Anordna en champagnefrukost! 

Att anordna en champagnefrukost är ett lyxigt sätt att starta morgonen på för dig och dina vänner. En champagnefrukost kan vara ett perfekt inslag vid exempelvis en möhippa, en babyshower eller när någon tar studenten.

Men vad behöver du för att göra din champagnefrukost fulländad och vad för extra dekorationer kan förhöja  stämningen? Vi går igenom allt du behöver för att anordna en champagnefrukost! 

Inbjudningskort till gäster 

Oavsett fest eller tillställning är det alltid uppskattat av dina gäster att få ett officiellt inbjudningskort. Till en champagnefrukost är detta inget undantag. Välj gärna ett kort som representerar morgonens lyx och eleganta tillfälle med champagneglasmotiv och skriv gärna en personlig inbjudning på kortet.  

Att skicka eller dela ut inbjudningskort till dina gäster gör även att du på kortet kan be dem tacka ja eller nej till frukosten för att du lättare ska få en uppfattning om hur många som kommer och hur mycket dekorationer, tillbehör och dryck du kommer behöva köpa in.  

Vad för dekorationer passar till en champagnefrukost? 

Till en champagnefrukost har du en hel del olika dekorationer du kan använda dig av morgonen till ära. Då en champagnefrukost anordnas som ett lyxigt event för dina vänner är det en god idé att köpa in dekorationer i nyanser av guld, silver, roséguld och champagne.  

Du kan exempelvis köpa ballongpaket eller ballongbågar i dessa nyanser och hänga upp eller låta ballongerna sväva i taket med hjälp av helium för ett trevligt intryck. På borden kan du ställa upp exklusiva champagneglas, ha er dryck nerkyld i en champagnehållare med förslutare till flaskorna så de håller kvar bubblorna och gärna även strö ut konfettimix på bordet i guld-och silvernyanser. 

Du kan även köpa in servetter, plasttallrikar girlanger med champagnemotiv och ställa ut på bordet. För att dina glas ska serveras snyggt när dina gäster kommer kan du placera dem på en glashållare eller ett drinkställ där alla kan ta ett varsitt glas champagne när de anländer till frukosten. 

Vad vill du bjuda på? 

För en champagnefrukost är det väldigt fritt kring vad som bör bjudas på. Om du vill anordna en hel frukost till dina gäster så kan du köpa in allt ifrån yoghurt, smörgåsar, pannkakor till frukt och bär som passar sig utmärkt till champagnefrukosten. 

Anordnar du din champagnefrukost lite senare mellan morgon och lunchtid kan du istället ordna med en brunch med sallader, omelett och andra smakbitar.

Det är även vanligt att ställa fram en liten station med goda ostar, kex, marmelad och andra tillbehör där dina gäster kan ta några små smakbitar och snittar under frukostens gång att blanda med sin dryck. 

Passande drinklekar för morgonen 

Vad vore en champagnefrukost utan passande lekar som ni kan underhålla er med under morgonen? En passande lek till er champagnefrukost är champagne-eller proseccopong. Denna lek går ut på att gästerna blir indelade i två lag på varsin sida av ett bord med sex champagneglas fyllda av den goda drycken.  

Sedan är det upp till varje lag att försöka kasta in den lilla bollen i ett av glasen. Lyckas laget med detta får de en poäng och den spelare som fått in bollen i glaset får dricka upp det. Försten av lagen som lyckas dricka upp flest champagneglas vinner! 

En annan rolig underhållning för er champagnefrukost kan vara ett kortspel eller frågesport, med olika påståenden där den som har gjort det som står på kortet får dricka av sin dryck. Detta är ett otroligt roligt sätt att lära känna dina vänner bättre! 

Lämna en kommentar