Köp jultröja till julfesten och jultröjansdag 2021!

Även fast julfesterna i år blir färre och möten sker mer digitalt än tidigare, kan du fortfarande få en bra julkänsla i kroppen genom att investera i en mysig jultröja. Invig jultröjans dag på jobbet och köp jultröja till julfesten som öppnar upp till samtal och skratt mellan dig och dina kollegor oavsett om det sker på plats eller digitalt.

Jultröjans dag infaller tredje fredagen i december, vilket innebär att den i år firas den 18 december. Fira denna temadag med en festlig jultröja som idag går att finna i mängder av modeller och utseenden. Köp en som passar dina intressen och som framförallt passar din stil och smak.

Om du vanligtvis inte brukar klä dig i jultröja till julfesterna eller mötena, kommer denna artikel att hjälpa dig på vägen. Med denna kan du få praktiska tips och råd om jultröjor och vad du ska tänka på vid ditt köp.

Vad du ska tänka på vid köp av jultröja

Att köpa en jultröja kan vara knepigt om du inte riktigt vet vad du ska kika på, eller ha i åtanke. Men det finns några saker som du ska tänka på för att dels kunna göra ett mer långsiktigt val, men även ha en tröja som ger ett bra intryck och som passar dig. Det är visserligen kul att spexa till det och investera i en jultröja som är mer festlig, men detta innebär även att du inte kan använda tröjan flera gånger.

Köp en tröja som passar dig

Det finns mängder av olika tröjor att köpa. Men den som du väljer ska självklart falla dig i smaken och du ska känna dig bekväm att använda den. Annars kommer den bara hänga i garderoben och det finns risk för att du inte använder den när julfesten väl händer.

En personlig tröja är olika från person till person. Vilket då gör att du ska anpassa köpet efter dig själv och din stil.

Material och passform

För att jultröjan du köper ska ha en bra passform och behålla passformen tvätt efter tvätt, är det viktigt att du kikar på vilket material tröjan är gjord av. Ull håller dig varm under kalla vinterkvällar samtidigt som det behåller passformen bra. Dessa tröjor ska dock tvättas för hand eller gärna endast vädras ur, då materialet inte tål att tvättas för varmt.

Polyester är ett material som inte andas särskilt bra, vilket då gör att de kanske inte passar bäst för julfester där det är starka lysen eller mycket folk. För en bra passform ska du såklart även köpa en jultröja i rätt storlek.  

Jultröjor för par

För dig som ska på julfest med din partner eller nära vän, finns det mängder av kompletterande jultröjor att införskaffa. Detta gör att ni kan klä er unisont och även hålla koll på varandra i folkhavet. Kanske två roliga jultröjor med inbyggd LED-belysning?

Om ni inte vill ha likadana tröjor, kan ni istället köpa två olika tröjor som hör ihop. En av er kan till exempel köpa en tröja med Rudolf på, medan den andra kan köpa en tröja med en fin släde eller jultomte på. Bara fantasin sätter gränser och var kreativ om ni vill göra ett roligt intryck på festen.

Tillbehör och accessoarer att köpa

Det finns även mängder av tillbehör som du kan liva upp din jultröja med. En fin slips eller tomteluva är två mycket populära val.

Julslips

Om du köper en väldigt enkel jultröja kan det vara roligt att även slänga på dig en rolig julslips. Dessa går att köpa i mängder av olika färger och med detaljer som gör att du står ut från mängden. Kanske en fin slips med en grön mistel eller en slips som spelar musik

Tomteluva

En utstyrsel för julfesten eller mötet är inte komplett utan en fin tomteluva. Det finns mängder av varianter att köpa, men de populäraste valen är de klassiska tomteluvorna. Men går även att köpa med fina glittrande detaljer, i mindre format eller med en mer skämtsam design som verkligen får dig att bli julfestens mittpunkt.

Med sin vita och röda design, kan det vara ett bra komplement till en röd jultröja eller för dig som har införskaffat en tröja som har en mer enkel design.

Vad är Jultröjans dag?

Det finns idag mängder av temadagar i kalendern att hålla reda på. Men en temadag som absolut inte får missas är Jultröjans dag som infaller sig tredje fredagen i december månad.

Läs mer: Tips för adventsfirandet

Jultröjans dag är från början en engelsk tradition som börjar ta fart i Sverige allt mer och mer för varje år. På engelska heter temadagen National Ugly Christmas Sweater Day, vilket då innebär att det är en dag som man klär sig i riktigt fula eller iögonfallande jultröjor. Desto fulare tröja, desto bättre enligt engelsmännen.

Ta fram din nya jultröja den 18 december och oavsett om du använder den för ett företagsmöte på kontoret, Teams, Zoom eller till en härlig julfest kommer du få en mer festlig julstämning i kroppen. Julen är trots allt väldigt nära!

Julsånger
Luciasånger
Snapsvisor till julbordet
Sånghäften till julen

Lämna en kommentar