Solana Kurs: När är det bäst att köpa SOL?

Det finns inget stort mysterium när det gäller att göra vinst på Solana trading. Anvisningarna är enkla:

  • Köp mynt när Solana-priset är lågt
  • Sälj mynt när priset är högt

Om du har följt dessa instruktioner noggrant bör du ha lite extra pengar. Det är vinsten.

Det är förstås inte så enkelt som det låter att göra vinst – särskilt inte i den snabbt föränderliga världen av kryptovalutor. Marknadens volatilitet skickar SOL-priset upp och ner oftare än en hiss – utan förvarning och utan uppenbar orsak. När du köper Solana, kan förra veckans köp på 100 € vara värt 200 € i dag – eller 50 €.

Det är en av anledningarna till att det är så svårt att tjäna pengar på daghandel, där investerare gör vinst genom att förutse toppar och dalar i den snabbt föränderliga Solana-växelkursen och tajma sina transaktioner därefter. Dessa toppar och dalar är nästan omöjliga att förutsäga eftersom SOL-värdet stiger och faller beroende på marknadsdynamik, spekulationer om internationella regeländringar, tweets från miljardärer och underhållare och många andra faktorer. Att tajma marknaden bland alla dessa faktorer är extremt svårt. Det är därför nästan alla dagshandlare förlorar pengar.

Vad är speciellt med Solana?

Solana (SOL) lanserades 2017 och var från början tänkt att fungera som en högpresterande grund för decentraliserade finansapplikationer (DeFi) och andra decentraliserade appar (dApps).

Solana beskrivs bäst som en utbyggbar infrastruktur för att bygga skalbara blockkedjebaserade dAppar. Arkitekturen är censurresistent, snabb och säker och utformad för att underlätta global användning.

För att hålla tiden på blockkedjan använder Solana en innovativ process som kallas Proof of History. PoH är inte en konsensusmekanism, men den spelar en viktig roll i Solanas konsensusmekanism Proof of Stake.

Resultatet av PoH och Solanas andra viktiga innovationer är ett nätverk som är mycket skalbart – Solana har faktiskt en maximal genomströmning på 50 000 transaktioner per sekund.

Andra fördelar med att bygga på Solana är granskad säkerhet i företagsklass och flexibilitet att koda i populära språk som C, C++ och Rust.

Solanas inhemska mynt, SOL, stöder transaktioner på Solana-blockkedjan och är ett lockande mål för investerare.

Liksom Ethereum stöder Solana-blockkedjan smarta kontrakt. Men dess konsensusmekanism är mycket snabbare. Eftersom konsensusen är så snabb, har Solana inte funnit det nödvändigt att stödja applikationsprestanda med sharding och andra skalbarhetslösningar på nivå 2. Huvudkedjan upprätthåller ett enda tillstånd över hela världen, vilket förenklar utvecklingen och gör blockkedjan säkrare för appar och användare.

Solana-blockkedjans effektivitet gör även transaktionerna mycket billiga. I en tid då gasavgifterna för Ethereum kan uppgå till hundratals eller till och med tusentals euro är transaktionsavgiften för Solana endast 0,00024 € per transaktion.

På grund av detta har Solana blivit en konkurrent till Ethereum som plattform för blockkedjebaserade tillämpningar. Solana är särskilt stark inom området decentraliserad finans, eller DeFi.

Detta har i sin tur gjort Solana attraktivt för investerare, särskilt de som tror att blockkedjetekniken kommer att spela en viktig teknisk roll i Web3-ekosystemet.

Investera i Solana

Branschobservatörer tror att Solana har en ljus framtid på lång sikt. Under tiden stiger och sjunker Solanas växelkurs dramatiskt på kort sikt. Denna volatilitet på marknaden gör Solana-punkthandel svårt. Men den sker inom ramen för en övergripande långsiktig stigande trend.

På sätt och vis kan köpet av Solana betraktas som en investering i framtiden för snabb, säker och världsomspännande fintech.

Lära av det förflutna

Tänk om du hade köpt Solana för en månad eller en vecka sedan? Om du hade köpt Solana för 100 € för en månad sedan, vad skulle du ha nu?

Det finns ingen anledning att spekulera. Kriptomats tänk-om-kalkylator visar exakta svar på dessa frågor baserat på prisuppgifter som uppdateras dygnet runt. Kalkylatorn kan berätta exakt hur mycket din investering på 100 € skulle vara värd i dag med hjälp av faktiska historiska data.

Kalkylatorn kan faktiskt visa resultat för alla de över 350 kryptovalutor som säljs på Kriptomat.

Kalkylatorn visar att trots den kortsiktiga volatiliteten har krypto genererat en iögonfallande avkastning för långsiktiga investerare.

Ett bra sätt att dra nytta av långsiktiga uppåtgående trender är att använda Kriptomats funktion “återkommande köp” som låter dig ställa in ett schema med regelbundna köp på vecko-, tvåveckors- eller månadsbasis. För priset av en daglig kopp Starbucks kan du sakta men säkert bygga upp din kryptoportfölj till stöd för långsiktiga mål som pensionering, köp av egendom eller betalning av en dyr universitetsutbildning.

Slutsats

Världen är full av fattiga dagshandlare som kan vittna om att det inte är lätt att förutse höga och låga priser på kryptomarknaden. De faktorer som påverkar Solanas växelkurs är för många och oklara för att kunna spåras.

Denna volatilitet har gjort livet svårt för dagshandlare, men effekterna är små jämfört med den långsiktiga prisutvecklingen för Solana. Det finns inget som en “säker sak” inom kryptoinvesteringar, men många lyckliga Solana-ägare har lyckats genom att tänka på sina kryptobestånd som en långsiktig investering.

Om Kriptomat

Kriptomat grundades 2018 och revolutionerade kryptovalutavärlden med införandet av den enklaste plattformen i Europa. Kriptomat gör digital finansiering så enkel att alla överallt kan få tillgång till den frihet, rättvisa och uppfyllelse som krypto representerar. Hundratusentals kunder i Europa och i 120 länder världen över litar på Kriptomat när de köper, säljer, byter, tjänar, delar och investerar i krypto.

Lämna en kommentar