Därför är Xbox Game Pass värt pengarna

Xbox Game Pass är en välkänd tjänst som länge har varit en del av att äga ett Xbox. Senaste åren har man däremot gjort många ändringar med tjänsten och det är uppenbart att Microsoft har stora planer för att göra tjänsten till en del av att äga en dator, även om du inte är intresserad av att köpa ett Xbox.

Men vad är egentligen Game Pass och varför blir det mer och mer populärt? Nedan går vi igenom vad tjänsten har att erbjuda och varför användarna själva gillar den.

Det här är Xbox Game Pass

Xbox Game Pass är i grunden ett programpaket där du får tillgång till bland annat ett stort utbud av Xbox-spel. Det är det som många känner till om tjänsten, men du får faktiskt mycket mer än bara lite Xbox-spel när du skaffar Game Pass.

Du får också möjligheten att spela alla dessa direkt på din dator. Du behöver alltså inte äga ett Xbox för att komma åt spelen. Än mer intressant så kan du även streama dessa spel på din mobil genom Xbox Cloud Gaming.

Med Ultimate-versionen och PC-versionen av Game Pass får du även tillgång till ännu fler titlar, bland annat ett bättre utbud från EA. Du får alltså väldigt mycket för en enkel prenumerationstjänst som har ett lågt pris från 99 kr. Ultimate-versionen är däremot bara lite drygt 30 kr dyrare och ger ett ännu större utbud av tjänster, så det är väl värt pengarna.

Otroligt utbud av roliga spel

Varje månad så sker en rotering där nya spel tillkommer och andra försvinner. Alla dessa spel är helt gratis för dig att spela när du har en betalprenumeration. Du behöver alltså inte köpa någon titel, utan allt som ingår för den månaden är gratis för resten av månaden.

I utbudet hittar man varje månad en salig blandning av titlar. En del är nysläppta AAA-titlar som man troligtvis kan köra hela månaden utan att bli uttråkad. I utbudet hittar man däremot också en del indiespel, gamla klassiker och sedan en del moderna spel. Det finns med andra ord lite av allt här, vilket är ett stort plus med Xbox Game Pass, alla kan hitta något roligt att spela.

Med spel från EA så får man också tillgång till många av deras lite större titlar. Även här har man däremot valt att inkludera gamla klassiska skjutspel som är roliga att köra online. Men även större spel som Anthem finns att hitta här.

När det gäller AAA-titlar så roteras dessa kontinuerligt men du får ändå chansen att prova på dessa under en längre tid. Antingen kan du då köra det så mycket du kan, eller så kan du alltid köpa spelet vid ett senare skede.

Du behöver inte ens äga ett Xbox

En klar fördel med Xbox Game Pass är att man, trots namnet, faktiskt inte måste äga ett Xbox. Du behöver egentligen bara en dator där du får tillgång till alla spelen. När det gäller standardversionen av Game Pass så finns det en version för Xbox och en för PC. Skaffar du Ultimate så får du istället full tillgång på båda enheter, plus en massa annat extra.

Men du behöver egentligen inte ens äga en dator om du kör med Xbox Game Pass Ultimate. Du får då tillgång till Xbox Cloud Gaming. Det här är en tjänst där du kan streama spelen i Game Pass på en valfri Android- eller iOS-enhet. Du kan alltså köra AAA-titlar direkt på mobilen om du vill det. Tjänsten gör också att du kan få spelen på TV-skärmen om du vill det.

När man läser recensioner från användarna så blir det tydligt att tjänsten är populär och omtyckt. Det man samtidigt märker är att det är just Game Pass Ultimate som hyllas. 135 kr i månaden för ett enormt utbud med konstnadsfria spel som man kan köra på PC, Xbox och smartphones är inte illa. Om du vill ha mycket variation i ditt spelutbud och gärna provar på nya titlar som du ännu inte spelat så är Xbox Game Pass definitivt värt att titta på.

Lämna en kommentar