Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

De 5 bästa clowndräkterna till maskeraden – Vi ger dig våra bästa förslag på dräkter perfekta till nästa maskerad!

De 5 bästa clowndräkterna till maskeraden – En av de mest klassiska maskeradkostymerna måste nog ändå vara clowndräkten. Vissa älskar de lustiga figurerna, medan andra ser en skräckförtjusning i det målade ansiktet. Vare sig du är ett fan eller inte, kommer du säkert någon gång gå på en fest med ett clowntema. Hur ser den perfekta clowndräkten ut och vilka olika alternativ kan du välja mellan?

Här nedan har vi valt ut våra 5 bästa clowndräkter till maskeraden!

Bästa clowndräkterna till maskeraden - Clownen Det Maskeraddräkt

1. Pennywise skräckclown

För de som vill gå in på temat clowndräkt för att skrämmas gör en pennywise clowndräkt verkligen jobbet åt dig. Pennywise är karaktären i en av Stephen Kings romaner om clownen som skrämmer slag i ett helt samhälle. Till denna maskeraddräkt ingår en gul jumpsuit med röda fransbollar, tillsammans med en fastsydd kort jacka. Jackan är svart med färgglada ränder längs ärmarna.

Till detta får du även en ansiktsmask med peruk och handskar. Masken är vit med en stor, röd clownnäsa, gula tänder och en läskig mun med avsikt att skrämma slag på den som träffar clownen. Peruken är yvig och röd, och tillsammans med en ballong i ena handen kan vi garantera att en och annan kommer bli ordentligt skraj!

Se priset

Bästa clowndräkterna till maskeraden - Klassisk Clown Maskeraddräkt2. Den klassiska clowndräkten

Vill du köra på det mest säkra kortet är den klassiska clowndräkten att föredra. Här snackar vi lustiga huset-tema och pajasvarning på hög nivå. Denna klassiska dräkt är en oversizedräkt i röd färg med vita, stora prickar på. Dräkten har även en vit krage och färgglada knappar på magen. Till utstyrseln kommer även en liten, matchande hatt som tillsammans med smink, peruk och clownskor kommer att göra succé.

Med denna dräkt kan du vara säker på att du inte skrämmer upp de allra minsta, istället kanske du får trolla eller jonglera för att göra dem extra nöjda!

Se priset

Bästa clowndräkterna till maskeraden - Clowntjej Maskeraddräkt

3. Kvinnoclowndräkt

Även om de klassiska clowndräkterna naturligtvis kan bäras av både män och kvinnor har vi även tagit med ett alternativ av en kvinnlig clowndräkt. Denna roliga och färgglada clownklänning är ärmlös och är försedd med en ståltråd i fållen nertill, som håller den runda formen. Själva klänningen är gul med prickar i alla möjliga färger och kommer tillsammans med en rosa bolerojacka och randiga strumpbyxor.

För att toppa detta får du även med dig en stor, rosa hatt med ett prickigt band runtom. Denna dräkt är en riktig kundfavorit och passar självklart även bäst till en ordentlig clownsminkning eller en clownnäsa för att göra hela kostymen komplett.

Se priset

Bästa clowndräkterna till maskeraden - Jokern Deluxe Maskeraddräkt

4. Joker clowndräkt

För den som inte vill komma till festen i en klassisk clowndräkt kan en jokerkostym istället vara ett gott alternativ till clowntemat. Denna clowndräkt låter dig förvandlas till skådespelaren Heath Ledgers karaktär i Batman på nolltid. Maskeraddräkten Jokern Deluxe inkluderar en helfodrad jacka, en grön skjorta med matchande väst och en mönstrad slips.

Självklart ingår även kostymbyxor och ett par lila handskar för att verkligen komma in i karaktär. Den klassiska gröna peruken får du också på köpet tillsammans med ett komplett sminkset. Med denna alternativa clowndräkt kommer du verkligen sätta ett avtryck på festen!

Se priset

Bästa clowndräkterna till maskeraden - Magisk Clown Barn Maskeraddräkt

5. Clowndräkt för de allra minsta

Som sista alternativ på vår lista har vi även valt att ta med en clowndräkt för barn som tänkt delta på festen. Denna dräkt är däremot inte tänkt att skrämma någon, istället kan den knasiga dräkten generera en hel del skratt. Barndräkten är en blå-röd helkroppsoverall med vit krage, gula prickiga ärmar och en matchande clownhatt.

Det går inte att gå miste om vad ditt barn är utklädd till med denna over-the-top clowndräkt och om inte dräkten vore nog, kan du även köpa till stora clownskor och en peruk.

Se priset

3 vanliga frågor om clowner

✅ Varifrån kommer clownfiguren?

Clownen är en typ av komisk artist som använder sig av olika metoder som exempelvis mim och slapstick för att roa sin publik. Clowner är bland annat kända från 1500-talets italienska folklustspel, med kända rollfigurer som Harlekin, Pierrot och Pajazzo.

✅ Varför är den onda clownen ett fenomen?

Så långt bak i historien vi kan komma när vi talar om clowner har operor, teatrar och filmer ofta porträtterat clowner som onda, och som skadar människan. I boken Hoppgrodan av Edgar Allan Poe från 1849 beskrivs en vanställd hovnarr som sätter hela hovet i lågor. Ett annat exempel är operan Pajazzo från 1892 som slutar med att en clown begår mord.

✅ Varför har många en clownfobi?

Förutom alla skräckfilmer och romaner om onda clowner kan en förklaring till varför så många känner obehag inför clownen vara tomheten under hans stela leende. Med den färgglada masken kan du inte se vem som egentligen döljer sig innanför. Clownen anses också vara oberäknelig och i många filmer porträtteras han som en person som vill plantera det onda i någonting som egentligen ska förknippas med lust och glädje.

Lämna en kommentar