Skapa en maxad Eurovision Song Contest-fest hemma!

Att arrangera en Eurovision Song Contest-fest hemma är ett fantastiskt sätt att förena vänner och familj för en kväll av glädje, musik och överdåd. I år blir det extra minnesvärt då finalen äger rum på vår hemmaplan tack vare Loreen och Tattoo. För att säkerställa att din fest blir minnesvärd och maxad, följ dessa steg för att skapa den perfekta Eurovision-upplevelsen!

1. Skapa en Eurovision atmosfär

Börja med att skapa den rätta atmosfären för din Eurovision-fest på samma sätt som du skulle maxa din mello-fest. Dekorera ditt hem med flaggor från olika länder och färgglada ballonger.

Använd glitter och paljetter för att få en festlig känsla. Skapa också en röd matta vid ingången och be dina gäster att klä sig i sina mest glamorösa Eurovision-outfits.

2. Sätt upp en storskärm

För att fånga Eurovision Song Contest-känslan på bästa sätt, se till att ha tillgång till en stor skärm. Ju större desto bättre!

Använd en projektor om möjligt för att få den rätta biokänslan. Detta kommer att skapa en imponerande visuell upplevelse och göra det lättare för alla att följa med i de spektakulära framträdandena.

3. Förbered ländernas mat

För att verkligen fördjupa dig i Eurovision-temat, förbered mat från olika länder som tävlar i tävlingen. Skapa en buffé med internationella rätter och namnge dem efter olika länder.

Du kan exempelvis laga spansk paella, italiensk pasta, tysk schnitzel och så vidare. Detta kommer inte bara att tillfredsställa gästernas smaklökar utan också ge dem möjlighet att njuta av kulturen från de olika deltagarländerna.

4. Eurovision bingo

Skapa Eurovision Bingo-kort med olika scenarier som kan inträffa under framträdandena. Det kan vara allt från “en artist gör en outfitändring” till “publiken börjar klappa i takt”. Detta kommer att göra Eurovision-tittandet ännu roligare och engagerande för alla gäster.

5. Skapa en Eurovision spellista

Innan själva tävlingen börjar, spela upp en Eurovision-inspirerad spellista med tidigare vinnarbidrag och populära låtar från tävlingens historia. Det kommer att sätta stämningen och få alla i rätt festliga humör.

Låt alla dina gäster välja minst en låt var som är deras favoriter så att alla blir delaktiga i festen.

6. Rösta som proffsen

Ge dina gäster möjlighet att rösta på sina favoritbidrag precis som i själva tävlingen. Skapa poängkort och be dem att ge poäng till varje land baserat på deras egna bedömningar av sångkvalitet, scenframträdande och övergripande underhållningsvärde. Efter varje framträdande kan du samla in poängen och utse en hemmafavorit.

7. Eurovision drinking game

För de gäster som är över 18 år kan du skapa ett Eurovision-drinking game. Skapa regler som att ta en klunk varje gång en artist gör en outfitändring, varje gång kameran zoomar in på publikens reaktion eller varje gång en värd kommenterar något överdramatiskt.

8. Förbered Eurovision godisbar

Skapa en godisbar med sötsaker från olika deltagarländer. Detta ger inte bara dina gäster något att småäta på under kvällen utan ger också en extra touch av autenticitet till festen.

Avslutning

Genom att följa dessa tips kan du skapa en maxad Eurovision Song Contest-fest hemma. Glöm inte att fokusera på gemenskap, skratt och den festliga andan som Eurovision för med sig.

Oavsett vilket land som vinner tävlingen, kommer din fest definitivt att bli en vinnare i gästernas ögon!

Lämna en kommentar