Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Här hittar du de bästa påsktillbehören – Smarta tips för högtiden!

Vad är påsken utan dess kycklingdekorationer och dekorationsgräs, tillsammans med målade ägg och färgglada fjädrar? Vare sig du väljer att planera ditt påskfirande i minsta detalj, eller istället väljer en spontan påsklunch med nära familj så är påskpyntet ett måste för den kommande högtiden.fa

Vi har letat fram de 6 bästa påsktillbehören!

1. Klä ut er i påsktema!

Detta är kanske ett ganska ovanligt påhitt till påsklunchen, men vad kan krydda upp stämningen mer än att hela familjen klär ut sig i påsktema? Det finns en hel del knasiga och roliga utklädnader som ni kan köpa. Att någon vuxen kommer utklädd till en kyckling kommer garanterat leda till en del skratt.

Att klä ut sig till påskhare är även det en favorit till påsklunchen. Har ni mindre barn i familjen kan det vara en rolig idé för påskharen att komma till lunchen med barnens påskägg i en korg för att dela ut. Vare sig korgen är fullastad med chokladägg eller godis blir det säkerligen en stor hit.

Påskkärringdräkten är kanske den vanligaste utstyrseln till påskfirandet. Här kan du slå på ordentligt med hatt, lösnäsa och en massa häxsmink för att likna en skrämmande påskkärring. Se bara upp för att inte skrämma bort de allra yngsta i familjen!

2. Skapa dina egna påskharar med ballonger

Att blåsa upp gula ballonger och fästa på fjädrar har många av oss gjort i vår barndom för att pynta huset till påsk. Varför inte gå ett steg längre och köpa ballonger med kaninöron där du och dina familjemedlemmar själva kan rita, klistra på och forma era egna påskharar?

 Gör-din-egen påskhare är ett kit som innehåller ballonger, morrhår, kaninöron och lim så du kan dekorera dessa ballonger efter smak och tycke så de liknar påskharar! Detta kit är en rolig sysselsättning som passar perfekt till påskpysslet.

3. Bordsdekoration i påsktema

Här finns det oändligt med saker som du kan piffa upp påskbordet med. Börja med att köpa en påskbordsduk för att skydda ditt matbord mot kladd och stänk. Det finns en hel del olika motiv att välja mellan.

Påskservetten är ett måste på påskbordet. Mixa gärna upp servetterna i flera olika sorter, med allt från påskkycklingar, ägg och påskharar. Häng upp girlanger längs fönster eller placera dem på matbordet för att piffa upp dukningen.

Vill du slippa massa disk efter middagen kan du istället köpa både tallrikar och muggar i påsktema. Här finns det en hel drös av olika motiv som du kan inhandla för att dukningen ska se så komplett ut som möjligt.

Tycker du att det fortfarande ser tomt ut på bordet kan ett paket färgglada fjädrar som sprids ut höja stämningen på påsktemat. Blir ni många till lunchen kan ett smart tips vara att även ställa ut placeringskort i form av påskharar.

4. Påskägg i olika färger och funktioner

Påskägg i olika storlekar, smaker och motiv  är en riktig höjdare under påsk. Till familjens yngsta kan de traditionella påskäggen med påskmotiv vara att föredra. Till de lite äldre kan du köpa gigantiska påskägg, där du istället kan lägga i en present som en trevlig överraskning, som ett alternativ till det vanliga påskgodiset. För den teknikintresserade kan exempelvis ett par trådlösa hörlurar vara en omtänksam present.

För den vuxna kan Guiness chokladägg istället bli en succé. Detta stora chokladägg är smaksatt med Guinessöl och små pintformade praliner som är fyllda med en kräm, även de är smaksatta av det irländska ölet.

För den vuxna som vill ha något i den sötare smaken kan Baileys Strawberries & Cream chokladägg istället vara det perfekta påskägget! Detta ägg är gjord av vit choklad med smak av jordgubbar. Till detta kommer också små chokladhjärtan som är fyllda med Baileys-kräm.

5. Påskhuvudbodnader

Vill du inte gå all in med en hel maskeraddräkt kan du istället vara halvt utklädd under påskhelgen. Du kan exempelvis köpa dig en kycklinghatt, med dess ben dinglande nedför dina öron under påsklunchen. En annan rolig huvudbonad i påsktema är kaninhatten med dess öron stående rakt upp från hatten.

Du kan också köpa till ett par kaninglasögonkycklingglasögon eller ett diadem med påskkycklingar för att passa in bland de andra utklädda. En rolig liten detalj är också den lurviga näsan i motivet av en påskhare med två utstickande tänder. 

6. Uppfinningsrika äggkoppar

Med ett fint uppdukat bord, måste det också finnas lite plats kvar till äggkoppen. Att äta kokt ägg under påskfirandet är nästan lika självklart som att få julklappar på julafton. Men varför nöja dig med vanliga äggkoppar när du istället kan dekorera påskbordet med äggkoppar i påsktema?Välj mellan exempelvis äggkoppen som ser ut som ett stekt ägg med en äggulakopp där du ställer ner ditt kokta, målade ägg. Om du hellre vill skoja till det ytterligare kan du välja egg of throne-äggkoppen där ditt ägg sitter på sin tron innan du äter upp det! Vad för motiv och tillbehör du än väljer kan vi garantera att påsken med dessa tillbehör aldrig varit sig lik!

Läs också:
Påsksnapsvisor
Påsksånghäften

Lämna en kommentar