Anordna en maskeradfest

En maskeradfest är ett festligt alternativ när det är dags att bjuda in till fest. Att anordna en maskeradfest behöver dock inte vara någonting som endast hör till Halloween, du kan därmed välja att anordna festen efter tema eller låta dina gäster tänka helt fritt när det kommer till maskeraddräkt.

För att festen ska bli lyckad finns det dock en del inköp du behöver göra för att festen ska bli så lyckad som möjligt. Vi ger dig tips på hur din maskeradfest når upp till allas förväntningar och blir årets fest!

Gör en shoppinglista

Det första du bör göra är att planera hur du vill att din fest ska se ut. Med många inköp kan det lätt kännas svårt att komma ihåg allt du vill ha med på festen. Ett gott alternativ är att skriva en lista på allt du ska köpa till festen. Detta kan vara allt ifrån dekorationer till mat och dryck. En shoppinglista kan lugna dina tankar och du får bättre koll på vad det är du behöver handla till din maskeradfest.

Börja förbereda i tid

Det är vanligt att underskatta hur lång tid det egentligen tar att förbereda allt innan alla gäster kommer. Det är därför bra om du börjar ställa fram dekorationer och andra tillbehör redan på festmorgonen för att slippa stressa timmarna innan festen drar igång. Se även till att ha musiken och annan teknik ihopkopplad så kan du i lugn och ro göra dig själv redo för din maskeradfest.

Ge dina gäster ett bra välkomnande

Det är alltid roligt att bli inbjuden till en fest, och ännu roligare om inbjudan är personlig! Börja med att tänka på hur du vill bjuda in dina gäster till din maskeradfest. Vill du att din inbjudan ska vara skriven på ett fint kort eller skicka ut en digital inbjudan? Vad du än föredrar är det viktigt att inbjudan förklarar vad det är för tema, vart festen äger rum och vilken tid gästerna bör anlända.

När dina gäster börjar droppa in till festen är det viktigt att du välkomnar dem på bästa sätt! En välkomstdrink eller välkomstshot är en stor hit och får definitivt dina gäster att komma i stämning.

Det finns väldigt många olika drinkrecept som du kan blanda ihop och bjuda dina gäster på. Vid en maskeradfest bör du bjuda på drycken i ett par eleganta glas som helst även passar temat. Ett glas bubbel i ett par fina champagneglas i plast är ett utmärkt alternativ som välkomstdrink. Med plastglas behöver du inte oroa dig över att något glas råkar gå sönder.

Dekorationer

Vad är en temafest utan dekorationer? Dekorationer tar din fest till en ny nivå och har du dessutom ett specifikt tema till din maskeradfest är det perfekt om du köper in dekorationer och tillbehör som passar in till temat av festen.

När du väljer dekorationer till en temafest är det bra om det finns en röd tråd som du kan följa. När du ska dekorera till en maskeradfest finns det en mängd med olika dekorationer som även skapar en helhet. Du kan dekorera allt ifrån bord till väggar, eller dekorera med draperier på väggar och i dörröppningar och även göra det trevligt med passande dukar på borden. Ballonger i olika färger och storlekar gör lokalen mer inbjudande både för de stora och små.

Vad ska du bjuda på under festen?

Att det finns någonting att äta på en maskeradfest är någonting som uppskattas av många. Du kan välja att servera maten på olika sätt beroende på vad du ska arrangera för fest. Du kan bland annat välja bland att ha en sittande middag för mindre sällskap, eller servera tilltugg och snacks om det är många som kommer på festen. Det är också värt att nämna om du vill att dina gäster ska ta med sig någonting till festen, exempelvis egen medtagen dryck.

Lämna en kommentar