Fest med rymdtema – Spacea loss med dina vänner! 

Att anordna en fest med rymdtema är ett annorlunda och roligt val av temafest. Med rymdtema som fokus kan du bjuda på allt ifrån coola rymddekorationer, maskeraddräkter och neonljus i massor. Men hur anordnar du årets fest med rymdtema?   

Vi går igenom allt du behöver för den häftigaste rymdfesten som dina vänner kommer minnas länge! 

Vad är en fest med rymdtema? 

En fest med rymdtema är en temafest där du köper in rymddekorationer och förvandlar ditt hem att likna rymden. Här är det otroligt roligt att även gå all in på temat och be dina gäster klä ut sig till karaktärer eller motiv som har med temat rymden att göra. Att anordna en fest med rymdtema är ett bra alternativ av temamaskerad där dina gäster har en hel rad olika figurer de kan klä ut sig till då temat är brett.  

Man kan bland annat komma till festen iklädd en rymdfarkost maskeraddräkt, iklädd en rymdhjälm, astronautdräkt, som en av karaktärerna i Star Trek eller som en alien. Här kan du tänka ju mer spaceat, desto bättre.  

Vad för dekorationer kan du köpa in? 

Till en rymdfest finns det en hel del olika dekorationer du kan köpa in som förhöjer stämningen och känslan för festen. Vanliga färger för dekoration är silver. Så här kan du med fördel köpa in papperstallrikar, servetter i motiv av rymdraketer eller ufon som går i silvriga toner.  

Förutom dekorationer för mat eller dryck du ska servera på festen kan du även köpa in ballonger, girlanger och andra partytillbehör i silvertoner eller rymdmotiv. På en rymdfest kan det vara en rolig effekt att köpa en stjärnprojektor för att skapa en stjärnhimmel i taket när du släcker ned rummet.  

Om du väljer att släcka ned ditt hem för att skapa en mer rymdliknande känsla kan du dessutom köpa tillbehör som muggar, shotglas, glasögon och hattar som är självlysande och i neon som alla gäster kan gå runt med under kvällens gång.  

Vad vill du bjuda på? 

När du väl bestämt dig för rymdtemat så är det dags att planera vad du vill bjuda på under festen. Är ni ett mindre sällskap kan det vara trevligt med en god bit mat, men har du bjudit in många vänner så är det säkraste kortet att bjuda på dricka och passande snacks. Här kan du även servera dina gäster i NASA-muggar eller Star Wars pappersmuggar och toppa detta med sugrör i rymdmotiv. 

Det kan dessutom vara en god idé att bjuda på bål i en limegrön färg och baka muffins som du kan servera i rymdformar eller bjuda på gelébakelser även de i någon stark lysande färg. Duka upp de bord där du ska ha din dricka och snacks med en bordsduk i plast med rymdmotiv och dekorera bordet med andra passande föremål som exempelvis planeter, en aliendocka och heliumballonger.  

Topp tre favoriter till en fest med rymdtema! 

Med så otroligt många olika dekorationer, tillbehör och maskeraddräkter kan det vara svårt att välja ut vad som egentligen bör prioriteras att köpa in. Vi har därför listat våra tre favoriter av rymdsaker för att göra din fest med rymdtema oförglömlig! 

1.Nattlampa Galaxy Stjärnprojektor 

För att din fest ska få en rymdkänsla är det viktigt att det känns som att ni är ute i rymden. Genom att köpa nattlampa Galaxy Stjärnprojektor kan ni lysa upp hela taket av stjärnor och släcka ned hela hemmet för att er fest med rymdtema verkligen känns äkta.  

Med denna lampa kan ni lysa upp taket i färgerna rött, grönt, blått och vitt och lampan kan även tändas med olika ljusstyrkor och motiv. Om det är ett läge du tycker lite extra om kan du enkelt ställa in timern som behåller det läget så länge du önskar.

En smart funktion som denna projektor har är att den dessutom fungerar som en Bluetooth-högtalare. Du kan därför ansluta den till din mobil eller dator för att välja låtar och spellista till festen! 

2. Rymdhjälm i tyg 

För den som vill komma till festen iklädd som en astronaut, men som inte vill gå runt med en hel maskeraddräkt kan en rymdhjälm i tyg vara det perfekta alternativet.  

Med denna rymdhjälm kan du sedan bestämma själv vad för andra kläder du vill ha till. Du kan självklart gå hela vägen ut och köpa till en astronautdräkt, men det är även otroligt snyggt att komma till festen med dina vanliga festkläder och endast ha din rymdhatt som en liten rolig detalj. 

Hatten är mycket mjuk att bära och kommer inte störa dig under kvällens gång. Till hatten har du dessutom en påsydd amerikansk flagga på hjälmen och en mikrofon fastsydd i hatten i silvertyg.   

3. Ballongbukett Astronaut 

För dekorationer är det viktigt att dina gäster känner att de kommit till rätt fest med rymdtema. Du kan därför köpa till en ballongbukett astronaut för att spinna på temat lite extra.

I detta paket får du 5 ballonger i rymdtema, med motiv av en astronaut, blå glansiga stjärnballonger och en födelsedagsballong med raketer och planeter ifall det även är din födelsedag som ni ska fira.  

Du kan välja att blåsa upp dessa ballonger med hjälp av helium och sedan låta de sväva i taket under din fest. Du får dessutom med dig vita ballongsnören som du kan använda för att förflytta ballongerna från en del av festen till en annan! 

Lämna en kommentar