Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Bästa tillbehören till nyårsfesten – fira slutet på året med stil!

Nyår är dagen då du säger hej då till året som varit och istället hälsar in det kommande året. För många är nyår årets höjdpunkt och för att festen ska bli en höjdare, så är det såklart viktigt att du börjar planeringen av festligheterna tidigt och att du har en bra förståelse för vad som behöver köpas in, hur många som ska bjudas in och vad som måste arrangeras inför kvällen.

I denna artikel kommer vi framförallt att prata lite extra om vilka tillbehör som krävs och vad som kommer att förgylla kvällen lite extra. Häng med!

1. Nyårskit Happy New Year2. Dekorationskit Flerfärgad3. Foto Props Mustascher
Nyårskit Happy New YearDekorationskit FlerfärgadFoto Props Mustascher

Vilken typ av nyårsfest vill du ha?

Det första du ska tänka på är vilken typ av festlighet som du vill anordna. Vill du till exempel ha ett mer stillsamt nyårsfirande med god mat, dryck och endast de närmsta närvarande, eller vill du hellre bjuda in till en liten större festlighet med flera personer inbjudna, dans och musik?

Beroende på vilken typ av fest du vill anordna så kommer det såklart vara lite olika saker som du behöver investera i och vilka tillbehör som passar bäst för kvällen. Undertiden du planerar festen så kan det därför vara en bra idé att skapa en lista över saker som behöver inhandlas, så att du inte missar någonting när dekorerna ska upp och maten ska tillagas.

Börja planera festen tidigt

Det kanske är mer vanligt att folk är lite mer spontana med sitt nyårsfirande och helt enkelt bestämmer sig i sista minuten för vad man ska göra och hur kvällen ska firas. Men om du vill få en kväll att minnas så kan det vara värt att lägga ner lite tid på att planera kvällen i ett tidigt skede och därmed få en chans att inhandla allting när de säljs till ett bättre erbjudande, än att vänta tills dagarna innan nyår då saker säljs till ett dyrare pris.

Planera mat och dryck

När du ändå är igång så kan det också vara en god ide att skriva ner vad du vill servera under kvällen, vilken dryck som passar bäst, om det ska serveras några särskilda drinkar och vilka tilltugg som ska placeras ut i festlokalen under kvällen. Detta är små saker som kommer att göra stor skillnad. Du kan även själv välja om du vill stå för kalaset eller att samtliga som bjuds in ska dela på kostnaderna eller i alla fall ta med sig sin egen dryck för kvällen.

Men hur ska man då dekorera?

Sedan har vi då tillbehören och dekorerna som ska inhandlas och som kommer att skapa ett trevligare intryck. Här ska du inte vara rädd för att slå på stort för att visa vad som verkligen firas. Ballonger, vimplar eller ljusslingor tillhör de saker som vi ser som en självklar investering. Så vi vill istället lägga lite extra krut på att rekommendera tre saker som kommer att förgylla kvällen lite extra.

Skapa menykort

Om du planerar att servera mat under kvällen så kommer en fin bordsdukning, med passande tallrikar, serveringsfat och bordsdekorationer att göra skillnad. Men en sak som du kan göra för att ge en mer restauranglik upplevelse är att skriva ut menykort som du kan placera på bordet. Dessa kan du själv beställa hem online eller skapa i ett redigeringsprogram.

Skriv dina egna snapsvisor

En annan sak som kommer att piffa upp kvällen lite extra och bidra till en god stämning är att skriva dina egna snapsvisor och ta del av sånghäften för nyårsfesten. Detta kanske tar en liten stund, men mödan kommer att vara värd besväret. Använd dig av låtar som du vet att dina inbjudna gäster känner dig, kanske en hit som spelas på radion ofta och sedan är det bara att börja att knåpa ihop en rolig text.

Dekorera dina vinflaskor, glas och andra dekorationer för att få en mer personlig inredning och dukning som folk kommer att uppskatta.

Skapa personliga inbjudningskort

Det finns inget trevligare än att få en personlig inbjudan som skickas hem i brevlådan. Facebook och sociala medier är visserligen fantastiskt och gör att du kan bjuda in fler personer och kommunicera med alla samtidigt. Men att komplettera detta med en personlig inbjudan kommer att få dina gäster att känna sig lite mer omhändertagna.

Tänk på helheten

Den allra bästa festen blir det om du tänker på helheten och börjar planera tidigt. Du kan själv sätta en budget och en riktigt trevlig nyårsfest behöver inte att kosta alltför mycket pengar. Det krävs endast att du lägger ner lite hjärta och själ i planeringen och att du har samtliga detaljer i åtanke för att skapa en fest som dina gäster sent ska glömma!

Lämna en kommentar