Därför är Pop It toys barnens enklaste leksak och därför behöver du en!

Pop It toys – Nu var det några år sedan fidget spinners tog världen med storm och man såg dem i handen på var och vartannat barn. Men nu har nästa leksakstrend tagit över, och vi pratar inte om något annat än Pop It-leksaker eller “Simple Dimple-leksaker” som de också kallas.

Pop It-leksaker är silikongjorda plattor med gropar, eller bubblor, som man kan trycka på så att de “poppar” ut på andra sidan. Tänk bubbelplast fast utan att det går hål i bubblan. Leksakerna kommer ofta i roliga, färgstarka toner och knasiga former, allt ifrån hjärtan till stjärnor.

Små händer älskar att ha något att pilla på och med Pop Its har de något att underhålla sig med i all evighet, för det är nämligen en leksak som kan användas om och om och om igen utan att något behöver bli utbytt eller startas om.

Viral leksak som kognitivt hjälpmedel

Med hashtaggen #PopIt har den trendiga leksaken visats i över 3,3 miljarder videos på den virala appen Tik Tok. Barn och vuxna i alla åldrar flockas till butiker för att köpa denna leksak som man kan pilla med i en ändlös cykel. Blir man klar med en sida är det bara att vända på plattan och börja på nästa, och så fortsätter det tills man inte orkar mer.

Men innan du avvisar dessa lustiga leksaker kan det vara bra att veta att Pop Its och simple dimples kan användas för att dämpa ångest och stress, både för barn och vuxna. Leksaken har använts som ett kognitivt hjälpmedel inom vården, där vårdgivare har provat att använda den som en metod för att dämpa stress och ångest, främst hos barn med kognitiva svårigheter.

Kognitiva leksaker har funnits sedan 1970-talet och kan stimulera kroppen med hjälp av syn, känsla och ljud. På olika vis har sådana leksaker och metoder hjälpt människor att lugna ner sig och slappna av, både under och efter terapi.

Lätt att rengöra

Eftersom leksakerna är gjorda av silikon är de lätta att rengöra. De flesta tål till och med tvätt i diskmaskin. Eftersom de inte är batteridrivna eller behöver några tillbehör blir Pop Its också bland de enklaste leksakerna du någonsin köpt. Tala om lågt underhåll!

Spel för två

Förutom att vara en kognitiv leksak som dämpar stress och ger ett lugn har användare också kommit på spel som man kan spela med Pop It. Ett populärt spel är ett där man är två spelare som turas om med att trycka ner så många bubblor man vill i en rad. Den sista som trycker ner en bubbla förlorar.

Spelen har blivit så populära att företag har skapat Pop It-plattor i brädform, just så att man kan göra ett spel utav det. Med denna bräda spelar man minst två personer och turas om med att kasta tärningar som bestämmer hur många bubblor man ska “poppa”. Kul att tävla med syskonen!

I alla färger och former

Idén med Pop Its är att man ska kunna ta med dem varsomhelst, därför kan man hitta Pop Its i en massa olika färger och former. Bland de mest populära är den cirkulära formen i regnbågsfärger, som de flesta äger. Då är cirkeln uppdelad i flera rader som separeras i regnbågens färger. Pop Its är billiga och kan därför bli barnens samlar-leksak.

De är relativt små och lätta att ta med, så de är perfekta för bilresan eller på flygplanet, för att underhålla barnen och distrahera dem så de inte blir uttråkade på den långa resan.

Pop Its kommer till och med i olika knasiga former såsom exempelvis enhörningar i regnbågsfärger, eller färgglada skapelser i form av  Among-Us-karaktärer – det populära och virala spelet många barn har nerladdat på telefonen. Ja, man kan hitta Pop Its i nästan vilken form och färg som helst, vare sig det är en gul ananas eller grön katt – gör det personligt!

För er mer praktiska människor kan det vara kul att veta att de även finns i mer användbara former, såsom mobilskal och nyckelknippor. Pop Its är ju trots allt designade för att vara ett kognitivt hjälpmedel, och kanske vill man ibland kunna göra sin stresshantering på ett mer subtilt sätt.

Sammanfattning

Pop Its är leksaker med kognitiv hjälpförmåga som är både roliga och ångestdämpande. De finns i alla slags färger och former och passar både vuxna och barn. Gjorda av silikon är de mycket lätta att rengöra och kostar inte mycket att köpa. Lätta att underhålla barnen med eller att pyssla med på ett stressigt jobbmöte. Varför inte testa en själv?

Lämna en kommentar