Topp 6 Presenttips för Babyshower – under 1000 kr!

Dags för babyshower? Att hitta rätt presenter till babyshower är inte alltid det lättaste. Var ska man börja egentligen?

Babyshower-eventet kommer från början från USA där de anordnades för att förbereda den blivande mamman inför att bli förälder. Det var då främst äldre släktingar och liknande, alla som redan hade barn själva, som stod för babyshowern och själva utbildningen av den blivande mamman.

Idag har det istället ändrats till en fest för att fira bebisens ankomst, och nu för tiden är alla välkomna att närvara, oavsett kön eller ålder.

Ordet “shower” syftar just på att man “duschar” mamman in presenter som hon kan behöva efter att bebisen är född. Att välja rätt presenter till babyshower är dock inte alltid det lättaste. Har du kört fast så kommer här ett par tips och råd!

Skäm bort blivande mamman med massage!

Traditionellt så brukar man ge presenter menade åt bebisen, men det betyder inte att man inte kan skämma bort mamman lite extra också. Detta passar framförallt bra om det inte är första bebisen, eller om det till exempel blir många som närvarar på babyshowern.

Att vara gravid tar ut sin rätt på kroppen och framförallt i slutet av graviditeten så upplever man ofta smärta och trötthet. Varför inte ge mamman ett presentkort på gravidmassage? Det är garanterat en uppskattad gåva!

Du kan enkelt boka en gravidmassage här!

Babyfoto

Tiden flyger iväg så fort när de är små och innan man vet ordet av så har de gått från söta gosiga bebisar till hormonstinna tonåringar. Då kan det vara kul att bläddra tillbaka bland gamla foton från tiden när bebisen var nyfödd.

Även fast det flesta idag har tillgång till kamera i form av smartphones och annat för att kunna dokumentera det mesta, så kan det vara kul att få bilder tagna av en professionell fotograf också. Dessa bilder kan föräldrarna sedan också enkelt använda när det börjar bli dags för den lille att ta studenten.

Du kan enkelt boka barnfotografering här!

Babybok

En annan uppskattad gåva som absolut kommer att komma till nytta är en babybok. Varför inte lägga in bilderna som togs på fotograferingen ovan? Dessa böcker kommer i alla möjliga olika varianter, både de som du klipper och klistrar i själv, och de som du lägger in all info digitalt för att sedan få en fotobok designad och tryckt just för dig.

Boken som vi rekommenderar här är den digitala varianten, som föräldrarna designar själv på tillverkarens hemsida. De kan skriva i olika info om babyn och lägga in bilder, samtidigt som de själva kan designa layout och liknande. När de sedan är klara så kan de med ett enkelt knapptryck få boken tryckt och hemskickad.

De gör det samtidigt väldigt enkelt för föräldrarna att dela med sig av bilder och bebisens framsteg till både familj och vänner genom hemsidan.

Du kan enkelt beställa den här!

Ett gosedjur som samtidigt kan användas som sovkudde för bebisen

Även fast bebisen med största sannolikhet kommer att få gott om kramar från både mamma, pappa och alla andra runt omkring, så kan det aldrig bli fel med ett gosedjur.

En fördel med denna goseelefant är att den dessutom också fungerar som sovkudde åt bebisen. Tack vare elefantens ben så kan du anpassa bebisens sovposition och hjälpa lillen att sova extra mysigt, även när mammas och pappas famn inte är tillgänglig.

Du hittar bebisens nya favoritgosedjur här!

Ett amningskit

Grymma presenter till en babyshower är sådana som hjälper till under den första tiden med bebisen. Gärna sådant man själv inte tänkt på.

Just detta amningskit kommer med en skötväska, bröstpump och amningskudde för att enkelt underlätta matdags för den lille. Skötväskan fungerar dessutom perfekt att använda i vardagen för att lätt ha tillgång till både blöjor och annat som man kan tänkas behöva när man är ute tillsammans.

Amningskudden å sin sida funkar också bra som gravidkudde åt mamman även innan bebisen har blivit född.

Dessa kit finns även tillgängliga till högre priser där det mesta man kan behöva som nybliven förälder ingår.

Ovannämnda set finner du här!

Presentkort

Känns det fortfarande svårt att veta vad man ska välja så är ett presentkort hos valfri barn- eller bebisbutik alltid en bra idé. På så sätt kan föräldrarna lätt själva välja ut vad de vill ha och vad de behöver.

Det är också en stor fördel om du till exempel går på en babyshower där det är många gäster, då det annars är lätt att flera anländer med samma presenter.

Du väljer enkelt summa och beställer ett presentkort här!

Andra tips för att hitta rätt present

Som tidigare nämnts så kan det vara svårt att välja rätt present att ta med sig till de blivande föräldrarna. Är det många gäster som kommer så kan man alltid fråga runt vad de andra planerar att köpa så att man inte råkar köpa samma sak. Ett annat alternativ kan vara att ni är flera som slår ihop er och köper en dyrare present gemensamt, som till exempel en barnvagn.

Välj från egen erfarenhet

Är du förälder själv med barn som har växt ur bebisprylarna, så kan du självklart också ge bort dem i present också. Se bara till att de är tvättade och i gott skick först. Detta gäller både kläder och annat, och är garanterat en uppskattad present.

Försök också att tänka på vad du själv saknade eller behövde som mest när dina egna barn var nyfödda. Är det första bebisen så kan det vara lätt att glömma sådant själv.

Planerar du att köpa kläder så köp gärna kläder för lite större barn. Det är nästan garanterat att föräldrarna redan har mer än nog kläder i nyfödd-storlek. Och faktum är ju som sagt att barn växer så fort att även större storlekar kommer att vara uppskattade.

Nyttigheter

Blöjor, nappar och filtar är sådant som alltid kommer att komma till god användning och som föräldrarna aldrig kommer att ha för många av.

Varför inte köpa en enkel badbalja och fylla upp den med olika nyttigheter som kan tänkas komma till användning? Även leksaker och annat kan gott få plats!

Och när du ändå håller på; varför inte slänga in några extra par strumpor också? De har ju trots allt en förmåga att försvinna från de små fossingarna när man minst anar det.

Det behöver inte bli så krångligt!

Även fast det kanske känns så, framförallt om du inte är förälder själv, så behöver det inte vara så krångligt att köpa presenter till en babyshower.

Känner du dig osäker på bebisprylarna? Varför inte satsa på att ge en present till mamman eller något som båda föräldrarna kan njuta av? Det är garanterat att även det kommer att gå hem. Och även fast det är en bebisfest, så skadar det inte att ge både mamman och pappan lite extra uppmärksamhet också.

Lämna en kommentar