Cards Against Humanity – Allt du behöver veta!

Ett underhållande spel som du kan spela när du samlas för en kväll med vännerna, eller att ha något kul att dra fram under förfesten för att lätta på stämningen är ett perfekt tidsfördriv för många. Med en marknad fylld av partyspel kan det ibland vara svårt att veta vilka som faktiskt är värda att spendera sina pengar på eller inte.  

Vi tänkte därför gå igenom ett spel som leder till skratt och som skapar roliga diskussioner runt bordet – Cards Against Humanity.  

Vad är Cards Against Humanity?  

Cards Against Humanity är ett kortspel som går ut på att skapa så mycket skratt som möjligt av meningar som ni skapar. Att det också går att spela med båda gamla bekanta såsom nya vänner gör att det fungerar i alla tillfällen.  

Du behöver helt enkelt bara använda din fantasi och personlighet genom att fylla i den blanka raden på med det konstigaste, märkligaste eller roligaste kortet du har. Låt oss gå igenom (de väldigt enkla) reglerna!  

Spelregler för Cards Against Humanity 

1. Alla spelare drar tio vita kort 

Spelet startar med att alla spelare drar tio vita kort. Endast spelaren själv får titta på, och läsa igenom dessa kort.  

2. Välj ut en spelare som börjar 

När alla dragit sina kort så väljer ni ut en person som kommer att starta igång det roliga genom att dra ett svart kort. Spelaren läser högt vad som står på detta kort och lämnar blankt där det är blankt på kortet.  

3. Dags att välja vad som passar “bäst” in  

Nu ska alla övriga spelare välja ett av sina vita kort som passar “bäst” (alltså är mest konstigt, skrattretande, udda med mera) att fylla blank-raden på det svarta kort som just lästes upp. När spelarna valt kort så läggs de i en hög upp och ned. Ingen får alltså ännu se vad du valt som svar.  

4. Första spelaren väljer det bästa svaret  

När alla kort ligger i en hög så blandar den spelare som läste det svarta kortet runt alla svar så att ingen vet vems kort som är vems. Efter detta så läses alla svar ut högt och spelaren väljer ut sin favorit.  

Tips! För att få bäst effekt så rekommenderar vi att man läser hela det svarta kortet och fyller på med det vita svaret.  

5. Samla poäng 

Det finns lite olika sätt att avsluta Cards Against Humanity, men oftast så spelar man tills att man faktiskt inte orkar mer. Det är alltså officiellt ett kortspel där ingen vinner. Om man däremot vill ha en vinnare och förlorare så kan man istället samla poäng och innan spelet drar igång välja att spela tills första personen når fem poäng (fem vinster), eller mer poäng om man vill spela längre.  

Cards Against Humanity finns endast tillgängligt på engelska i dagsläget, men om du inte känner dig bekväm att spela på ett annat språk än på svenska så är det inte ett problem.  

Ett liknande spel på svenska är spelet Politiskt Inkorrekt, som har samma spelregler som Cards Against Humanity. Det är dock ett spel som inte kommer uppskattas av dig som är lite för politiskt korrekt – ett spel där du kan gapskratta åt sånt som annars inte är socialt accepterat.  

Så om du köper dig ett Cards Against Humanity så kan vi nästan lova att nästa förfest är räddad, det är en riktig isbrytare!  

Lämna en kommentar