genre man inte känner till.

Tursamt nog finns idag onlineradio från världens alla hörn, inklusive appar som gör det möjligt att lyssna på populära kanaler i realtid från vilket land man än önskar. Här nedan listar vi några av våra favoriter när det kommer till online radio.

Innan du sätter igång och utforskar de olika sidorna som sänder live, låt oss få utfärda ett varningens ord: Kom ihåg att alltid ansluta via ett VPN, en programvara som fungerar som en tunnel som krypterar din internettrafik och gör det svårare för hackare att få åtkomst till dina privata uppgifter. Detta är ett råd man bör ta till sig vad man än gör på internet, men kanske i synnerhet om man laddar ner appar och besöker internationella sidor där man själv inte känner till policyn för hur personuppgifter hanteras.

Så koppla på ditt VPN och njut av musik och pratradio som garanterat kommer förvåna, engagera och stimulera!

Några av de bästa radiokanalerna online

Cinemix

Cinemix spelar endast musik från film och tv, av stora kompositörer som Hans Zimmer, John Williams och Philip Glass bland andra. Radion sänds från Toronto och är helt beroende av donationer av sina lyssnare.

WQXR

En av de mest populära radiokanalerna för klassisk musik i världen sänds från New York. Här finner man klassisk musik från både nya kompositörer blandat med de äldsta verken. En radiokanal som passar arbetet, studierna eller hemmakvällen framför brasan precis lika bra.

WWOZ

Vill man djupdyka i New Orleans jazztradition gör man rätt i att ställa in WWOZ och njuta av allt staden har att erbjuda musikaliskt. Förutom den världskända jazzen spelas även soul, R&B och bounce.

BBC Radio 6

Denna digitala radiokanal fokuserar helt på alternativ musik från världens alla hörn och är ett perfekt alternativ för den med eklektisk musiksmak eller som önskar bredda sin repertoire. Kanalen blandar allt från spansk gitarr till jazz och dance.

Dublab

Dublab sänds live från Los Angeles fem dagar i veckan, men har även ett stort bibliotek online tillgängligt med inspelade program för den som är nyfiken på det senaste inom DJ-världen. Här har de stora namnen spelat och kurerat program passande den som vill hitta rätt i klubbmusikens olika genres.

WMOT

Ingen lista över radiokanaler är komplett utan en kanal från musikstaden Nashville, med det bästa av americana och bluegrass. Här får man en smak av musiken som gav staden sin identitet och även en hel del av sin popularitet.

Lämna en kommentar