Klä dig rätt för Oktoberfest!

Klä dig rätt för Oktoberfest – Så du har bestämt dig för att sticka iväg till Oktoberfest? Mitt i allt planerande och förberedande så hamnar man oundvikligen på frågan “Vad ska man ha på sig egentligen?”. Vad är en passande Oktoberfest outfit? Då har du hittat rätt! Låt oss guida dig genom den Bayerska kläddjungeln och lära dig hur du klär dig rätt för Oktoberfest!

Faktum är att cirka 85% av besökarna till Oktoberfest har någon form av utstyrsel, dagen till ära. Så med det i åtanke så kommer du bättre passa in om du väljer dina Oktoberfest kläder med det i åtanke. Visst kan du klä dig i dina vanliga kläder, men vore det inte roligare att uppleva denna fest fullt ut?

Kom dock ihåg att om du väljer att klä dig i traditionella Bayerska kläder så är det precis det de är; traditionella. Vill du kunna njuta av festen utan att tyskarna tittar snett på dig så välj din Oktoberfest outfit med omtanke och visa respekt.

Klädvalet är väldigt enkelt både för män och kvinnor. För kvinnornas del så är en dirndl den traditionella utstyrseln och den finns i många olika utföranden och utseenden. Detta är det vanligaste, men man har på senare år även börjat se fler kvinnor klä sig i lederhosen istället.

För männens del så är det just lederhosen som står på klädmenyn. Även här finns det olika varianter att välja på och olika accessoarer att snygga till outfiten med.

Dräkter för honom till oktoberfesten

Traditional Rutger Bavarian Deluxe Maskeraddräkt (Premium)

Skaffa dig en för Halloweenfesten eller partyt! Denna bayerska dräkt för herrar är rolig omväxling till vardagskläderna, och effekten av att bära dräkten lär inte vänta på sig, när du väl har visat dig iklädd den. Maskeraddräkten är tillverkad i stadigt tyg. Den knälånga mörkblåa byxan har fint påsydda guldfärgade detaljer på byxfållarna, fickorna och vid midjan, och hängslena har lika fina detaljer påsydda. Skjortan är sydd av blåvitrutigt tyg och har bra passform. Du kan komplettera dräkten med en hatt av Stetsontyp med guldfärgat band vid brättet. Unna dig denna fina maskeraddräkt med temat Bayern och Alperna.

Köp Traditional Rutger Bavarian Deluxe Maskeraddräkt här


Mr Oktoberfest Maskeraddräkt (Mellan)

Mr Oktoberfest Maskeraddräkt inkluderar en vit tröja och ett par olivfärgade lederhosen (grönaktig brun) med snygga mönster och tofsar längs ner. Ingår gör även en matchande oktoberfesthatt och ett par vita knästrumpor.

Köp Mr Oktoberfest Maskeraddräkt här

 

Tyrolerbyxor Budget Maskeraddräkt (Budget)

När du lagt typ alla slantar på öl, pretzels och korv inför Oktoberfest. Här finns ett par stylish lederhosen du säkert har råd med!

Tyrolerbyxor Budget Maskeraddräkt består av ett par mörkgröna lederhosen i klassiskt utförande med snygga detaljer. Baktill finns resårband för en bra passform.

Köp Tyrolerbyxor Budget Maskeraddräkt här


Carry Me Bavarian Maskeraddräkt

Skidresor, svensexor, idrottsliga mästerskap, Oktoberfest – listan kan göras lång när du kan tänkas göra succé med denna annorlunda och roliga Bavariandräkt.

Hoppa i en av våra Carry Me-dräkter och det kommer se ut som att du är den som transporteras runt på någon annans axlar – Ölkillen från Tyskland!

Dräkten kommer med sina vita ben och svarta sköverdrag ge skenet av att du blir buren av en Bavarian.

Köp Carry Me Bavarian Maskeraddräkt här

Dräkter för henne till oktoberfesten

Oktoberfest Dirndl Svart/Röd Maskeraddräkt (Premium)

oktoberfest kläder - Oktoberfest Dirndl Svart/Röd Maskeraddräkt
Större bild

Efter stora sejdlar fulla av skummande öl är det förmodligen den här dräkten som är den mest kända ikonen för Oktoberfest, och den erbjuds här i en komplett ensemble. Ett måste om du vill göra det mesta av högtiden.

Den perfekta dräkten att ha på sig när du har bjudit in gäster och ska servera öl till alla besökare. Även om den är ikonisk för just Oktoberfest kan denna iögonfallande dräkt även fungera som maskeradkostym om du någonsin skulle behöva en.

Köp Oktoberfest Dirndl Svart/Röd Maskeraddräkt här

Gretchen Deluxe Maskeraddräkt (Mellan)

Klä dig rätt för Oktoberfest - Gretchen Deluxe Maskeraddräkt
Större bild

Kära Oktoberfest! Vem älskar inte denna högtid då det är dags att ta fram de enorma ölglasen och skåla. För att hamna i helt rätt stämning så passar denna dräkt helt perfekt. Den höjer Oktoberfeststämningen direkt och är riktigt snygg att titta på. 

Dretchen Deluxe Maskeraddräkt träffar mitt i prick på Oktoberfesten, men funkar också bra på maskerader. Denna korta klänning kommer i den rätta Oktoberfeststämningen och är fylld av snygga detaljer. 

Köp Gretchen Deluxe Maskeraddräkt här

Oktoberfest Dam Budget Maskeraddräkt (Budget)

Klä dig rätt för Oktoberfest - Oktoberfest Dam Budget Maskeraddräkt
Större bild

Vare sig om det är oktober eller ej, så är det alltid på plats med en rejäl oktoberfest. Bjud in till partaj med denna härliga tysk-inspirerade oktoberfestdräkt! Oktoberfest dam budget maskeraddräkt
inkluderar en gul kjol som sitter ihop med den tillhörande överdelen. Komplettera med ölsejdel och knähöga strumpor för den perfekta outfiten.

Köp Oktoberfest Dam Budget Maskeraddräkt här

Party Monster Maskeraddräkt

Klä dig rätt för Oktoberfest - oktoberfest kläder - Party Monster Maskeraddräkt
Större bild

Tyskarna kan det här med öl och korv, men att de också är en fena på likör kanske du inte visste! Är det dags för Oktoberfest eller gillar du helt enkelt denna tysk likör-inspirerade utklädnad är det bara att slå till. Jawohl!

Party Monster Maskeraddräkt inkluderar en grön klänning i figursydd, axelbandslös modell med snyggt motiv tryckt på framsidan med texten “Party Monster”.

Köp Party Monster Maskeraddräkt här

Slutligen

Hoppas ditt deltagande på oktoberfesten blir en riktig succé med dessa tips. Det blir alltid lite roligare om man bjuder till och går all-in! 

Du har väl läst om hur man hanterar en vistelse på en äkta oktoberfest på bästa sätt?

Nu borde du kunna klä dig rätt för Oktoberfest! Ha det så kul på festen!

Lämna en kommentar