Tips för dig som ska dekorera en studentfest

Studentdekoration till festen – Studentdagen och studentfesten är en oförglömlig dag för den nyblivne studenten. Därför är det självklart även viktigt att festen planeras väl och att dekorationerna är på plats.

Du vill självklart att denna fest ska bli den bästa någonsin. Här nedan kommer flera tips på dekorationer som lämnar studenten och gästerna nöjda!

Dekorera borden och omgivningen med ballonger

Ballonger gör alla tillställningar lite festligare och studenten är självklart inget undantag. Du kan knyta dem på olika ställen och även i olika höjder. För att utföra detta behöver du däremot använda dig av en helium tub.

Ballonger finns tillgängliga i flera olika färger med olika designer och motiv. Så vad passar bättre till studenten än några Blå och Gula  studentballonger? Andra utmärkta alternativ är en ballongbukett eller ett studentdekorationspaket som innehåller allt du kan tänka dig behöva till studenten.

Lampor och ljusslingor

Ljusslingor fungerar utmärkt att använda både inom- och utomhus. De är en riktig stämningshöjare och även perfekt när det börjar mörkna ute om du exempelvis har studentfesten i trädgården.

Det finns ett väldigt stort utbud av ljusslingor som du kan välja mellan. Kanske vill du blanda ett par gula och ett par blå ljusslingor genom partytältet? Det är definitivt något som kommer få gästerna i stämning och passar perfekt till temat. Annars kan du även använda dig av en vanlig klassisk ljusslinga.

Placera ut olika dryckesstationer

Studenten är något som självklart ska firas rejält, vare sig om du tänker servera alkohol eller inte! Att ha lite dryckesstationer utplacerade runt om på festen är ett bra alternativ som dina gäster definitivt kommer att uppskatta, speciellt i värmen. På studentfesten kan många gäster i olika åldersgrupper komma. Det är därför smart att servera alkohol på en viss station, saft och läsk på en annan och kaffe på en annan. Det ger en bättre struktur och alla behöver inte stå och trängas på samma ställe.

Ett smart alternativ är även att placera ut olika ishinkar på borden. I en ishink kommer din dryck hålla sig kall och du får även plats för flertal flaskor eller burkar.

Minneslåda

En minneslåda är en väldigt rolig men även fin dekoration. Du kan antingen placera den innan gästerna kliver in på festen eller låta den stå någonstans i närheten. Placera någon penna eller två bredvid lådan samt pappersbitar.

Gästerna får sedan skriva en varsin lapp och lägga i lådan. Det kan stå vad som helst på lapparna, kanske livsråd eller något annat roligt minne som ni har tillsammans. Studenten kommer sedan kunna öppna denna låda och se alla hälsningar från alla gäster på festen.

Dekorativ mat och dessert

En stort och viktigt beslut är att bestämma vad för mat som ska serveras på studentfesten. Ett bra alternativ är att bjuda på en riktigt smaskig buffé! Det är enkelt att slänga ihop, du har många olika val och gästerna kommer garanterat hitta något i deras smak.

För att ta serveringen av mat till en ny nivå, skadar det inte att vara lite kreativ. Om du gillar matlagning och bakning, finns det en hel del roliga recept du kan använda. Du kan bland annat baka muffins med en liten studentmössa på toppen. Det kan du enkelt få till med frosting i vitt och svart! Möjligheterna för dekorationer till studentfesten är oändliga och det är bara att låta fantasin flöda!

Lämna en kommentar