Bästa konfirmationspresenterna 2021

Bästa konfirmationspresenterna 2021 – En fulländad konfirmation innebär en fest utan dess like. Så om du är bjuden är det viktigt att du i förväg planerar vad du ska ge bort. Kanske någonting personligt, som är särskilt efterfrågat och även välbehövt?

Vad som gör konfirmationspresenter så roligt att köpa är att konfirmanden nu är i en ålder då det snart börjar bli dags att flytta hemifrån. Detta gör det väldigt passande att du köper lite smått och gott som är både praktiskt och väldigt användbart, när det sedan är dags att hitta någonting eget. Köksartiklar, tavlor eller keramik ligger alltid högt upp på mångas lista.

I denna artikel listar vi bra konfirmationspresenter och våra egna favoriter. Vi har valt att inkludera ett mycket varierat utbud av produkter.  Detta för att du ska hitta någonting passande, oavsett vem presenten är till och vilken relation du har till den som konfirmerar sig.

Ge bort någonting personligt

Oavsett om det är en födelsedagspresent, konfirmationspresent eller en julklapp är det såklart alltid kul att ge bort någonting mer personligt, som personen i fråga verkligen kommer att uppskatta. En personlig gåva kan vara allting från ett fotoböcker till ett inramat favoritfoto eller poster.

Fördelen med att ge bort någonting personligt och kanske även personifierat är att konfirmanden senare kan ta fram det som ett minne. Du kan även själv bestämma hur mycket du ska handla för, beroende på hur din budget ser ut. Om du har en väldigt liten budget, finns det flera hemsidor som skriver ut bilder och du kan sedan själv pyssla ihop ett kollage eller ett fotoalbum och spara pengar.

Praktiska “flytta-hemifrån” presenter

Den allra vanligaste åldern att konfirmera sig på är vid 15 års ålder. Detta innebär att det snart är dags att börja ta körlektioner och det är även inte så långt kvar tills konfirmanden skaffar sig sitt egna boende. Varför inte ta tillfället i akt och ge bort någonting som personer kommer att behöva när det är dags att fly nästet?

Så fundera på vad som är viktigast att införskaffa när man flyttar hemifrån, men ha också i åtanke att sakerna kanske kommer att förvaras i några år innan det plockas fram och används. Så det är därför viktigt att det du köper inte är alltför stort och att det är tidlöst.

Någonting som alla kommer att behöva när de flyttar hemifrån är köksartiklar som muggar, keramik, kastruller och kanske en och annan köksmaskin. Detta är även saker som är enkelt att förvara.

Pengar till ett körkort

Att ta körkort är dyrt och inte alla tonåringar har de besparingar som krävs när de är tillräckligt gamla för att börja ta körlektioner.

Så en perfekt konfirmationspresent kan vara att starta en insamling till konfirmandens körkort eller öppna upp en fond, där pengarna sedan kan växa fram tills de behöver tas ut. Detta gör att varje festdeltagare kan lägga i en summa som passar dem och du vet att pengarna sedan kommer att gå till någonting välbehövt.

Ge bort en upplevelse  

Men att ge bort en konfirmationspresent behöver inte innebära att du ger bort en sak. En upplevelse är någonting som enkelt kan skräddarsys efter den person du ska ge bort gåvan till. Dessutom kan du välja en upplevelse som faller inom din budget. Detta kan innebära att du ger bort en mysig fika ute på stan, en dag på ett härligt spa, eller kanske till och med en utomlandsresa.

Det finns även mängder av hemsidor som säljer upplevelser, event och vistelser som du kan boka in dig på. Du kan även köpa ett presentkort, så att konfirmanden sedan själv kan välja en passande upplevelse som verkar lockande.

Tre vanliga frågor om konfirmation:

Vad innebär en konfirmation?

En konfirmation innebär att den som konfirmerar sig undervisas om sin relation till gud och guds ledsagande under livet. Innan man kan bli konfirmerad måste man genomgå denna undervisning som hålls av Svenska Kyrkan. Under konfirmationen får man även en chans att fundera på livsfrågor och meningen med livet, varefter undervisningen avslutas med att man blir döpt.

Varför konfirmerar man sig?

Man behöver inte konfirmera sig endast för att få en god insikt över sin relation till gud. Många väljer att konfirmera sig för den sociala bitens skull, då man får åka på läger och delta i många sociala möten med sina vänner. Efter att man blir konfirmerad är det även många som anordnar en fest, vilket även det är en stor fördel till varför man konfirmerar sig.

Hur gammal är man när man konfirmerar sig?

Den allra vanligaste åldern för en konfirmation är 15 års ålder. Men det är heller inte helt ovanligt att vuxna väljer att konfirmera sig. Konfirmation från Svenska Kyrkan vänder sig framförallt till ungdomar, men det finns ingen åldersgräns vid anmälan.

Tack för att du läst och stort lycka till att hitta de bästa konfirmationspresenterna!

Länkar och referenser:
Här hittar du våra andliga sånger om du vill öva inför konfirmationen

Lämna en kommentar