Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Maxa mello-festen – med 8 tips för Melodifestivalen!

Årets melodifestival har återigen dragit igång med sina deltävlingar runt om i Sverige med buller och bång. Idag har Melodifestivalen blivit en ren folkfest. Men saknar ni biljetter till tävlingen kan ni ha det minst lika roligt framför tv-rutan! Maxa mello-festen inför finalen den 7 mars med er egen brakfest. 

Vi har listat 8 tips för att maxa mello-festen! 


1. Maxa snacksen 

Här snackar vi chips och dipprosecco-popcorn, godis – ja, you name it! Ju mer snacks, desto roligare party. Blanda sött, salt och surt och ställ ut i skålar runt om i lägenheten för att skapa sköna hängstationer 
  

Några gäster trivs med småprat i köket, medan andra helst håller till framför tv-rutan. Blanda gärna många olika chipssmaker, jordnötsringar och lite starkare snacks som doritos för att garantera att alla era gäster hittar någonting de tycker om. 

Ett annat bra tips till att maxa mello-festen är att göra iordning en ost- och kexbricka med frukter och andra tillbehör. Tänk här som ett nyårsfirande men med melodifestivalstema. 

Det är också viktigt hur ni lägger upp era snacks så det blir en fröjd för ögat. Till ost- och kexbrickan är det dessutom många som älskar att äta detta tillsammans med marmelad som pålägg. Toppa detta med lite oliver vid sidan av och snacksdelen är komplett.   
  

2. Blanda mello-drinkar 

Att blanda mello-drinkar tillsammans för att maxa mello-festen är ett roligt och festligt sätt att få alla inbjudna på mello-festen att delta. Bestäm er för recept innan festen drar igång så ni ser till att ni har allt groggvirke hemma. 

Tänk gärna att blanda med dryck i många olika färger och smaker så drinkarna ser festliga och inbjudande ut. Färger som rosa, orange och rött kan ni lätt blanda med hjälp av fanta, körsbärslikör eller en läskande dryck med exempelvis rabarber/limesmak. Servera drinkarna med parasolldekorationer för drinkar och skruvade sugrör för att maxa festnivån! 

3. Dekorera med glitterpynt 

En melodifestival är ingenting utan dess glitter och glamour-inslag. För att din festlokal ska passa temat kan ni med fördel köpa en hel drös av glitterdekorationer att hänga upp och dekorera med. 

Köp gärna en bordsduk i discotemaUV-neon shotsglas och varför inte glitterdraperi som ni kan hänga i dörröppningar? Till detta passar även glitterserpentiner och blåshorn i discotema. Huvudsaken är att det känns festligt och har en hel del inslag av glitter för att höja feststämningen. 

4. Köp en trådlös mikrofon  

Var med och delta i melodifestivalsfirandet genom att sjunga med i favoritlåtarna med en egen mikrofon! Att köra karaoke med melodifestivalstema kan få vilken fest som helst att bli en stämningshöjare. Med en mini-mikrofon kan ni sjunga med i låtarna genom att koppla in den till en smartphone, platta, dator eller laptop vart som helst och när som helst. 
 

Träna upp sångrösten och sortera fram en passande spellista med både gamla och nya melodifestivalslåtar och ni är redo för mello-kvällen. 

5. Klä upp er i schalgertema 

För att maxa mello-festen måste ni också se ut som att ni själva vore på plats eller skulle delta i tävlingen. Rota fram en härlig partyblåsa eller köp passande maskeradkläder som har med temat melodifestivalen eller schlager att göra.  

Gå gärna “all in“ gällande klädkoden med exempelvis glitterkostym och fjäderboa i regnbågens alla färger för att passa in på pricken för temat. Om ni har tänkt att komma i par till festen, matcha gärna din partner i färg och material på kläderna och vi garanterar total succé! 

6. Gör iordning en bål 

Att göra iordning en bålskål eller bålbehållare fixar fram ett festhumör hos de flesta! Blanda ihop massa frukter som äpple, päron, aprikos och persika. Tillsätt också gärna blåbär, jordgubbar, hallon och andra bär för att få fram en sån somrig drinkblandning som möjligt. Häll sedan ned allt i en bunke eller en drinkbehållare och låt dina gäster njuta av en sommarbål. 

Vilken typ av alkohol ni vill mixa i bålen är helt upp till smak och tycke. Vanligast är dock att blanda vin till en fruktig sangria eller vodka för den som vill ha lite extra sting i bålen.  

7. Spela sällskapsspel 

Att spela sällskapspel under en tävling kanske inte låter så lockande, men vad sägs om en dricktävling där de som förlorar måste anta en utmaning i mello-tema? Ett roligt och annorlunda inslag för den tävlingsinriktade! 

Istället för det klassiska beer pong kan ni spela prosecco pong, den lite festligare varianten. Dela upp er i två lag och ställ upp glasen i pyramidform på varsin sida av ett bord. Fyll upp glasen med prosecco eller annan passande dryck. Spelet går ut på att ni ska försöka studsa pingisbollarna i motståndarlagets glas. 

Lyckas ni få bollen in i glaset måste motståndarna dricka upp bubblet. Det lag som lyckas tömma det andra lagets glas först vinner! Förlorarna har å andra sidan kanske inte förlorat så mycket, då de i alla fall fått dricka upp gott bubbel! 

8. Ha intern vadslagning om vinnaren 

Under melodifestivalen har vi alla en eller flera favoriter som vi hoppas lite extra att det ska gå bra för i tävlingen. Oberoende på de kända vinnaroddsen kan ni anordna en tävling där ni gissar er fram till vem som kommer ta hem tävlingen i finalen. Köp gärna också till en vinnarpresent i melodifestivalstema för den som i slutändan gissar rätt vinnare. 

En pokal i guld eller liknande kan vara ett roligt pris för kvällens tema. Är ni fler som gissat på samma akt kan ni lotta ut den slutgiltiga vinnaren för extra spänning.   

Gå all-in för årets Melodifestivalen och ha kul! 

Att maxa mello-festen är ett roligt och perfekt sätt att dela melodifestivalskvällen med dina vänner på. Här gäller det dock att verkligen dekorera lägenheten i schlagertema och ha rätt sorts tillbehör för en helkväll av festligheter. Med god planering för både dryck och aktiviteter under sändningen kan vi garantera en oförglömlig kväll! 

Länkar

6 tips för att fixa bästa schlagerfesten!

Lämna en kommentar