Roligaste brädspelen till festen – ge en tävlingsinriktad krydda till festen!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Risk2. Exploding Kittens3. Cards Against Humanity
RiskExploding KittensCards Against Humanity

Roligaste brädspelen till festen – Om du planerar inför en fest är det en god idé att även ordna med aktiviteter som ni kan göra tillsammans under festens gång. En stor favorit bland många är att spela brädspel tillsammans. Att spela brädspel kommer att göra festen roligare och är även ett socialt sätt att få alla dina gäster att lära känna varandra om de inte redan är bekanta sedan innan.

Idag finns det många brädspel att välja mellan, och det kan vara svårt att välja det bästa för festen. Kolla därför igenom vår lista med information om vilket brädspel som är det bästa att inskaffa när du planerar inför en fest!

De 5 roligaste brädspelen till festen

Risk – en riktig klassiker!

Risk är ett brädspel som har spelats sedan 50-talet och är ett av de mest populära brädspelen och vi förstår verkligen varför! Det är ett spel som kan ta flera timmar och det spelas mellan 2–5 spelare. För Risk finns det också flera sätt som du kan spela spelet på. Det är ett strategispel där det gäller att ha den bästa strategin för att vinna alla 42 territorier. Perfekt för festen och för den som är ute efter ett brädspel som kan pågå i flera timmar.

Exploding Kittens – ett spännande sällskapsspel!

Exploding kittens är ett sällskapsspel som är enkelt att lära sig, och som är otroligt roligt. Om du älskar explosioner, katter, laserstrålar och Russian Roulette är detta ett självklart val. Spelet kommer med 52 kort och hela poängen är att inte få kortet med den exploderande katten. Drar du detta kort kommer du explodera och dö – men du kan förhindra det med andra kort! Exploding Kittens kan spelas mellan 2–5 spelare och kommer garanterat bjuda på mycket skratt under festen.

Monopol – gör smarta investeringar!

Det går inte att göra en topplista med brädspel utan att nämna monopol som är ett måste för festen. Monopol finns idag i många olika varianter beroende på ditt intresse. Du har såklart det klassiska Monopolspelet, men även Game of Thrones Monopol och Harry Potter Monopol. Hela poängen är att äga flest gator och att ha mest pengar i slutet av spelet. Du måste därför vara smart med dina investeringar. Det är ett brädspel där känslorna kan vara höga, men där du garanterat har kul varje gång!

Cards Against Humanity – det populära kortspelet!

Ska du ha en fest med många som deltar vill du kunna spela ett spel som alla kan delta i, vilket är fullt möjligt med Cards Against Humanity. Mellan 4–30 personer kan delta i spelet. Det är ett spel som passar för deltagare från 17 år och äldre, och själva spelet tar cirka 30 minuter att spela. Hela poängen med Cards Against Humanity är att få sig ett par goda skratt blandat med lite mörk humor. Skapa den konstigaste och roligaste kombinationen med de kort som du får. Spelet kommer med 90 svarta kort som har ofullständiga meningar, och 520 vita kort med svar. Det är domaren som väljer vilken kombination som är den bästa!

Trivial Pursuit – vem kan mest?

Trivial Pursuit
Större bild

Frågespel är något som kan vara otroligt underhållande. Där får du testa dina kunskaper och vinnaren är den som lyssnade bäst i skolan. Trivial Pursuit är ett klassiskt frågespel där du kan spela 2–6 personer åt gången. Men varför inte testa att spela i lag för att se vilket lag som har mest kunskap. I Trivial Pursuit finns det sex olika kategorier och är det perfekta valet för en spelkväll.

 Kategorierna som finns är: underhållning, natur/vetenskap, kultur/litteratur, geografi, historia, sport. Hela poängen är att få alla sex tårtbitarna för vinst! Det finns över 400 spelkort med frågor på i Trivial Pursuit, så chansen att samma kort kommer upp fler gånger är minimal!

Tips för en lyckad spelkväll med vännerna

Ska du bjuda in till en fest vill du verkligen att det ska bli en rolig och social kväll för alla som är bjudna. Innan du väljer ett brädspel tänk på dina vänner och vad deras intressen är. Det gör det enklare att välja ett brädspel som kommer att vara underhållande.

För en fest krävs det också rätt mat och dryck. Planerar ni att spela brädspel är snacks bättre än att bjuda på en trerätters middag. Undvik också att servera mat som är kladdig så att ni inte råkar förstöra brädspelen.

Du vill också se till att det ska finnas sittplatser till alla dina vänner så att de kan delta i brädspelet. Undvik därför att bjuda in allt för många om ni ska ha en spelkväll. Alla som vill ska kunna delta och ha roligt, men blir ni för många så kan ni alltid dela upp er i lag. Har du vänner som inte gillar att spela spel? Då kanske detta inte är festen för dem.

Oavsett vilket brädspel som är din favorit kan vi garantera att du och dina gäster får en rolig och underhållande kväll. Våra brädspel på listan är perfekta att spela tillsammans och där det alltid går att vara fler än 2 spelare år gången. Låt bäste man vinna!

Lämna en kommentar