Ställ till med årets afterski fest!

Har du tröttnat på vanliga festteman och vill ordna med en fest i vintertema som passar perfekt efter en lång dag i skidbacken? Då kan en afterski fest vara perfekt att anordna för dina vänner! Vad kommer du behöva och hur anordnar du årets fest? 

Vi hjälper dig att tänka på allt som behöver inhandlas. Ställ till med årets afterski fest!  

Förberedelse och inbjudningskort 

Det första du behöver tänka på när du ska ställa till med en afterski fest är vart den ska äga rum. Här passar det otroligt bra om ni har någon stuga, eller en lokal som kan likna en typisk afterski bar i alperna, gärna med så mycket träinslag i hemmet som möjligt.   

Det roligaste med en afterski fest är även att alla ska klä sig enligt temat. Det kan därför vara bra att ordna med inbjudningskort till festen där det står vad klädkoden är så att alla gäster kommer i rätt kläder för festen. Här kan dina gäster dyka upp i en hel rad olika kostymer, så om det är någon specifik klädsel inom temat som du vill att alla håller sig till kan det vara bra att skriva det direkt på kortet. 

Kläder och accessoarer till temat 

Nu kommer vi till den roliga delen. Att klä ut sig i ett afterski tema är ganska brett, där en del endast vill komma utklädda i några små accessoarer medan andra vill gå hela vägen och vara utklädda från topp till tå.  

En klassisk klädsel för afterski temat är en skiddress gärna i retrotema för att sticka ut lite extra. Här finns det skiddresser för både män och kvinnor som du kan välja mellan. Vad som gör det bra att köpa en maskeradskiddress istället för att komma till festen med sin egen riktiga är att maskeraddräkten inte är fodrad, vilket gör att du slipper svettas på festen.  

Du kan även köpa en maskeraddräkt där det ser ut som att du sitter på en skidåkares axlar. Toppa detta med ett par låtsasskidor och du kommer garanterat bli festens höjdpunkt. Du behöver dock inte endast klä ut dig till en skidåkare för temat afterski.

Isbjörn, pingvin och andra vinterfigurer passar även perfekt för temat. Om du endast vill inhandla accessoarer till festen kan ett par skidglasögon, en mössa, vantar och vanliga vinterkläder även göra susen. 

Tillbehör till festen 

För att göra din afterski fest till årets snackis så är det viktigt att den innehåller en god blandning av musik, underhållning och god dricka. Här kan du med fördel köpa in ölglas som passar för frysen för iskall öl under hela festen.

För den som föredrar kan du ordna en bålskål med dricka där dina gäster kan hälla upp sina glas under kvällens gång. 

För bord och dekoration kan låtsassnöflingor, vinterservetter och andra isiga tillbehör som blinkande iskuber sätta stämningen för kvällen. Häng gärna även upp några blå, vita och silver ballonger på passandra platser i lokalen och servera gosa shots i snygga shotglas.  

Musik och underhållning 

Vad vore en afterski fest utan musik och underhållning? Här behöver du en bra musikutrustning med starka högtalare som ni kan dansa in natten med kända klassiker perfekta för afterski festen. Sätt gärna ihop en passande låtlista som du låter spelas på festen.  

För den som vågar kan du även erbjuda karaokesång på en liten scen som du anordnar. I perfekt afterski anda kan ni antingen sjunga flera tillsammans på scen eller en och en. Till er musikkväll kan ni även ordna med roliga drink aktiviteter som beer pong eller ice pick trap.  

Om ni vill göra spelet beer pong mer utmanande kan du köpa ett beer pong köksförkläde där muggarna sitter fast på förklädet som någon bär. Utmaningen blir att få in pingis bollen i någon av muggarna med olika svårighetsgrader.   

Slutligen 

Att anordna en afterski fest är inte svårt, du har många olika vägar du kan gå beroende på vad du och ditt sällskap vill spendera kvällen med. Vare sig det är musik på högsta volym med karaokemaskinen igång eller med en massa roliga aktiviteter och spel så kan vi garantera att det blir årets fest! 

Lämna en kommentar