Maskerad med schlagertema!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. OppoSuits Starstruck Kostym2. Disco Sensation Maskeraddräkt3. Silverbyxor
OppoSuits Starstruck KostymDisco Sensation MaskeraddräktByxor Silver

Schlager är väldigt uppskattat och populärt tack vare Melodifestivalen och Eurovision Song Contest. Svenskarnas fascination för schlager har även gjort att många andra länder har fått upp ögonen för denna typ av musikgenre och allt vad den innefattar.

Framförallt under tävlingssäsongen är fester eller maskerad med schlagertema mycket populärt och många väljer att spexa till det lite extra när det dags för den avgörande finalen i Eurovision Song Contest.

Men oavsett om du anordnar en maskerad med schlagertema för att göra tävlingen lite extra intressant, eller helt enkelt uppskattar allt vad schlager innebär kommer det att bli ett betydligt roligare event om du planerar det lite i förväg. Vi hjälper dig att skapa den allra bästa tillställningen och listar några inköp som är värt att investera i!

Slå på stort och hyr en festlokal

En sak som gör att schlager är så uppskattat är att det handlar om allt eller inget. Man kan aldrig lägga till för mycket och för att maskeraden ska bli riktigt lyckad får du inte vara rädd för att tänka stort.

Genom att hyra en anpassad lokal kan du bjuda in mer folk och även ha mer yta att dekorera på. En större lokal gör det även möjligt att projicera Melodifestivalen på storbild eller visa upp färgsprakande hits och musikvideos så att alla kan se och känna sig inspirerade.

Passande dekorationer

Många förknippar schlager med storslagna kostymer och glitter så långt ögat når. Så detta är det perfekta tillfället att leta fram alla ordinära dekorationer du har hemma och införskaffa glittrande tillbehör som skapar en fantastisk stämning i lokalen.

Girlanger och glitter

Glitter, glitter, glitter. Detta är vad som kommer att skilja en anpassad maskerad med schlagertema från en vanlig fest. Tänk stort och ta ifrån tårna. Det finns mängder av anpassade girlanger och glittrande dekorationer som kommer att passa perfekt till detta tema. De är enkla att hänga upp och kan såklart återanvändas till årets andra fester och discoevent.

Varför inte också investera i ett passande glitterdraperi som dina gäster anländer till festen igenom. Den kommer direkt sätta en stämpel på vad festen egentligen handlar om.

Tillbehör och accessoarer

När du har hittat din perfekta maskeradkostym kan du sedan enkelt addera spännande tillbehör som piffar upp din klädsel lite extra. Kanske ett par discoarmband, en glittrande schlagerväska eller en fjäderboa som du även kan dela ut till dina gäster?

Topp 3 bästa maskeradkostymerna med schlagertema

1. OppoSuits Starstruck Kostym

Att investera i en anpassad maskeradkostym som verkligen imponerar kommer göra dig till en oförglömlig värd eller gäst. För herrar kommer OppoSuits Starstruck Kostym att ge en hel del avundsjuka blickar. Den är samtidigt väldigt skön att bära och går att använda till andra höjdpunkter på året som till exempel nyår.

Med mängder av storlekar att välja mellan kan du göra ett skräddarsytt val och sedan kombinera denna stjärnprydda kostym med ett par sköna skor och passande accessoarer.

2. Disco Sensation Maskeraddräkt

Schlager förknippas oftast även med disco och Melodifestivalen är fylld med festliga bidrag som är som tagna från 80-talet. Disco Sensation är en maskeraddräkt som passar perfekt när det är dags för schlagertema och är även en rolig investering för Melodifestivalens sändningar och den slutliga finalen i Eurovision Song Contest.

Denna paljettprydda klänning gör dig snabbt till festens mittpunkt och kan kombineras med passande 60-tals GoGo-stövlar som därmed gör looken komplett.

3. Byxor Silver

Men att investera i en helt ny och skräddarsydd schlagerkostym kan bli ganska kostsamt. Om du är bjuden till en maskerad med schlagertema och har en mindre budget som du måste hålla dig till, finns det ändå flera roliga och mindre inköp som du kan göra. Inköp som snabbt ger dig den rätta klädseln för att skina som en discokula på dansgolvet.

Byxorna Silver kan enkelt kombineras med vad du har hemma och piffar upp en alldaglig klädsel. Till detta kan du sedan själv välja passande tillbehör och piffa till dig själv lite extra med glitter.

Tre vanliga frågor om schlager:

Vad betyder egentligen schlager?

Ordet schlager är ett tyskt begrepp som betyder “något som slår”. Detta innebär helt enkelt att det är en hit som uppskattas av publiken. Schlager blev en genre redan under 1800-talet och var ett försök att utveckla den folkliga musiken. De låtar som idag faller inom genren är dock väldigt långt ifrån de ursprungliga melodierna som då klassificerades som schlager.

När startade schlagerfestivalen?

Den allra första schlagerfestivalen, som går under namnet Melodifestivalen sändes den 29 januari 1959. Denna direktsända tävling infördes för att Sverige skulle kunna välja ut sitt bidrag till den större tävlingen Eurovision Song Contest som har anordnats sedan 1956.

Varför är svenskar så fascinerade av schlager?

Svenskarnas bidrag till den numera globala tävlingen Eurovision Song Contest har oftast gått hem internationellt och satt Sverige på världskartan som ett inflytelserikt land inom musik. Uppmärksamheten har dock även satt en del press på Sverige att ständigt leverera och har därför omvandlats till en stor folkfest som många följer.

Lämna en kommentar