Bästa present till pappa

Bästa present till pappa – Det finns många anledningar att ge en present till sin pappa. Kanske det är en födelsedag som börjar krypa sig närmare, fars dag eller kanske du istället letar efter den bästa presenten till pappa för att tacka för barnvakt eller vattning av dina blommor under semestern. De allra bästa tillfällena att ge bort en present är också när det allra minst anas.

Men att hitta en genomtänkt gåva som verkligen kommer att uppskattas kan vara svårt. Så för att ge dig lite nödvändig inspiration, har vi listat några saker som vi själva kommer att ge bort under året!

Hur ser din budget ut?

Första saken som du måste fundera på är såklart hur din budget ser ut. Beroende på hur stor slant du har att undvara, finns det lite olika möjligheter och utsvävningar som du kan göra. En större budget kanske kan innebära bokning av resa till lite varmare breddgrader, medan en lägre budget kanske istället innebär att du måste knåpa ihop din egen gåva.

Hur stor budget du har spelar dock egentligen ingen roll. Det är alltid tanken som räknas och så länge gåvan är personlig och genomtänkt, så kommer din pappa bli lika glad oavsett.

Men att skriva ner en budget innan du ger dig hän att börja leta efter en passande present eller upplevelse som du kan boka in ger alltid flera fördelar. Dessutom kan du spara tid eftersom du inte behöver sålla igenom olika priskategorier innan du kan hitta ett val som faller inom din budget.

Tre favoriter som passar alla pappor

Det finns någonting för allas budget på marknaden, ibland krävs det bara lite planering från din sida och kreativitet för att kunna ge bort en personlig gåva som verkligen uppskattas. Har din pappa till exempel pratat om en upplevelse som han länge velat testa på, är han i behov av en särskild maskin eller produkt eller tycker han mer om handgjorda presenter där lite extra hjärta och själ har lagts ner i arbetet?

Vi listar nedan tre olika val som du kan göra och någonting för allas budget!

En resa eller upplevelse – Det mer kostsamma valet

Det är viktigt att man tar sig tiden för varandra och för att du och din pappa ska kunna umgås och skapa fina minnen tillsammans så kommer det vara fördelaktigt att ge bort en upplevelse eller resa.

Vart det ska bära av, vilken stad ni ska besöka eller vilken typ av upplevelse som du bokar kan även skräddarsys efter vad din far tycker om att göra. Älskar han till exempel mat och dryck så kommer vinprovning att vara roligt, eller kanske en trerätters måltid på ett lite lyxigare tillhåll.

En köksmaskin eller teknisk produkt – Passar de flestas budget

Är det någon särskild produkt som din pappa faktiskt behöver eller som kommer underlätta vardagen för honom? Detta kanske då kan vara någonting att kika på och ge bort i present. Även här kan valet baseras på hur din budget ser ut och kan sträcka sig från någon hundralapp upp till flera tusen kronor. En köksmaskin, nya stekpannor eller kanske en ny TV är någonting som kommer att uppskattas.

En fika på stan slår det mesta – Budgetvalet

Men presenten behöver heller inte vara särskilt påkostad för att uppskattas. Om du har dyra räkningar som ligger och väntar så kommer budgeten kanske vara lägre. Men det finns mycket som du kan boka in eller ge bort och som inte kostar särskilt mycket pengar. Varför inte exempelvis ge bort en fikaupplevelse på något mysigt ställe i stan eller hemma om du gillar att baka på egen hand?

Huvudsaken är att ni gör någonting tillsammans och vem gillar inte att få avnjuta en fika med någon man tycker om?

Hur väljer man den bästa presenten?

Vi vet också att det inte alltid är enkelt att välja ut exakt vad man ska ge. Det är lätt att man upprepar sina presenter eller väntar till sista minuten med att styra upp vad man ska ge, vilket då kommer resultera i att det blir det gamla vanliga. Blommor och ett telefonsamtal i all ära, men kanske är det i år dags att ge någonting annat för omväxlingsskull!

Börja planera presenten tidigt

Om du lägger ned lite tid på att planera presenten så kommer du att kunna ge bort någonting välbehövt eller något som gör att ni kan skapa fina minnen tillsammans. Så första tipset är helt enkelt att börja planera tidigt för att få en bättre överblick och även ha tid att planera in någonting riktigt trevligt.

För vilken sammanhang ska presenten ges bort?

Vilken typ av present som du vill ge bort, bör också baseras på i vilket sammanhang gåvan ska ges. Är det till fars dag, din pappas födelsedag eller kanske som tack för att han har ställt upp? För högtider så finns det särskilda paket som du kan köpa, men var heller inte rädd för att tänka utanför ramen och ge bort någonting till din pappa som han kommer uppskatta.

Så vad står på inköpslistan för detta året och vad kommer din pappa tycka om att få? Om ni går ihop några stycken så har ni också möjlighet att ge bort en större present.

Lämna en kommentar