Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Topp 5 bästa St. Patrick´s Day 🍀 kostymerna under 500 kronor

Det börjar närma sig för årets St. Patrick´s Day firande, den irländska högtiden som fångat många svenskars hjärtan! För att vara en del av irländarnas stoltaste dag måste du såklart vara klädd rätt för dagen. Vi alla vet att det är grönt och vitt som gäller, men hur smälter du in bland firandet och var hittar du den bästa St. Patrick´s Day-kostymen? Lugn, vi har lösningen.

Vi har listat de 5 bästa St. Patrick´s Day kostymerna under 500 kronor!

1. Den gröna heldräkten

När du tänker St. Patrick´s Day, vad är det första som poppar upp i huvudet? Troligen den helgröna sammetsdräkten med knähöga, vita stumpor och såklart den obligatoriska höga hatten!

Detta är den mest kända och traditionella kostymen för högtiden och en dräkt som bärs av många irländare på nationaldagen. Den kanske viktigaste delen av dräkten är den gröna, höga hatten som nästintill alla som firar högtiden bär på.

Till detta, satsa på en matchande grön kavaj och tillhörande byxor till knäna. Från dina knän och ned, köp till vita knästrumpor och ha en vit skjorta under kavajen och du är helt hemma! Det finns även en mer sofistikerad variant i form av den helgröna kostymen, men det är ett lite dyrare alternativ.

2. St. Patrick´s Day klänning

Vad vore St. Patrick´s Day utan de kvinnliga deltagarna? Att delta i firandet i en helgrön klänning, kjol eller byxor fungerar alldeles utmärkt för den irländska nationaldagen. Om du istället vill slå på stort med en maskeraddräkt finns det också en hel del olika utstyrslar att välja mellan. 

Du kan antingen köpa en grön, glittrig sammetsklänning med vita klöver för att smälta in bland de andra utklädda. Med denna klänning blir du garanterat kvällens party-pingla! Vill du istället köra på den lite mer sofistikerade dräkten kan en St. Patrick´s Day kostym kanske vara det bästa valet för dig.    

3. Trotsa traditionen – Kom utklädd till ett ölglas

Under ett St. Patrick´s Day-firande ser mer eller mindre alla likadana ut. Är du en riktig skojare som vill sticka ut från mängden? Strunta då helt i klädkoden av grönt och vitt och kom istället utklädd till ett stort ölglas!

Det är trots allt någonting de flesta som firar St. Patrick´s Day gör, de möts på kvarterspuben och dricker öl. Detta kommer garanterat locka till en hel del skratt eller kan för den delen också vara den perfekta öppningen om du vill flirta lite under dagens firande.

Denna roliga dräkt får även den öl sugne att bli ännu mer törstig, då den med sitt skum på toppen av kostymen ser ut precis som en stor stark. Eftersom ölglas-maskeraddräkten inte är en typisk dräkt för St. Patrick´s Day kan du med fördel också använda den till andra fester och tillställningar.

4. Om du inte vill ha helkostym – blanda accessoarer enligt smak och tycke!

Att ta del av St. Patrick´s day-firandet kräver dock inte att du måste gå all-in i din klädsel. Det går minst lika bra att blanda olika accessoarer till dina egna kläder! Du har säkert ett grönt klädesplagg hängandes i garderoben som du dagen till ära kan slänga på dig för att istället lägga pengar på tillbehör.

Den traditionella hatten går också att köpa med tillhörande skägg, för en lite mer humoristisk utstyrsel. Ett annat alternativ är att köpa till en grön perukeller varför inte ett LED halsband med klöverblad? För de manliga deltagarna kan en idé vara att köpa till gröna hängslen eller en St. Patrick´s Day slipseller fluga att matcha din outfit med.

Till din kostym kanske du också vill ha passande tillbehör. Vi har listat de 12 bästa tillbehören för St Patrick´s Day!


Leprecahuan till st patricks day

5. Den humoristiska dräkten för både honom och henne

För den som vill fira dagen på ett humoristiskt vis kan vi rekommendera leprechaun maskeraddräkterna. De gröna St. Patrick´s kläderna för både honom och henne passar perfekt för maskeradfesten eller en helkväll på puben.

Dessa dräkter rekommenderas för de som vill löpa hela linan ut och inte vill hålla igen på St. Patrick´s temat. Här snackar vi heldräkter med guld och sammetsdetaljer som förvandlar dig till en karaktär utöver det vanliga.

Den kvinnliga dräkten kommer med en grön mantel med paljettfluga medan den manliga maskeraddräkten inkluderar den traditionella höga hatten tillsammans med passande skägg.

Därför firar vi St Patrick´s Day med bullar och brak!

St. Patrick´s Day är Irlands nationaldag som firas den 17 mars. Nationaldagen firas till minne av skyddshelgonet Patrick. Sankt Patrick är idag också känd som personen som införde kristendomen på Irland. Det har blivit en tradition på Irland, USA, Kanada och Storbritannien att bära gröna kläder under dagens firande.

Förutom de gröna kläderna, symboliserar även klöverblad nationaldagen, då det sägs att sankt Patrick använde blad av trådklöver som en liknelse för att förklara treenigheten.

Idag firas Irlands nationaldag främst genom att familj och vänner klär ut sig i gröna maskeradkläder och deltar i parader på Irlands gator och torg.

Skål för ett lyckat St. Patrick’s Day firande!

St. Patrick´s Day firandet har växt i Sverige under senare år och idag finns det ett flertal olika maskeraddräkter att välja mellan. Du kan satsa på den gröna heldräkten eller endast köpa till passande accessoarer för att passa in till festen.

Huvudsaken är att du bär på någonting grönt eller kommer utklädd till någonting som vi associerar med den irländska nationaldagen, som exempelvis ett ölglas. De bästa St. Patrick´s Day kostymerna är bara ett klick bort. Oavsett vilken utstyrsel du bestämmer dig för hoppas vi att du får en minst lika lyckad dag som den gladaste irländska St. Patrick´s Day-firaren! Skål!

Lämna en kommentar