5 saker att göra på singlarnas dag!

Singles Day, eller singlarnas dag är en perfekt dag för den shoppingsugna och infaller årligen den 11 november. Här kan du ta del av många fina erbjudanden likt Cyber Monday och Black Friday, men förutom shopping kan du och dina singelvänner fira denna dag på ett flertal olika sätt.  

Vi listar 5 saker att göra på singlarnas dag med både upplevelser och aktiviteter för hela ditt kompisgäng! 

Vad är singlarnas dag? 

Single Day eller singlarnas dag som det heter på svenska är en kinesisk tradition som startade år 1993 som en slags protest över Alla hjärtans dag och att detta är en dag som firas för dem som är i förhållanden. Man ville helt enkelt att även singlar skulle få en dag i almanackan att fira och skämma bort sig själv med shopping och andra bra erbjudanden. Man valde 11/11 som dag då dessa siffror består av fyra singelsiffror. 

Även om singlarnas dag är ett ganska nytt fenomen i Sverige så är det en dag som växer otroligt snabbt för varje år som går och är idag en av de absolut största shoppingdagarna världen över. Här nedan kan du läsa mer om vad ni kan hitta på under singlarnas dag med allt ifrån shopping till matlagningskurs för singlar! 

1. Gå på spa 

Att unna sig själv en massage, spabehandling eller bubbelbad på en spaanläggning är kanske den största typen av självkärlek, men det är inte alla som faktiskt unnar sig själv en avslappningsdag.  

Samla ihop ditt singelgäng och ta en heldag på spa med olika skönhetsbehandlingar och kombinera detta med god mat och bubbel. Testa här gärna även på en bubbelprovning där ni får lära er allt om det bubblande vinet och hur man kombinerar det med mat på bästa sätt. Det har aldrig varit roligare att vara singel! 

2. Gå en matlagningskurs för singlar 

Kanske har du länge gått och funderat på att anmäla dig till en matlagningskurs, men hittat på ursäkter till varför du inte har tid eller kanske heller inte känner dig bekväm med att gå på en kurs själv. Här kan du antingen bjuda med en vän till dig som även är singel och spendera singlarnas dag genom att lära er laga mat från ert favoritkök!  

Har du en förkärlek till riktig italiensk pasta eller är du nyfiken på japanska råvaror och rätter? Idag finns det ett stort utbud av matlagningskurser där ni både får laga maten och äta den efteråt. Är ni extra modiga kan ni även anmäla er till en matlagningskurs för singlar – vem vet ni kanske träffar några snygga singlar och får extra trevligt sällskap under kursen. 

3. Ordna kvällsmys för dina singelvänner 

Även om man i slutändan önskar att man träffade någon man håller kär, så behöver singellivet inte vara tråkigt och oönskat för det. Om ni vill göra en rolig kväll av singlarnas dag kan ni ordna en singelkväll för alla dina singelvänner. Här kan ni ordna med kvällsmys i en skön snug rug hoodie med film, goda desserter som glass och bakelser och kanske till och med ha en spakväll hemma med nagelvård, ansiktsvård och hudvård.  

Om ni även vill att kvällen ska vara fylld av aktiviteter och spel så kan ni exempelvis ordna med en snapsprovning i hemmet eller andra dryckesspel som förhöjer stämningen för kvällen. Om ni vill vara extra kreativa kan ni brygga ert eget öl hemma! 

4. Spela sällskapsspel 

Att spela sällskapsspel är en perfekt sysselsättning för en helkväll hemma med dina vänner. Här kan ni spela allt ifrån roliga frågesporter till mer barnförbjudna sällskapsspel där ni avslöjar hemligheter om er själva för ert kompisgäng.  

Populära spel för hemmakvällen är exempelvis Snurra Flaskan där utmaningar tilldelas till den som flaskan hamnar på. Ett liknande spel är Girls Night Out där ni, likt snurra flaskanspelet får utmaningar som ni ska utföra under kvällen. Att spela sällskapsspel kommer definitivt sätta ribban för kvällen och gör att ni lär känna varandra på ett helt nytt sätt.  

5. Shoppa loss till dig själv 

Singlarnas dag är trots allt en perfekt dag för shopping och att köpa presenter till dig själv. Till skillnad från Black Friday och Cyber Monday som ofta är startskottet till julhandeln är Singles Day istället ett perfekt tillfälle att unna dig själv någonting som du länge velat ha.  

Just denna dag bjuder på en hel del erbjudanden med allt ifrån kläder, elektronik, till skönhetsprodukter så här är det bara att fylla varukorgen med allt som du spanat in sedan tidigare för en heldag av total självkärlek. 

Slutligen  

Att fira singlarnas dag kan bli så mycket mer än att hitta bra erbjudanden till sig själv på nätet, speciellt om ni är många i ert kompisgäng som är singlar tillsammans. Genom att ta en heldag att bara skämma bort er själva eller hitta på roliga aktiviteter kan singlarnas dag bli en årlig tradition för självkärlek!  

Lämna en kommentar